Detektering af tvungne portaler

Detektering af tvungen portal

Firefox' tvungen portal-detektor kontrollerer, om en netværksforbindelse kræver at du logger ind eller accepterer netværkets vilkår, inden du kan få lov til at bruge netværket. Dette er oftest tilfældet, når du anvender et offentligt wi-fi-hotspot, men det kan også være et virksomhedsgæstenetværk, der beder dig om at godkende virksomhedens politik for acceptabel brug. Firefox tester, om forbindelsen er en tvungen portal ved regelmæssigt at oprette forbindelse til http://detectportal.firefox.com/canonical.html. Firefox vil også oprette forbindelser til denne URL for at kontrollere, om dit nuværende netværk understøtter visse teknologier såsom IPv6.

Hvad skal jeg gøre efter detekteringen af en tvungen portal?

Hvis siden er efterladt åben af Firefox, kan du blot lukke den.

Hvis det sker ofte, så opret en netværksfejl-rapport og beskriv, hvad der skete (Kræver oprettelse af en Bugzilla-konto).

Hvordan virker tvungne portaler?

De fleste tvungne portaler omdirigerer dig til en login-side eller en side, hvor du skal acceptere en politik for acceptabel brug (Acceptable Use Policy) - AUP. Firefox vil automatisk oprette forbindelser for at detektere disse omdirigeringer. Når de sker, vil du få vist en besked, der indikerer, at det kan være nødvendigt at logge ind for at bruge netværket. Normalt vil fanebladet lukke automatisk efter du gør dette. En gang imellem forbliver det åbent for at vise en besked fra netværkets ejere.