Gendan bogmærker fra en backup eller flyt dem til en anden computer

Revisionsinformation
  • Revision id: 69701
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: mere delvist engelsk til dansk oversættelse
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Firefox laver automatisk backup af dine bogmærker og gemmer de sidste ti backup som en sikkerhed. Denne artikel beskriver hvordan man gendanner dine bogmærker fra automatisk backup som Firefox laver, hvordan man gemmer og gendanner dine bogmærke backup filer, og hvordan man flytte dine bogmærker til en anden computer.

Backup og gendan

Manuel backup

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen. Klik på Bogmærker, og klik så på Håndter bogmærker nederst i menuen.
  2. I vinduet Bogmærker og historik, klik på knappen e3f62ffc25d52f883aa490cc65d71e2d-1252097598-804-1.png Funktioner og vælg så Sikkerhedskopier....

ff17bcklib
  3. I vinduet Bookmarks backup filename der åbnes, vælg en placering for at gemme filen, som hedder bookmarks-"date".json som standard. Skrivebordet er som regel et godt sted, men en hver placering der er let af huske vil virke.
  4. Gem bogmærke json filen. Vinduet Bookmarks backup filename vil lukke og du kan lukke vinduet Bogmærker og historik.

Gendan fra backup

Forsigtig: At gendanne bogmærker fra en backup vil overskrive dit aktuelle sæt af bogmærker med dem i backup filen.
  1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen. Klik på Bogmærker, og klik så på Håndter bogmærker nederst i menuen.
  2. I vinduet Bogmærker og historik, klik på knappen e3f62ffc25d52f883aa490cc65d71e2d-1252097598-804-1.png Funktioner og vælg så Gendan.

ff17bcklib2
  3. Vælg den backup du vil gendanne fra:
    • De daterede elementer er automatiske backups.
    • Vælg fil... lader dig gendanne fra en manuel backup (se ovenfor).
  4. Efter du har valgt en backup, vil din bogmærker fra den fil blive gendannet. Luk vinduet Bogmærker og historik.

Flyt bogmærker til en anden computer

Brug Firefox Sync

Du kan bruge Firefox Sync til at flytte dine bogmærker fra en computer til en anden.

Bemærk: Firefox Sync opdatere sig selv løbende når du ændre bogmærker, så det er ikke en rigtig backup tjeneste, og er heller ikke tiltænkt at skulle være det.

Firefox Sync er den bedste måde at holde dine bogmærker (og andre profil date) synkroniseret mellem alle de computere du bruger. Læs Hvordan opsætter jeg Firefox Sync? for mere information og Hvordan opsætter jeg Firefox Sync? for instruktioner om at opsætte det.

Brug en bogmærke backup fil

Du kan også bruge en bogmærke backup fil fra en computer og gendanne den på en anden computer. Dette kan bruges hvis du af ukendte grunde ikke kan bruge Sync på de to computere.

Bogmærke backup filen kan enten være en manuel backup (se ovenfor) eller en af de automatiske daterede backups placeret inden i Firefox profilmappe bookmarkbackups mappe. Placer bogmærke backup filen på din overførelses medie (for eksempel en USB hukommelses-stik) og kopier den til skrivebordet (eller en hver placering) på den anden computer. Så kan du gendanne den backup fra vinduet Bogmærker og historik, ved at bruge Vælg fil..., som beskrevet ovenfor i afsnittet Gendan fra backup.