Falsk meddelelse om opdatering af Firefox

Vi har modtaget underretning fra mange brugere, der har oplevet, at de omdirigeres til en webside, som tilbyder en "vigtig" eller "kritisk" opdatering til Firefox. Nogle har også rapporteret, at de har set reklamer om at downloade en opdatering til Firefox. På det seneste har der været forekomster af falske websider med beskeden "Firefox requires a manual update", som prøver at narre folk til at installere en onsindet udvidelse. Dette er svindel! Det er nogle, som vil lokke dig til at installere malware, der kan skade din computer eller stjæle personlige oplysninger!

Hvad er en falsk meddelelse om en Firefox-opdatering?

Så vidt vi ved, er omdirigeringerne og reklamerne "malvertising": falske meddelelser, som udløses af kode i annoncer på ellers legitime websteder. Annoncerne er blevet lusket ind i annoncenetværk, som ellers leverer legitime annoncer. Annoncerne fører til forskellige webadresser, som løbende udskiftes for at undgå at blive blokeret af Firefox og sikkerhedsprogrammer.

Dette er et eksempel på sådan en falsk meddelelse om en Firefox-opdatering:

Fake Important Firefox Update available

Firefox har en funktion til automatisk opdatering af programmet, så du vil aldrig blive bedt om at downloade en opdatering. Ud over den automatiske funktion, så kan du altid manuelt bede Firefox om at kontrollere, om der er kommet nye opdateringer, læs mere i artiklen Opdater Firefox til den seneste version.

Hvad du kan gøre hvis du ser sådan en annonce

1. Hvis annoncen vises i et pop op-vindue eller i et nyåbnet faneblad, så luk vinduet/fanebladet uden at klikke på noget i det. Brug lukkekrydset.
  2. Lad være med at downloade og køre filer, som du får tilbudt på den måde!
  3. Installer en udvidelse fra addons.mozilla.org til blokering af annoncer for at undgå flere af dem.
  4. Rapporter websvindel på Googles webside Anmeld internetfalskneri. Når du rapporterer forsøg på svindel, hjælper du os med at holde internettet sikkert.

Sådan kan du forhindre malware på din computer

1. Skan din computer for malware for at sikre dig, at den ikke er inficeret. Læs mere i artiklen Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware.
  2. Undgå at hente filer fra upålidelige websteder og andre upålidelige kilder.
  3. Brug funktionen blokering af indhold.

Læs mere om malware