Websteder siger at cookies er blokeret - Fjern blokeringen

Denne artikel beskriver, hvordan man fejlsøger problemer med websteder, som fortæller, at brugen af cookies er blokeret eller deaktiveret. Læs mere om cookies i artiklen Cookies - Information som websteder gemmer på din computer.

Kontrollér cookie-indstillinger

Firefox kan indstilles til ikke at acceptere cookies. Følg disse trin for at aktivere cookies:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed. Der kan du se indstillingerne til Udvidet beskyttelse mod sporing, herunder cookie-indstillinger.
    Fx108settings-ETPFx102settings-ETP
    • Hvis Standard er valgt, betyder det, at du bruger standard-indstillingerne, og at cookies er tilladt bortset fra sporings-cookies. For mere information, læs artiklerne Trackers and scripts Firefox blocks in Enhanced Tracking Protection og Introducing Total Cookie Protection in Standard Mode.
    • Hvis Striks er valgt, så vælg enten Standard, eller skift til Tilpasset.
    • Hvis Tilpasset er valgt, så fjern enten fluebenet ud for Cookies (dette vil tillade alle cookies), eller vælg indstillingen til kun at blokere Sporings-cookies på tværs af websteder, og isolér andre cookies på tværs af websteder.
    Fx102settings-ETPcustomFx111settings-ETPcustom
  3. Klik på knappen reload all tabs retina (vises når flere faneblade er åbne) for at anvende din nye indstilling.

Kontrollér om et websted har tilladelse til at sætte cookies

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og find afsnittet Cookies og websteds-data.
    Fx79CookiesAndSiteData
  3. Klik på knappen Håndter undtagelser…….
    • Det åbner dialogboksen Undtagelser - cookies og websteds-data, hvor du kan se, hvilke websteder du ikke tillader at sætte cookies.
  4. Kontrollér, om det pågældende websted er på listen.
    • Hvis det er på listen, så klik på det, og klik så på knappen Fjern websted.
  5. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Ryd webstedets historik

Cookies og midlertidige data, der allerede er gemt på din computer, kan være skyld i problemet. Slet dem, og kontrollér så, om problemet er forsvundet:

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen. Klik på knappen Arkiv 57 library icon på værktøjslinjen. (Hvis du ikke kan se knappen, så klik på menuknappen Fx89menuButton.) Klik på Historik, og klik så på Vis al historikHåndter historik nederst i menuen for at åbne vinduet Arkiv.
  2. Søg efter det websted, du vil fjerne fra din historik, ved at skrive navnet i feltet Søg i historik øverst til højre, og tryk så på tasten Entertasten Retur.
  3. HøjreklikTryk og hold på tasten Ctrl, mens du klikker på det websted, du vil fjerne, og vælg Glem alt om dette websted.
    Hele webstedets historik (browserhistorik og filhentningshistorik, cookies, cache, aktive logins, adgangskoder, gemte formulardata, undtagelser til cookies, billeder og pop op-vinduer) vil blive fjernet.

History Win6Ny_History Win6History Mac6History Lin6Ny_History Lin6
  4. Luk til sidst vinduet Bogmærker og historik.

Ryd alle cookies og cachen

Hvis sletning af cookies for webstedet med problemet ikke afhjalp fejlen, så ryd alle cookies, som er gemt på din computer, og ryd Firefox' cache:

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik…
  3. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg hele min historik.
  4. Sæt flueben ud for både Cookies og Cache under Historik. Sørg for, at andre elementer, du vil beholde, ikke er valgt.
  5. Klik på knappen OKRyd nu.

Baseret på information fra Websites report cookies are disabled (mozillaZine KB)