Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Youtube videos constantly stutter after using the seek bar

  • 6 replies
  • 1 has this problem
  • 36 views
  • Last reply by Wixted

more options

Hi all,

Despite all my searching, I have not been able to find a solution to this issue that works for me. When I start watching a youtube video, it plays fine, zero interruptions. However the moment I touch the seek bar, pause the video for a moment, anything that interrupts the playback, I cannot watch more than 2 seconds of video before it will pause as if buffering for a few seconds, play again for a few seconds, pause again etc etc. over and over and over, making it impossible to watch any video at that point. Refreshing the page will fix it, but if I have to use the seek bar to get back to where I was, then the exact same issue will re-occur.

There is zero issue with playback on other browsers, such as chrome or edge.

I have tried enabling/disabling hardware acceleration, various codecs, user agents, refreshed firefox, started it in troubleshooting mode etc, nothing has helped.

Hi all, Despite all my searching, I have not been able to find a solution to this issue that works for me. When I start watching a youtube video, it plays fine, zero interruptions. However the moment I touch the seek bar, pause the video for a moment, anything that interrupts the playback, I cannot watch more than 2 seconds of video before it will pause as if buffering for a few seconds, play again for a few seconds, pause again etc etc. over and over and over, making it impossible to watch any video at that point. Refreshing the page will fix it, but if I have to use the seek bar to get back to where I was, then the exact same issue will re-occur. There is zero issue with playback on other browsers, such as chrome or edge. I have tried enabling/disabling hardware acceleration, various codecs, user agents, refreshed firefox, started it in troubleshooting mode etc, nothing has helped.

All Replies (6)

more options

Provide a link to a video that stutters for you. We want to follow in your exact steps.

more options

I was not able to replicate using a video that I picked. Using the arrow key (I never used before) and had no stutter issues.

https://www.youtube.com/watch?v=Z4dtwRfFErA

more options

jonzn4SUSE said

Provide a link to a video that stutters for you. We want to follow in your exact steps.

it is literally any video on youtube, but the one that drove me to exasperation last night was this video here

https://www.youtube.com/watch?v=Dcw8PzG_KsA

I can do a screen capture of the behaviour when I get home again, as well as collect any additional logs that might help. I vaguely suspect it may be potentially on the laptop side of things, since it has been occurring for a while through several firefox updates, but honestly have no idea. I generally don't spend a lot of time watching youtube on that laptop, and in the past have definitely swapped to chrome when I have needed to watch something uninterrupted.

Laptop side of things, I have the latest drivers for my GPU, behaviour occurs when Firefox is driven by either the integrated graphics or dedicated graphics. I haven't changed touched bios yet, but that was going to be my next port of call.

more options

So something I did last night before posting this & shutting down my computer must have solved the issue, because now when I go to replicate & screen record it, it's not happening

EDIT moments after posting this it started happening again. Will record a video now.

Modified by Wixted

more options

Ok, So interesting development. The bug goes away when I am using screen recording software, and returns after I close the software down. My best guess is Firefox is normally being forced onto the integrated graphics for whatever reason, but when the screen recording software is active, it actually uses the dedicated GPU. I have just managed to record a video on my phone, where I start with the screen record software and it functions without issue, before I close everything and the constant play/pause behaviour manifests. throughout the video, I have it side by side with chrome, which doesn't display this behaviour.

Just working on uploading the videos (both the screen recording and the phone recording) now for demonstration.

more options

Ok here are the videos of the behaviour.

Phone Recording https://youtu.be/OWPcZD5cd1g

Screen Capture (shown within the phone recording) https://youtu.be/WDaeMt5sMcQ