Sikker forbindelse ble ikke opprettet og Firefox koblet ikke opp

Denne artikkelen forklarer hvorfor du får se en Secure Connection Failed eller en Did Not Connect: Potential Security Issue feilmeldingsside, og hva du kan gjøre med det.

Sikker forbindelse kan ikke settes opp

Når et nettsted som krever sikker forbindelse (https) forsøker å sikre kommunikasjonen med din PC, så sjekker Firefox at både website certificate og forbindelsesmetoden begge er sikre. Om en sikker forbindelse ikke kan settes opp, vil Firefox vise en feilmeldingsside.

Sikker Tilkobling Mislyktes

Feilmeldingssiden Sikker tilkobling mislyktes inneholder en beskrivelse av feilen og en Prøv igjen knapp. Det er ikke mulig å legge til et sikkerhetsavvik for denne typen feil.

Sikker_tilkobling_mislyktes

Feilmeldingssiden vil også vise følgende informasjon:

• Siden du forsøker åpne kan ikke vises fordi det ikke kunne bekreftes at overført data er autentisk.
  • Kontakt nettstedseieren og informer om problemet.

Koblet ikke til: Potensielt sikkerhetsproblem

Visse feilsituasjoner vedrørende sikker oppkobling vil gi en Koblet ikke til: Potensielt sikkerhetsproblem feilmeldingsside.

Koblet ikke til - Potensielt sikkerhetsproblem

Feilmeldingssiden vil inneholde en beskrivelse av den potensielle skkerhetstrusselen, en Gå tilbake knapp for å returnere til siden du kom fra og en Avansert… knapp for å se feilkoden og andre tekniske detaljer. Det er ikke mulig å legge til et sikkerhetsavvik for å besøke nettsiden.

Nettstedsproblemer

TLS versjonen er ikke støttet

Noen nettsteder forsøker å bruke utdaterte (ikke lenger sikre) Transport Layer Security (TLS) mekanismer i et forsøk på å sikre forbindelsen med din PC. Firefox beskytter deg ved å stoppe navigering til slike nettsteder dersom det oppstår problemer med å sette opp en sikker forbindelse. Kontakt eierne av slike nettsteder og be dem å oppdatere sin TLS versjon til en versjon som fremdeles er gyldig og sikker.

Fra og med Firefox version 78, krever Firefox som standard minimum TLS 1.2. For nettsiteverter som ikke støtter TLS versjon 1.2 eller høyere vil Firefox vise en Sikker Oppkobling Feilet feilmeldingsside med Feilkode: SSL_ERROR_UNSUPPORTED_VERSION og en melding om at Dette nettstedet støtter kanskje ikke TLS 1.2-protokollen, som er den minste versjonen som støttes av Firefox. Hvis du slår på TLS 1.0 og TLS 1.1, kan det hende at denne forbindelsen lykkes.

Sikker tilkobling mislyktes -  utdatert TLS

Feilmeldingssiden kan også inneholde en knapp, Slå på TLS 1.0 og 1.1 som vil tillate at minstekravet til TLS versjon settes til side. Merk at Mozilla planlegger å fjerne denne muligheten og permanent slå av TLS 1.0 og 1.1 i framtidige versjoner av Firefox. For mer informasjon, se denne Mozilla-siden.

Nettsted krever HSTS

Noen nettsteder kan kreve HTTP Strict Transport Security (HSTS) og vil ikke tillate tilgang over en usikret forbindelse.

Konflikt forårsaket av antivirus eller lignende

Mange sikkerhetsprodukter (som antivirus) bruker som standard en funksjon som stopper sikre forbindelser. Dette kan resultere i feilmeldinger vedrørende forbindelsen til eller advarsler for sikre nettsteder. Om du opplever feil med sikre forbindelser mot et antall sikre nettssteder, kan en oppdatering av antivirusprogrammet eller endring av dets oppsett løse dette problemet. Se denne artikkelens avsnitt om antivirus produkter for å finne hjelp vedrørende noen antivirus som er kjent for å forårsake slike feil, slik som Avast, AVG og ESET.

Som et alternativ kan du avinstallere datasikkerhetsprogramvaren fra tredjepart og bruke Windows Defender, built-in antivirus-programvaren i Windows 8 and Windows 10.

Feil systemklokke

Firefox bruker sertifikater fra sikre nettsideverter for å sikre at informasjonen din sendes til den påtenkte mottageren og ikke kan leses av noen som tjuvlytter. Om systemklokka går feil, kan det føre til at Firefox feilaktig fastslår at nettsidevertens sikkerhetsertifikat er utløpt eller på annen måte ikke er gyldig. Forsikre deg om at PCen din opererer med riktig dato, tid og tidssone. For mer informasjon, se How to troubleshoot time related errors on secure websites.

Andre problemer med sikre forbindelser

For feilsøking av andre problemer med sikre forbindelser som ikke er beskrevet over, se: