Ret fejlmeddelelsen "Bogmærker og historik vil ikke virke"

Ser du denne fejlmeddelelse, når du starter Firefox?

Bogmærker og historik vil ikke virke, da en Firefox-fil er i brug af et andet program. Visse sikkerhedsprogrammer kan være skyld i dette.

Det sker, når Firefox ikke kan få adgang til en fil kaldet places.sqlite, som gemmer dine bogmærker og browserhistorik. Denne artikel beskriver to mulige løsninger.

Hvis ikke du ser fejlen ovenfor, kan du prøve at læse en af disse artikler i stedet:

Løsning 1: Genstart din computer

Den mest almindelige årsag til denne fejl er, når andre programmer bruger filen, eller der er opstået et problem med filen, fordi computeren lukkede uventet ned (fx ved en strømafbrydelse). Den gode nyhed er, at begge problemer for det meste kan løses ved simpelthen at genstarte computeren.

Løsning 2: Opret en ny places-database

Hjælper det ikke at genstarte computeren, kan du rette fejlen ved at få Firefox til at oprette en ny places-database til dig. Bare rolig, det er ikke så svært som det lyder.

Del 1 – Åbn din profilmappe

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Hjælp, og klik så på Teknisk information…. Åbn menuen Hjælp, og vælg Teknisk information…. Fanebladet Teknisk information åbnes.

• Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

Lad profilmappen være åben - og gå videre til Del 2.

Del 2 – Opret databasen

1. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

Vent indtil Firefox er helt afsluttet.
  2. Find og omdøb filen places.sqlite i Firefox' profilmappe. Omdøb også filerne places.sqlite-shm og places.sqlite-wal (hvis de findes).
    • Sådan omdøber du en fil: Højreklik på filen, og vælg Omdøb på menuenKlik på filen én gang for at vælge den, og så klik én gang til på filnavnet for at redigere det. Tilføj .old til slutningen af filnavnet.
  3. Genstart Firefox.
    • Når du genstarter Firefox, vil der blive oprettet en ny places-database. Din browserhistorik vil være tabt, men Firefox vil automatisk importere dine bogmærker fra den seneste backup-fil.
    • Hvis ikke dine bogmærker blev gendannet efter oprettelsen af en ny places-database, så kan du prøve at følge trinnene i artiklen Gendan manglende eller mistede bogmærker.

Hjælp! Det rettede ikke problemet

Problemet har symptomer der ligner et antal andre problemer. Måske beskriver en af disse artikler bedre dit problem.

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.