Tilpass Firefox kontroller, knapper og verktøylinjer

Menyknappen new fx menu gir deg enkel tilgang til dine favoritt Firefox funksjoner. Liker du ikke standardoppsettet? Det er lett å forandre på. Er det noe du bruker hele tiden? Prøv å legge det til på hovedverktøylinjen. Vi skal vise deg hvordan.

Firefox sine verktøylinjer gir enkel tilgang til vanlige funksjoner. Denne artikkelen forklarer hvordan du kan tilpasse verktøylinjer for å gjøre at Firefox fungerer slik du ønsker.

Tilpass menyen eller verktøylinjen

Du kan endre elementene som vises i menyen eller verktøylinjen.

1. Klikk på menyknappen new fx menu og velg Tilpass.
    • En spesiell fane åpnes som lar deg dra og slippe elementer inn eller ut av menyen og verktøylinjen. Eksprimentér gjerne med hva som fungerer best for deg. Du kan alltids starte på nytt ved å trykke på Tilbakestill standarer knappen på bunnen av skjermen.
    Customize Fx 29 Win8
  2. Når du er ferdig, trykker du på den grønne Avslutt tilpasning knappen.
Merk: Mange utvidelser kommer med knapper som du kan legge til på menyen eller på verktøylinjen. For å lære mer, se Find and install add-ons to add features to Firefox.

Slå på tittellinje, menylinje eller bokmerkelinjen

For å slå på tittellinje:

1. Klikk på menyknappen new fx menu og velg Tilpass.
  2. Klikk på Tittellinje knappen nederst til venstre.
  3. Klikk så på den grønne Avslutt tilpasning knappen.

For å slå på menylinjen eller bokmerkelinjen:

1. Klikk på menyknappen new fx menu og velg Tilpass.
  2. Klikk på Vis / skjul verktøylinjer rullegardinmenyen på bunnen av skjermen og velg de elementene du vil vise.
  3. Klikk så på den grønne Avslutt tilpasning knappen.

Slå på tittellinje, menylinje eller bokmerkelinjen

For å slå på tittellinje:

1. Klikk på menyknappen new fx menu og velg Tilpass.
  2. Klikk på Tittellinje knappen nederst til venstre.
  3. Klikk så på den grønne Avslutt tilpasning knappen.

For å slå på bokmerkelinjen:

• Klikk på Vis menyen på toppen av skjermen og gå ned til Verktøylinjer og velg Bokmerker.

Slå på menylinjen eller bokmerkelinjen

1. Klikk på menyknappen new fx menu og velg Tilpass.
  2. Klikk på Vis / skjul verktøylinjer rullegardinmenyen på bunnen av skjermen og velg de elementene du vil vise.
  3. Klikk så på den grønne Avslutt tilpasning knappen.

Har du problemer?

Prøv å gjenopprette standarknappene og verktøylinjene ved å trykke på Tilbakestill standarder knappen når du er i tilpasningsmodus. Hvis det ikke hjelper, prøv disse:

Hvordan kan jeg vise og skjule de forskjellige verktøylinjene?

De fleste verktøylinjer kan vises eller skjules avhengig av dine behov. For å vise eller skjule en verktøylinje, høyreklikkkontroll-klikk på en tom del av hovedverktøylinjen og merk eller fjern den i pop-up menyen.

• Menylinjen: Denne verktøylinjen på toppen av Firefox vinduet inneholder menyene (Fil, Rediger, Hjelp, osv.). I Windows Vista og 7 er menylinjen gjemt som standard, og funksjonene finnes i Firefox knappen. Om menylinjen er gjemt, så kan du midlertidig vise den bed å trykke på Alt knappen.
  • Menylinjen: Denne verktøylinjen på toppen av Firefox vinduet inneholder menyene (Fil, Rediger, Hjelp, osv.). Ved å gjemme menylinjen vil Firefox knappen komme fram. Denne knappen viser en forenklet meny.
  • Hovedverktøylinjen: Dette er hvor fanene dine vises. Denne linjen kan ikke skjules.
  • Navigasjonsverktøylinjen: Denne verktøylinjen inneholder dine navigasjonsknapper, adresselinjen, søkelinjen, Hjem knappen og Bokmerker knappen.
  • Bokmerkelinjen: Denne verktøylinjen inneholder dine bokmerker som du vil vise. For mer informasjon, se Bookmarks Toolbar - Display your favorite websites at the top of the Firefox window.På nye installasjoner av Firefox, er bokmerkelinjen skjult som standard.
  • Utvidelseslinjen: Denne verktøylinjen på bunnen av Firefox vinduet inneholder knapper som hører til dine utvidleser (om de er gjort tilgjengelig av utvidelse-utvikleren). Se The Add-on Bar gives you quick access to add-on features for mer informasjon.

Toolbars - win1 Toolbars - mac1 Toolbars - lin1

Hvordan tilpasser jeg eller omorganiserer jeg elementer på verktøylinjen?

1. Høyre trykkHold nede Ctrl tasten mens du trykker en tom del av hovedverktøylinjen og velg Tilpass.... Tilpasningsvinduet vil bli åpnet.
  2. Endre elementer på verktøylinjen som etter behov. For en forklaring på hva hver enkelt element gjør, se Customize navigation buttons like back, home, bookmarks and reload.
    • For å legge til et element, drar du det fra tilpasningsvinduet til verktøylinjen der du vil at den skal vises.
    • Hvis du vil fjerne et element, drar du den til tilpasningsvinduet.
    • For å omorganisere et element, drar du det til det punktet der du vil ha det.
  3. Når du er ferdig, trykk på Ferdig.

Toolbars - win2 Toolbars - mac2 Toolbars - lin2

Prøv deg fram: Eksprimentér med ulike oppstillinger. Du kan altids Experiment with different arrangements. Du kan alltid gjenopprette standard verktøylinjeinnstillingene ved å klikke på Tilbakestill standarder i tilpasningsvinduet.

Utseendealternativer for ikonene

Det finnes flere alternativer for å endre utseendet på ikonene i verktøylinjen på bunnen av tilpasningsvinduet:

• Vis: Fra rullegardinmenyen Vis, kan du vise hva som skal vises i verktøylinjene: ikoner, tekst, ikoner og tekst sammen. Som standard viser Firefox bare ikonene.
  • Bruk små ikoner: Velg denne innstillingen for å gjøre verktøylinjen mindre.

Hvordan kan jeg legge til en ekstra verktøylinje?

1. Høyre trykkHold nede Ctrl tasten mens du trykker en tom del av hovedverktøylinjen og velg Tilpass.... Tilpasningsvinduet vil bli åpnet.
  2. På bunnen av tilpasningsvinduet, trykk på Legg til ny verktøylinje. Et nytt vindu for verktøylinjen åpnes.
  3. I det nye vinduet for verktøylinjen, skriv inn et navn for din verktøylinje og trykk på OK.
  4. Legg til elementer til din verktøylinje som står beskrevet ober. Om du ikke legger til noe, vil ikke Firefox legge til din verktøylinje.
  5. Når du er ferdig med å legge til elementer, trykk på Ferdig.

Din nye verktøylinje vises under Navigasjonsverktøylinjen.

Prøv det: Lag en ny verktøylinje. Du kan alltids fjerne ekstra verktøylinjer ved å trykke på Tilbakestill standarder i tilpasningsmenyen.

Jeg har manglende verktøylinjer, uønskede verktøylinjer eller verktøylinjer som nullstilles.

Se disse feilsøkingsartiklene om verktøylinjer:

Share this article: http://mzl.la/1BAQIvu