Ret fejlmeddelelsen "Bogmærker og historik vil ikke være funktionelt"

Ser du denne fejlmeddelelse, når du starter Firefox?

Bogmærker og historik vil ikke være funktionelt da en af Firefoxs filer er i brug af et andet program. Visse sikkerhedssoftware kan være skyld i dette problem.

Det sker, når Firefox ikke kan få adgang til en fil kaldet places.sqlite, som gemmer dine bogmærker og browserhistorik. Denne artikel beskriver to mulige løsninger.

Hvis ikke du ser fejlen ovenfor, kan du prøve at læse en af disse artikler i stedet:

Løsning 1: Genstart din computer

Den mest almindelige årsag til denne fejl er, når andre programmer bruger filen, eller der er opstået et problem med filen, fordi computeren lukkede uventet ned (fx ved en strømafbrydelse). Den gode nyhed er, at begge problemer for det meste kan løses ved simpelthen at genstarte computeren.

Løsning 2: Opret en ny places-database

Hjælper det ikke at genstarte computeren, kan du rette fejlen ved at få Firefox til at oprette en ny places-database til dig. Bare rolig, det er ikke så svært som det lyder.

Del 1 – Åbn din profilmappe

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

• Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  • Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.
    Lad profilmappen være åben - og gå videre til Del 2.

Del 2 – Opret databasen

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

Vent indtil Firefox er helt afsluttet.
    2. Find og omdøb filerne places.sqlite og places.sqlite-journal (hvis den findes) i Firefox' profilmappe.
      • Sådan omdøber du en fil: Højreklik på filen, og vælg Omdøb på menuenKlik på filen én gang for at vælge den, og så klik én gang til på filnavnet for at redigere det. Tilføj .old til slutningen af filnavnet.
    3. Genstart Firefox.
      • Når du genstarter Firefox, vil der blive oprettet en ny places-database. Din browserhistorik vil være tabt, men Firefox vil automatisk importere dine bogmærker fra den seneste backup-fil.
      • Hvis ikke dine bogmærker blev gendannet efter oprettelsen af en ny places-database, så kan du prøve at følge trinnene i artiklen Gendan manglende eller mistede bogmærker.

Hjælp! Det rettede ikke problemet

Problemet har symptomer der ligner et antal andre problemer. Måske beskriver en af disse artikler bedre dit problem.

Del denne artikel: <a href="http://mzl.la/1xKrWvx">http://mzl.la/1xKrWvx</a>