"Webstedets identifikation kunne ikke bekræftes" - Hvad skal jeg gøre?

Denne artikel beskriver, hvorfor fejlmeddelelsen Webstedets identifikation kunne ikke bekræftes vises, når du forsøger at besøge et sikkert (https) websted i Firefox.

Bemærk: Hvis du ser denne fejlmeddelelse på et stort websted som Google, Facebook, Youtube eller andre i en brugerkonto, som er beskyttet af Microsoft Family Safety-filter, og du har installeret Windows Update KB2965142 (udgivet den 9/6/2014), så læs Microsofts dokumentation om emnet: http://support.microsoft.com/kb/2965142/en-us#2

Certifikater og identifikation

Når du besøger et websted, hvor webadressen begynder med https, er din kommunikation med stedet krypteret for at sikre dit privatliv. Før den krypterede kommunikation begynder, vil webstedet præsentere Firefox for et certifikat til at identificere sig selv.

Certifikatet hjælper Firefox med at afgøre, om stedet rent faktisk er det sted, som det udgiver sig for at være. Hvis der er et problem med certifikatet, vil du få vist advarselssiden Webstedets identifikation kunne ikke bekræftes.

Connection Untrusted

Hvis du ser denne advarsel, betyder det ikke nødvendigvis, at webstedet forsøger at snyde dig til at tro, at det er et andet websted. Det betyder, at Firefox ikke er i stand til at bekræfte webstedets identitet, og at du bør være forsigtig.

Der er flere problemer, der kan få Firefox til at afvise et certifikat. Nogle af dem er beskrevet i detaljer i afsnittet Teknisk information herunder.

Kom væk derfra!

Den sikreste er at klikke på knappen Få mig væk herfra! eller at gå til et andet websted. Du bør ikke fortsætte til webstedet, medmindre du ved og forstår den tekniske grund til at webstedet viser en ukorrekt identifikation, og du er villig til at risikere kommunikation over en forbindelse, der kan være sårbar over for aflytning.

Hvis det er muligt, kan du kontakte ejeren af webstedet for at informere dem om fejlen.

Teknisk information

Klik på Tekniske detaljer for mere information om, hvorfor webstedets identitetsinformation er ugyldig. Nogle almindelige fejl er beskrevet herunder.

Certifikatet er ikke gyldigt før (dato)

(webstedsnavn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Certifikatet er ikke gyldigt før (dato). (Fejlkode: sec_error_expired_issuer_certificate)

Denne fejl kan opstå, hvis din computers ur har den forkerte dato, hvor datoen i fejlmeddelelsen vil være i fortiden. For at rette problemet, skal du indstille din computers ur til den korrekt dato og klokkeslæt (dobbeltklik på ur-ikonet i Windows Proceslinje).

Certifikatet udløb pr. (dato)

(webstedsnavn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Certifikatet udløb pr. (dato). (Fejlkode: sec_error_expired_certificate)

Denne fejl opstår, når et websteds certifikat er udløbet.

Fejlen kan også opstå, hvis din computers ur har den forkerte dato. For at rette problemet, skal du indstille din computers ur til den korrekt dato og klokkeslæt (dobbeltklik på ur-ikonet i Windows Proceslinje).

Certifikatet gælder kun til (webstedsnavn)

(webstedsnavn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Certifikatet gælder kun til (webstedsnavn). (Fejlkode: ssl_error_bad_cert_domain)

Denne fejl fortæller dig, at certifikatet tilhører et andet websted. Selvom kommunikationen er sikret mod aflytning, er modtageren måske ikke den, du tror det er.

Fejlen opstår typisk, når certifikatet hører til en anden del af det samme websted. Du kan fx have besøgt https://example.com, men certifikatet er til https://www.example.com. Hvis du i stedet besøger https://www.example.com direkte, skulle nu ikke modtage advarslen.

Der stoles ikke på certifikatet, da udstederens certifikat er ukendt

(webstedsnavn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Der stoles ikke på certifikatet, da udstederens certifikat er ukendt. (Fejlkode: sec_error_unknown_issuer)

Filen cert8.db i din profilmappe kan være ødelagt. Slet denne fil, mens Firefox er lukket.

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Klik på filen cert8.db.
  6. Tryk på tasterne Kommando+Slet tasten Delete.
  7. Genstart Firefox.
    Filen cert8.db vil blive gendannet, når du genstarter Firefox.

Der stoles ikke på certifikatet, da ingen udstederkæde blev leveret

(webstedsnavn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Der stoles ikke på certifikatet, da ingen udstederkæde blev leveret. (Fejlkode: sec_error_unknown_issuer)

Fejlen kan skyldes, at du har aktiveret SSL-skanning i et sikkerhedsprogram, som fx ESET eller BitDefender. Prøv at deaktivere denne indstilling.

Der stoles ikke på certifikatet, da det er underskrevet af indehaveren selv

(webstedsnavn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Der stoles ikke på certifikatet, da det er underskrevet af indehaveren selv. (Fejlkode: sec_error_untrusted_issuer)

Selvunderskrevne certifikater sikrer dine data mod aflytning, men de siger intet om, hvem modtageren af de sendte data er. Dette er almindeligt for websteder på et intranet, der ikke er offentligt tilgængeligt.

Tilsidesættelse af advarsel

Du bør kun tilsidesætte advarslen, hvis du er sikker på både webstedet identitet og integriteten af forbindelsen. Selv hvis du stoler på webstedet, kan nogen rode med din forbindelse. Legitime offentlige steder vil ikke bede dig om at tilføje en undtagelsesregel for forbindelsen. Et ugyldigt certifikat kan være et tegn på, at en webside vil snyde dig eller stjæle din identitet.

1. Klik på Jeg er indforstået med risikoen på advarselssiden.
  2. Klik på knappen Tilføj undtagelse…. Dialogen Tilføj sikkerhedsundtagelse vil blive vist.
  3. Læs teksten som beskriver problemerne med det pågældende websted.
  4. Klik på knappen Bekræft sikkerhedsundtagelse, hvis du vil stole på webstedet.

Del denne artikel: http://mzl.la/17gSUcw