X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Spellcheck as you type not working in V68.1.0

Kuphostiwe

Yes I have dictionaries installed & the language option displays the correct language (English - Australian). The spellcheck before sending works but despite the option for spellcheck as you type being ticked it does not work.

This is the same no matter what dictionary I select.

Yes I have dictionaries installed & the language option displays the correct language (English - Australian). The spellcheck before sending works but despite the option for spellcheck as you type being ticked it does not work. This is the same no matter what dictionary I select.

Isisombululo esikhethiwe

Ok, I have the latest V2.2.1.

I restarted in safe mode. Spell check worked.

I removed a UK & US English dictionaries that were still in the add ons & now it's working correctly. Thanks for the help!

Funda le mpendulo ngokuhambisana nalesi sihloko 0
Isicaphuno

Eminye Imininingwane Yohlelo

Isisebenziso

  • I-ejenti Engumsebenzisi: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/77.0.3865.90 Safari/537.36

Eminye Imininingwane

sfhowes
  • Top 10 Contributor
1555 izisombululo 7444 izimpendulo
Kuphostiwe

The En-Aus dictionary works here in TB 68.1/W10 (see picture). Do you have v. 2.2.1webext installed?

The [https://addons.thunderbird.net/en-US/thunderbird/addon/english-australian-dictionary/ En-Aus dictionary] works here in TB 68.1/W10 (see picture). Do you have v. 2.2.1webext installed?
Ingabe lokhu kube usizo kuwena?
Isicaphuno

Umnikazi wombuzo

How do I check if i have v2.2.1 webext please?

How do I check if i have v2.2.1 webext please?
Ingabe lokhu kube usizo kuwena?
Isicaphuno
sfhowes
  • Top 10 Contributor
1555 izisombululo 7444 izimpendulo
Kuphostiwe

Impendulo Ewusizo

Tools/Add-ons/Dictionaries, click the entry, or AppMenu/Add-ons/Add-ons (see picture).

Tools/Add-ons/Dictionaries, click the entry, or AppMenu/Add-ons/Add-ons (see picture).
Ingabe lokhu kube usizo kuwena? 1
Isicaphuno
Matt
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
3251 izisombululo 22401 izimpendulo
Kuphostiwe

Impendulo Ewusizo

Works for me, on Windows 10, Thunderbird 68.1 64 bit.

Restart Thunderbird with add-ons disabled (Thunderbird Safe Mode). On the Help menu, click on "Restart with Add-ons Disabled". If Thunderbird works like normal, there is an Add-on or Theme interfering with normal operations. You will need to re-enable add-ons one at a time until you locate the offender.

Works for me, on Windows 10, Thunderbird 68.1 64 bit. Restart Thunderbird with add-ons disabled (Thunderbird Safe Mode). On the Help menu, click on "Restart with Add-ons Disabled". If Thunderbird works like normal, there is an Add-on or Theme interfering with normal operations. You will need to re-enable add-ons one at a time until you locate the offender.
Ingabe lokhu kube usizo kuwena? 1
Isicaphuno

Isisombululo Esikhethiwe

Ok, I have the latest V2.2.1.

I restarted in safe mode. Spell check worked.

I removed a UK & US English dictionaries that were still in the add ons & now it's working correctly. Thanks for the help!

Ok, I have the latest V2.2.1. I restarted in safe mode. Spell check worked. I removed a UK & US English dictionaries that were still in the add ons & now it's working correctly. Thanks for the help!
Ingabe lokhu kube usizo kuwena?
Isicaphuno

Umnikazi wombuzo

Update - it stopped working this morning after computer shut down for the night.

Only Australian dictionary is installed & language preference was listed as Australian English, box was ticked for spellcheck as you type.

So by changing language to US English it then worked again for US spelling with no US dictionary installed. Changed the language back to Australian & it's working correctly again after a restart.

How can I get Thunderbird to retain these spelling preferences?

Thanks.

