Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder

Revisionsinformation
  • Revision id: 5392
  • Oprettet:
  • Lavet af: Jerida
  • Kommentar: Jeg rettede sproglige samt stavefejl. Jeg oversatte tidligere ikke-oversatte menu-punkter. / I corrected misspellings and semantical errors. I translated menu items within braces.
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: dikrib
  • Er godkendt? Nej
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold
Nuværende oversættelse afvist: Hjælp med at få denne oversættelse godkendt og offentliggjort. Ret grammatikfejlene, og sørg for at de opdaterede billeder fra den engelske original bliver brugt.
This article applies to Firefox 3.5 and later, not Firefox 2 or 3.0.x. If you would like to learn more about privacy in Firefox, see Clearing private data.

Historik bruges af browseren til at forbedre din oplevelse på internettet. Når browseren gemmer oplysninger om et websted som du tidligere har besøgt, eller dit brugernavn og adgangskode, kaldes disse oplysninger for din historik.

Der kan dog være tidspunkter, hvor du ikke ønsker at den slags information skal gemmes. For eksempel hvis du deler computer med en ven eller et familiemedlem, som du ikke synes bør have adgang til at se hvilke hjemmesider du har besøgt - eller hvilke filer du har hentet.

Fra og med version 3.5 har Firefox funktionen [Privat browsing], som giver dig mulighed for at surfe på internettet, uden at Firefox gemmer data om hvilke hjemmesider du har besøgt.

Note: Privat browsing forhindrer din historik i at blive gemt på din computer. Andre computere og enheder på netværket der forbinder dig til internettet kan potentielt gemme registreringer af hvilke hjemmesider du besøger - uanset hvilken browser du bruger.

Hvad Privat browsing ikke gemmer

• Besøgte sider: Der vil ikke blive tilføjet sider til listen over besøgte sider i Historik menuen, arkiv vinduets historik eller i Adressefelt autofuldfør's adresse liste.
  • Formularer og søgefelt: Indtastninger i tekst-bokse og i feltet Søgefelt bliver ikke gemt. Der vil heller ikke blive tilføjet noget til funktionen Skema autofuldfør.
  • Passwords: Der bliver ikke automatisk udfyldt nogen passwords, mens du browser privat - der vil heller ikke blive gemt nogen nye.
  • Filhentnings historik: Hvis du henter filer mens du browser privat vil der ikke blive gemt noget historik i Filhentning vinduet efter at du har afsluttet Privat browsing.
  • Cookies: Filer gemt af hjemmesider som gemmer information på din computer vil blive slettet når du afslutter Privat browsing. (Cookies bruges af hjemmesider til at gemme dine indstillinger, f.eks. sider med et 'husk dette' afkrydsningsfelt, bruger cookies).

Du kan lære mere om Cookies - Information som websteder gemmer på din computer.

• Web cache filer: Ingen midlertidige internet filer eller cached filer fra hjemmesider vil blive gemt.
Note:
  • Hvis du laver nye Bogmærker mens du bruger Privat browsing, vil de ikke blive slettet når du stopper Privat browsing.
  • Hvis du henter filer til computeren mens du bruger Privat browsing, vil de ikke blive slettet når du stopper Privat browsing - men filer som du åbner i et eksternt program vil blive slettet fra systemets midlertidige mappe, og ingen af filerne som du har hentet vil blive vist i Filhentning listen.

Start Privat browsing

For at starte privat browsing:

1. Klik på Funktioner på menulinjen og vælg Start Privat Browsing.

Billedet "c2865a810710523cf0602299e032059d-1244835471-43-1.PNG" findes ikke.

2. Første gang du starter Privat browsing vil Firefox advare dig om at det vil gemme dine nuværende faneblade, og åbne dem igen når du er færdig med at browse privat. Klik på Start Privat Browsing for at fortsætte.

Billedet "c2865a810710523cf0602299e032059d-1244835471-43-2.PNG" findes ikke.

• Afkryds "Vis ikke denne besked igen" hvis du ikke ønsker at få denne besked igen næste gang du starter privat browsing.
  1. Herefter kommer du i Privat browsing tilstand, og der kommer et informationsvindue om Privat browsing.

Billedet "c2865a810710523cf0602299e032059d-1244835471-43-3.PNG" findes ikke.

Når du surfer i Privat browsing tilstand viser Firefox vinduets titel (Privat browsing).

Billedet "c2865a810710523cf0602299e032059d-1244835471-43-4.PNG" findes ikke.

Stop Privat browsing

For at stoppe Privat browsing:

1. Klik på Funktioner på menulinjen og vælg Stop Privat Browsing.

Billedet "c2865a810710523cf0602299e032059d-1244835471-43-5.PNG" findes ikke.

2. Vinduerne og fanebladene fra før du begyndte at bruge Privat browsing åbnes, og du kan igen bruge Firefox normalt. Firefox vinduets titel vil ikke længere vise (Privat browsing).

Start Firefox i Privat browsing tilstand

Der er en indstilling i Indstillings panelet som automatisk aktiverer Privat browsing hver gang Firefox starter.

1. Øverst i Firefox vinduet på menulinjen, klik på Funktioner og derefter Indstillinger .
  2. Vælg Privatlivs panelet.

3. Indstil Firefox til: til at Bruge tilpassede indstillinger for historik.
  4. Sæt flueben ud for Start automatisk Firefox i Privat browsing-tilstand.
  5. Klik OK for at lukke indstillingspanelet og for at acceptere indstillingerne.