Hvad kan jeg gøre, hvis jeg ikke kan hente eller gemme filer?

Revisionsinformation
  • Revision id: 82614
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: Resterende engelsk til dansk oversættelse
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Denne artikel beskriver trin du kan udfører hvis du ikke er i stand til at hente eller gemme filer i Firefox.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Ryd filhentningshistorikken

At rydde filhentningshistorikken kan rette nogle problemer med hentning af filer:

1. Klik på knappen Firefox (menuen Funktioner i Windows XP), og klik så på FilhentningKlik på menuen Funktioner, og klik så på Filhentning. Vinduet Bogmærker og historik åbnes.
  2. I vinduet Bogmærker og historik, Klik på Ryd filhentninger.
  3. Luk vinduet.

Vælg en anden filhentningsmappe

Hvis der er et problem med den mappe som Firefox gemmer filer i, kan det være at filerne ikke kan gemmes:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Vælg panelet Generelt.
  3. I afsnittet Filhentning, vælg Gem filer i.
  4. Klik på Gennemse... for at vælge en anden mappe som filerne skal gemmes i
  5. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Nulstil til standard filhentningsmappen

Hvis du har prøvet forslagene ovenfor, kan du gendanne standard indstillingerne for filhentningsmappen:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. I feltet FiltrerSøg, skriv browser.download.
  3. Hvis nogen af følgende indstillinger har status af brugerdefineret, så nulstil deres værdier. For at nulstille en værdi skal du, højreklikkeholde tasten Ctrl nede mens du klikker på indstillingen og vælge Nulstil fra genvejsmenuen:
    • browser.download.dir
    • browser.download.downloadDir
    • browser.download.folderList
    • browser.download.lastDir
    • browser.download.useDownloadDir
  4. Hvis du vil kan du vende tilbage til dine foretrukne indstillinger for filhentningsmappen ved at ændre dine Firefox indstillinger.

Vælg en gyldig filhentningsmappe i Safari Præferencer

Hvis du får fejlen <filenavn> kunne ikke gemmes fordi en ukendt fejl opstod., kan dit problem måske skyldes af en interaktion mellem Safari browseren og dit styresystem.

For at rette problemet, kan du åbne Safari's Præferencer og ændre indstillingen ???Save downloaded files to???: til en gyldig mappe (så som dit Skrivebord). Genstart så Firefox.

Slet korrupt plist-fil

Hvis du får fejlen <filenavn> kunne ikke gemmes, fordi du ikke kan ændre indholdet af den mappe. Skift mapperettighederne og prøv igen, eller prøv at gemme et andet sted., kan dit problem være på grund af en korrupt plist-fil.

For at rette problemet, kan du gå til din hjemmemappe og slette denne præference fil:

• ~/Library/Preferences/com.apple.internetconfig.plist

Skift filtype indstillinger

Hvis bestemte filtyper ikke kan hentes, så kontroller at Firefox ikke at sat til at håndtere dem anderledes end andre filtyper. Læs Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil for instruktioner til at vise og ændre hvordan forskellige filtyper håndteres.

Nulstil filhentningshandlinger for alle filtyper

For at nulstille hvordan Firefox håndtere alle filtyper:

1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Omdøb filen mimeTypes.rdf til mimeTypes.rdf.old.
  4. Genstart Firefox.

Fjern Filhentnings-manager plugins

På Windows, kan tjedreparts filhentningsmanager plugins forstyrre med Firefox filhentninger. Filhentningsmanager plugin filer som bliver tilføjer til Firefox plugins mappen inkludere følgende, vist med filhetningsmanager-programmet og det associeret plugin filnavn:

• GetRight: NPGetRt.dll
  • WinGet: NPWinGet.dll
  • Download Accelerator Plus: npdap.dll
  • FreshDownload: npfd.dll
  • Net Transport: NPNXCatcher.dll, NPNXCatcher(Audio).dll, og NPNXCatcher(Video).dll

Læs Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer for instruktioner til at deaktiver og fjerne plugins.

Indstil sikkerheds-software

Sikkerheds-software, inklusiv Konfigurer din firewall, så Firefox kan få adgang til Internettet, antivirus programmer, anti-spyware programmer, og andre kan blokere bestemte filhentninger. Kontroller indstillingerne i din sikkerheds-software for at se om der er en indstilling som blokere filhentninger.

For at finde ud af om det er sikkerheds-softwaren som er skyld i problemet kan du prøver at deaktiver det midlertidigt, og så se om filhentning virker, og genaktiver sikkerheds-softwaren.

Deaktiver virus skanning i Firefox indstillinger

Firefox starter dit antivirus program for at skanne filer når de er færdig med at blive hentet. I nogle tilfælde kan dette give en stor forsinkelse eller filhentningen kan måske ikke gemmes efter skanningen er færdig.

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. I felet ???Filter???Søg, skriv browser.download.manager.scanWhenDone.
  3. Dobbeltklik på indstillingen browser.download.manager.scanWhenDone for at skifte dens værdi til false.

Aktiver filhentnings blokering med Security Zone Policy

Hentning af en eksekverbar fil (fx. en .exe eller .msi fil) kan fejle, hvor Find og håndter hentede filer viser Annulleret under filnavnet.

Dette sker fordi Firefox følger dine Windows sikkerhedsindstillinger for at hente programmer og andre potentielt skadelige filer fra Internettet. Brug en af løsningerneløsningen herunder, for at løse problemet.

Omgå Windows Security Policy kontrol

Læs afsnittet Deaktiver virus skanning i Firefox indstillinger ovenfor.

Nulstil system Internet sikkerhedsindstillinger

Du kan nulstille dit systems Internet sikkerhedsindstillinger i Internet Explorer. Læs Sådan nulstilles indstillingerne i Internet Explorer hos Microsoft Support for instruktioner.

Andre løsninger

Du kan måske diagnostisere dine filhentningsproblemer ved at følge trinnene i artiklen Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer.

Baseret på information fra Unable to save or download files (mozillaZine KB)