Tilføjelser som skaber stabilitets- og sikkerhedsproblemer sættes på en blokeringsliste

Denne artikel kan være forældet.

Der er foretaget en vigtig ændring i den engelske artikel, som denne er baseret på. Indtil denne side er opdateret, kan du måske få nytte af denne artikel: Add-ons that cause stability or security issues are put on a blocklist

Blokering er en sidste udvej for at beskytte Firefox-brugere mod tilføjelser (udvidelser, temaer og plugins), som overtræder Mozillas retningslinjer for tilføjelser.

Hvordan virker blokeringslisten?

Når Firefox har udstedt en blokering, vil den pågældende tilføjelse ikke blive indlæst. Blokeringer kan udstedes på forskellige niveauer afhængigt af alvorligheden af de fundne problemer.

• Bløde blokeringer deaktiverer en udvidelse som standard, men lader dig tilsidesætte blokeringen og fortsætte med at benytte tilføjelsen. Bløde blokeringer bruges til tilføjelser, der ikke er ondsindede.
  • Hårde blokeringer deaktiverer en tilføjelse og tillader ikke, at du aktiverer den eller tilsidesætter blokeringen. Hårde blokeringer bruges, når tilføjelser viser sig at være ondsindede.
  • Klik-for-at-aktivere-blokeringer deaktiverer et plugin som standard, men lader dig aktivere plugin'et på bestemte websteder. Denne type blokering udstedes til plugins, der ikke er ondsindede.

Hvordan kan jeg vide, om en tilføjelse er blokeret?

Firefox vil vise dig følgende meddelelse:

Firefox har fastlagt at følgende tilføjelser er kendt for at være kilde til stabilitets- eller sikkerhedsproblemer

Add-ons Blocklist Mac1

Klik på knappen Genstart Firefox for at forhindre disse tilføjelser i at køre.

Hvis der er udstedt en hård blokering af tilføjelsen, vil du ikke være i stand til at tilsidesætte blokeringen.

Kan jeg installere en tilføjelse efter den er blevet blokeret?

Når et tilføjelse er kommet på blokeringslisten, vil den ikke længere være tilgængelig på addons.mozilla.org, før udvikleren uploader en ny version, der adresserer årsagen til blokeringen.

Derudover vil Firefox forhindre dig i at installere en usikker tilføjelse, der er på blokeringslisten, og vise dig følgende meddelelse:

navn kunne ikke installeres, fordi der er høj risiko for, at den forårsager stabilitets- eller sikkerhedsproblemer.

Hvis du blev forhindret i at installere et tilføjelse, så kontroller, om der findes en opdateret version af tilføjelsen. Vær opmærksom på, at nogle blokeringer kan være permanente, og det kan være nødvendigt at finde en alternativ tilføjelse.

Adobe Flash-plugin

Understøttelse af Flash er ophørt: Som andre browsere og Adobe stoppede Firefox med at understøtte Flash ved udgangen af 2020. Læs artiklen End of support for Adobe Flash for mere information.

Firefox kan forhindre Adobe Flash-plugin'et i at køre automatisk (hvilket kan forhindre mange problemer). Når Firefox blokerer et plugin, vil du få vist en meddelelse i stil med denne:

Click to play 1 new

Du kan så vælge at køre plugin'et eller opdatere det (hvis der findes en opdatering). Læs mere i artiklen Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins?

Firefox tillader ikke, at Adobe Flash-plugin'et kører automatisk, hvilket kan forhindre mange problemer. Hvis et websted bruger plugin'et, vil du blive spurgt, om du vil køre Adobe Flash-plugin'et. Du kan så vælge at køre det.

activate_flash_58

Læs mere i artiklen artiklen Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins?

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ser en meddelelse om blokering

Hvis den installerede tilføjelse er deaktiveret

Acceptér meddelelsen og genstart Firefox. Hvis du vælger at tilsidesætte en blød blokering, gør du det på din egen risiko.

Kan blokeringer ophæves?

Afhængig af overtrædelsens alvorlighed, udviklerens historik og andre relevante faktorer kan nogle blokeringer ophæves, når udvikleren uploader en ny godkendt version. Den nye version af tilføjelsen vil så blive tilgængelig på addons.mozilla.org. Når du har fået installeret den nye version, vil du atter kunne bruge tilføjelsen.

Sådan sikrer du dig, at du altid bruger den seneste version af en tilføjelse (udvidelse eller tema):
  1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Udvidelser.
  2. Klik på ikonet for indstillinger Add-on Tools Icon, og kontrollér at Opdater tilføjelser automatisk er valgt.

Hvilke usikre tilføjelser er på blokeringslisten?

Se listen med blokerede tilføjelser.