Importer bokmerke og andre data fra Google Chrome

Med Firefox er det lettvint å importere bokmerker og andre data fra Google Chrome. Denne artikkelen gir deg trinnvise instruksjoner for hvordan du gjør det.

Start importprosessen i Firefox

Bruke en av disse metodene til å importere data til Firefox fra Google Chrome:

Import fra Firefox Innstillinger

Fra og med Firefox versjon 113 kan du importere bokmerker og andre data fra Google Chrome via Firefox Innstillinger:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. I Generelt-panelet til venstre, klikk på Importer data i avsnittet Importer nettleserdata.
    Fx120WinNorskInnstillingerImporterNettleserdata

Dette åpner importveilederen. Fra denne kan du velge Google Chrome profilen og de data du vil importere (se lenger ned).

Import fra Arkiv-vinduet

Du kan importere bokmerker og andre data fra Google Chrome til Firefox via Arkiv-vinduet:

1. Klikk på Firefox menyknapp Menu button 1 for å åpne menypanelet. Klikk på Bokmerker og på Behandle bokmerker-linjen nederst for å åpne Arkiv-vinduet.
    Fx120WinNorskArkivImporterDataFraAnnenNettlesermacOS import
  2. Fra verktøylinjen i Arkiv-vinduet klikker du på import-export-arrows Fx87WinNorskArkivImportSikkerhetskopi og velg Importer data fra en annen nettleser … for å åpne importeringsveilederen.
    Tips: Du kan også importere fra en annen nettleser ved å aktivere menylinjen (hold nede Alt på tastaturet for kun å vise den temporært), så klikke på Fil i menylinjen på toppen av Firefox-vinduet og velge Importer fra en annen nettleser….

Velg data og fullfør importprosessen

1. I import-veilederen som vises, velg Chrome-profilen og dataene du vil importere.
    Fx120WinNorskImporterChromeData
  2. Klikk på +-knappen for å velge de dataene du vil importere. Når du har gjort dine valg, klikk på Importer for å starte importprosessen.
    Merknad: Valget Betalingsinformasjon vil la deg importere betalingsinformasjon lagret i Chrome til Firefox.
  3. Alt klart! Klikk på Ferdig for å avslutte importprosessen.
    Importprosessen vil overføre følgende data til Firefox:
    • Bokmerker: Nettsider du har lagret som bookmarks.
    • Lagrede passord: Dine brukernavn og passord.
    • Nettleserhistorikk: Informasjon om hvilke nettsteder du har besøkt.
    • Utvidelser: Chrome-utvidelser som samsvarer med lignende Firefox-versjoner.
    • Autoutfylling av data for skjemaer: Informasjon du bruker til å fylle ut nettskjemaer.
    • Betalingsinformasjon: Betalingsinformasjon lagret i Chrome.
    Fx120WinNorskFerdigImportChromeData
Merknad: Betalingsinformasjon er et importvalg fra og med Firefox versjon 115. Utvidelser kan importeres fra og med Firefox versjon 116.

Chrome lagrer som standard bokmerker i sin bokmerkeverktøylinje, derfor vil du finne de importerte bokmerkene i en mappe med navn Fra Google Chrome i bokmerkeverktøylinje til Firefox. Bokmerkeverktøylinjen kan være skjult. Slik viser du bokmerkeverktøylinjen:

1. Klikk på menyknappen Menu button 1, så på Flere verktøy … og velg Tilpass verktøylinje ….
  2. Klikk på nedtrekksmenyen for verktøylinjer nederst i vinduet og velg Bokmerker.
    Fx120WinNorskBokmerkeverktoylinje
    Bokmerkeverktøylinjen kan kan stilles inn på Vis alltid, Vis bare på nye fane, eller Vis aldri.
  3. Klikk på Ferdig.
Tip: You can also turn the Bookmarks Toolbar on or off from the Firefox menu bar at the top of the screen, if the Menu bar is enabled: Click View, go down to Toolbars and select Bookmarks Toolbar.

Fullfør installasjon av importerte utvidelser

Fra og med Firefox versjon 116 kan du importere utvidelser fra Google Chrome. Når du importerer dataene dine fra Chrome til Firefox, har vi som mål å sørge for en problemfri overføring av utvidelsene dine ved å bytte de mest brukte tilleggene for Chrome med tilsvarende tillegg for Firefox. Importprosessen fokuserer på å finne sammenlignbare utvidelser til Firefox som:

• Er utgitt av samme utvikler.
  • Er oppdatert de seneste seks månedene.
  • Er godkjent og anbefalt på AMO.
  • Tilbyr tilsvarende funksjonalitet.

Dette sikrer at vi overfører funksjonaliteten til optimaliserte utvidelser som integrerer trygt og sikkert inn i Firefox. Etter at data er importert, er det kun et par trinn til for å avslutte installasjonen av dine nye utvidelser for Firefox:

1. Klikk på menyknappen Menu button 1 øverst til høyre.
  2. Velg Fullfør installasjonen utvidelser importert til Firefox fra menyen.
    Fx120WinNorskFullforeInstallasjonAvImporterteUtvidelser

Da er du ferdig! Installasjonen av de kompatible utvidelsene du importerte fra Chrome vil bli fullført.

Relatert innhold