Søg i Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Page rendering issues on certain pages

  • 7 svar
  • 1 har dette problem
  • 4 visninger
  • Seneste svar af FredMcD

more options

On certain pages, the rendering is completely off. For example, on Vimeo.com, all the text is gone (see attached pics). I tried Refresh Firefox, but the problem persists. I tried Troubleshoot Mode and that fixes the problem. But when I restart and disable all of my extensions, the problem continues.

This only happens on my work computer Firefox. The Firefox versions at home on multiple computers work just fine.

Any thoughts?

Vedhæftede skærmbilleder

Alle svar (7)

more options

Make sure you are not blocking content.

Diagnose Firefox issues using Troubleshoot(Safe) Mode {web link}

A small dialog should appear. Click Start In Troubleshoot(Safe) Mode (not Refresh). Is the problem still there?


https://support.mozilla.org/en-US/kb/enhanced-tracking-protection-firefox-desktop also see https://blog.mozilla.org/security/2021/03/23/introducing-smartblock/

https://support.mozilla.org/en-US/kb/smartblock-enhanced-tracking-protection


Many site issues can be caused by corrupt cookies or cache.

Warning ! ! This will log you out of sites you're logged in to. You may also lose any settings for that website.

Nyttig?

more options

Yes, when I enter Troubleshoot Mode, that does fix the problem. The issue, however, as I tried to say (but probably not very well) is that I'm not sure what to do next -- how to narrow down the problem of what is causing the issue. I have disabled all my plugins but the problem persists (once I exit Troubleshoot Mode).

I did try turning OFF the Enhanced Tracking Protection for the site but that doesn't help.

I will try the other things you mention -- clearing cache and cookies. I will do that tomorrow once I'm back at my computer.

Thanks for the response. I'll keep you posted.

Nyttig?

more options

Aaron said

Yes, when I enter Troubleshoot Mode, that does fix the problem.

It could be the work of one of your add-ons, or it could be Hardware Acceleration. How to disable Hardware Acceleration {web link}

Type about:addons<enter> in the address bar to open your Add-ons Manager. Hot key; <Control> (Mac=<Command>) <Shift> A)

In the Add-ons Manager, on the left, select Extensions. Disable a few add-ons, then Restart Firefox.

Some added toolbar and anti-virus add-ons are known to cause Firefox issues. Disable All Of them.

If the problem continues, disable some more (restarting FF). Continue until the problem is gone. After, you know what group is causing the issue. Re-enable the last group ONE AT A TIME (restarting FF) until the problem returns.

Once you think you found the problem, disable that and re-enable all the others, then restart again. Let us know who the suspect is, detective.

Nyttig?

more options

I'm still trying to find out what is causing this problem.

I disabled Hardware Acceleration and restarted Firefox -- no change.

I disabled every extension and restarted Firefox -- no change.

So I've disabled everything I can think of, but there's no luck. I even tried uninstalling and reinstalling Firefox, with no luck.

What's weird is that the text is obviously downloaded, there's just some rendering or formatting issue. Sometimes when I load the page, the correct text briefly flashes up, then disappears within a half second. Also, if I user my cursor to select the text and press CTRL + C to copy it, I can paste the text into a text editor. So it's there, but somehow hidden.

Nyttig?

more options

I forgot to mention that I turned off Enhanced Tracking Protection for the site, too. It didn't help either.

Nyttig?

more options

[v56+] Type about:preferences#general<enter> in the address bar. Under fonts and colors, press the Advanced button. Scroll to the bottom, turn on Allow Web Sites To Choose Their Own.

Make sure you haven't enabled a High Contrast theme in the OS settings.

  • We have seen reports that this can be caused by a problem with fonts like Roboto or Helvetica that

you have installed locally and that might be corrupted or are missing some variants. Also, make sure you allow pages to choose their own fonts and that you do not block remote (downloadable) fonts.

  • If you use uBlock Origin make sure not to "block remote fonts".

Nyttig?

more options

Nyttig?

Stil et spørgsmål

Du skal logge ind på din konto for at svare på et indlæg. Start et nyt spørgsmål, hvis du ikke har en konto endnu.