Søgeforslag i Firefox

Revisionsinformation
  • Revision id: 150206
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Mange søgetjenester (inklusive Yahoo, Google, Bing mv.) leverer søgeforslag, der er baseret på populære søgninger, som andre personer har foretaget ud fra det eller de ord, som du indtaster. Når søgeforslag er aktiveret, sendes den indtastede tekst i søgefeltet til søgetjenesten, som analyserer ordene og viser en liste med relaterede søgninger.

search suggestions 43search suggestions 57

Sådan fungerer søgeforslag

Hvis du ser et søgeforslag, som matcher det, du leder efter, så klik på det for at se resultaterne af denne søgeterm. Dette kan spare tid og hjælpe dig med at finde det, du leder efter, med færre tastetryk.

Når søgeforslag er aktiveret, sendes den indtastede søgeterm i et søgefelt - med mindre den ser ud til at være en URL eller et værtsnavn - til standard-søgetjenesten. Søgefelterne omfatter:

• Søgefeltet
  • StartsidenSiden Nyt faneblad (som vist på ovenstående billede)
  • Adressefeltet (hvor søgeforslag kan deaktiveres separat)

Standard-søgetjenesten kan indsamle informationen i overensstemmelse med betingelserne i deres privatlivspolitik. Brugere, der er bekymrede over denne indsamling af information, bør måske ikke aktivere søgeforslag. Søgeforslag er som standard deaktiveret i privat browsing-tilstand, hvor du udtrykkeligt skal slå funktionen til for at aktivere den.

Aktivér eller deaktivér søgeforslag

Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere søgeforslag ved at tilføje eller fjerne fluebenet ud for Vis søgeforslag i afsnittet Søgning i Firefox' indstillinger:

search sug settings 43search suggestions on 57

• Hvis du vil se søgeforslag i adressefeltet, så sæt et flueben ud for Vis søgeforslag i adresselinjen.

Læs mere om håndtering af søgeforslag i denne artikel: Søgeforslag i Firefox