Update - it stopped working this morning after computer shut down for the night. Only Australian dictionary is installed & language preference was listed as Australian English, box was ticked for spellcheck as you type. So by changing language to US English it then worked again for US spelling with no US dictionary installed. Changed the language back to Australian & it's working correctly again after a restart. How can I get Thunderbird to retain these spelling preferences? Thanks.
Ingabe lokhu kube usizo kuwena?
Isicaphuno
sfhowes
  • Top 10 Contributor
1555 izisombululo 7444 izimpendulo
Kuphostiwe

You may have a corrupted preferences file, but first question is, do you have a program like CCleaner that resets settings in TB?

You may have a corrupted preferences file, but first question is, do you have a program like CCleaner that resets settings in TB?
Ingabe lokhu kube usizo kuwena?
Isicaphuno

Umnikazi wombuzo

Not that I know of. I have the basic Win 10 set up.

Not that I know of. I have the basic Win 10 set up.
Ingabe lokhu kube usizo kuwena?
Isicaphuno
sfhowes
  • Top 10 Contributor
1555 izisombululo 7444 izimpendulo
Kuphostiwe

This might seem a bit complex, but this article suggests how you can recover an uncorrupted prefs.js file by looking at an older prefs-N.js, N = 1,2,3...

The line to look for (open the js file in a text editor) is: user_pref("spellchecker.dictionary", "en-AU");

If the language is not being saved as en-AU between restarts, I think the prefs file is corrupted.

This might seem a bit complex, but [http://kb.mozillazine.org/Preferences_not_saved#Recovering_lost_settings this article] suggests how you can recover an uncorrupted prefs.js file by looking at an older prefs-N.js, N = 1,2,3... The line to look for (open the js file in a text editor) is: user_pref("spellchecker.dictionary", "en-AU"); If the language is not being saved as en-AU between restarts, I think the prefs file is corrupted.
Ingabe lokhu kube usizo kuwena?
Isicaphuno

Umnikazi wombuzo

Ok, yes that seems a bit complex. But I can follow instructions so if you can provide a step by step on how to find out that info from within Thunderbird I'm happy to give it a go. I'm good with checking it in notepad once I find it.

I read the link & went to Tools>Troubleshooting Info & it does list a section called JavaScript but not sure if that is where I am supposed to be & the only thing listed in that section was Incremental GC true.

Ok, yes that seems a bit complex. But I can follow instructions so if you can provide a step by step on how to find out that info from within Thunderbird I'm happy to give it a go. I'm good with checking it in notepad once I find it. I read the link & went to Tools>Troubleshooting Info & it does list a section called JavaScript but not sure if that is where I am supposed to be & the only thing listed in that section was Incremental GC true.
Ingabe lokhu kube usizo kuwena?
Isicaphuno
sfhowes
  • Top 10 Contributor
1555 izisombululo 7444 izimpendulo
Kuphostiwe

I'm not sure that the problem is really due to a corrupted prefs file, but to start, select Help/Troubleshooting Information, click Open Folder to open the profile in File Explorer. Close TB and open the prefs.js file in Notepad, and find the line user_pref("spellchecker.dictionary", "en-AU"); (near the bottom)

It may show en-US instead of en-AU. You may also find prefs-1.js, prefs-2.js etc. Check the same line and see if they are different.

I'm not sure that the problem is really due to a corrupted prefs file, but to start, select Help/Troubleshooting Information, click Open Folder to open the profile in File Explorer. Close TB and open the prefs.js file in Notepad, and find the line user_pref("spellchecker.dictionary", "en-AU"); (near the bottom) It may show en-US instead of en-AU. You may also find prefs-1.js, prefs-2.js etc. Check the same line and see if they are different.
Ingabe lokhu kube usizo kuwena?
Isicaphuno
Buza umbuzo

Kufanele ulogele ukungena ku-akhawunti yakho ukuze uphendule amaphosti. Uyacelwauqale umbuzo omusha, uma ungekabi nayo i-akhawunti namanje.