X
點擊此處開啟此網站的行動版。

技術支援討論區

Multiprocess won't enable with addons enabled, even though the addons are compatible.

已張貼

I can't get electrolysis/e10s/multiprocess to not be disabled by add-ons. Running on Debian.

So, I upgraded to FF50 (From the Debian unstable repos, 50.0.2 according to the repo and the about: page), and flipped the about:config key browser.tabs.remote.autostart to True.

Looking at the "Multiprocess Windows" field at the about:support page it tells me that it's enabled properly, with all my addons disabled.

But if I enable any addon (I've tried with every addon installed that the compatibility reporter tells me is compatible, you can see a list in the troubleshooting information) and restart the browser, the about:support page tells me that multiprocessing is "Disabled by add-on".

From reading at the mozilla wiki (https://wiki.mozilla.org/Electrolysis) and generally around the web, it seems that from version 50 and on, e10s should be working with add-ons as long as they are multiprocessing compatible, which the Add-On Compatibility Reporter (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter) tells me all of my add-ons are. (Except the DOM inspector, which I only enable when I need anyway)

Is there something I have overlooked? Something more that I should try?

Troubleshooting information is with the Add-On Compatibility Reporter enabled, and all other add-ons disabled.

I can't get electrolysis/e10s/multiprocess to not be disabled by add-ons. Running on Debian. So, I upgraded to FF50 (From the Debian unstable repos, 50.0.2 according to the repo and the about: page), and flipped the about:config key browser.tabs.remote.autostart to True. Looking at the "Multiprocess Windows" field at the about:support page it tells me that it's enabled properly, with all my addons disabled. But if I enable any addon (I've tried with every addon installed that the compatibility reporter tells me is compatible, you can see a list in the troubleshooting information) and restart the browser, the about:support page tells me that multiprocessing is "Disabled by add-on". From reading at the mozilla wiki (https://wiki.mozilla.org/Electrolysis) and generally around the web, it seems that from version 50 and on, e10s should be working with add-ons as long as they are multiprocessing compatible, which the Add-On Compatibility Reporter (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter) tells me all of my add-ons are. (Except the DOM inspector, which I only enable when I need anyway) Is there something I have overlooked? Something more that I should try? Troubleshooting information is with the Add-On Compatibility Reporter enabled, and all other add-ons disabled.

由 jebbush 於 修改

額外的系統細節

已安裝的外掛程式

  • This plugin provides integration with GNOME Shell for live extension enabling and disabling. It can be used only by extensions.gnome.org
  • The IcedTea-Web Plugin executes Java applets.
  • Shockwave Flash 11.2 r202
  • This plug-in detects the presence of iTunes when opening iTunes Store URLs in a web page with Firefox.

應用程式

  • Firefox 50.0.2
  • 使用者代理:Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0
  • 技術支援網址:https://support.mozilla.org/1/firefox/50.0.2/Linux/en-US/

擴充套件

  • Add-on Compatibility Reporter 2.2.3 (compatibility@addons.mozilla.org)
  • Application Update Service Helper 1.0 (aushelper@mozilla.org)
  • Multi-process staged rollout 1.5 (e10srollout@mozilla.org)
  • Pocket 1.0.5 (firefox@getpocket.com)
  • Web Compat 1.0 (webcompat@mozilla.org)
  • Adblock Plus 2.8.2 ({d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d}) (Inactive)
  • DOM Inspector 2.0.16.1-signed (inspector@mozilla.org) (Inactive)
  • Greasemonkey 3.9 ({e4a8a97b-f2ed-450b-b12d-ee082ba24781}) (Inactive)
  • HTTPS Everywhere 5.2.8 (https-everywhere-eff@eff.org) (Inactive)
  • New Tab Override (browser.newtab.url replacement) 4.0.2 (newtaboverride@agenedia.com) (Inactive)
  • NoScript 2.9.5.2 ({73a6fe31-595d-460b-a920-fcc0f8843232}) (Inactive)
  • Private Tab 0.2.0 (privateTab@infocatcher) (Inactive)
  • Reddit Enhancement Suite 5.0.3 (jid1-xUfzOsOFlzSOXg@jetpack) (Inactive)
  • Stylish 2.0.7 ({46551EC9-40F0-4e47-8E18-8E5CF550CFB8}) (Inactive)

JavaScript

  • incrementalGCEnabled: True

圖形

  • adapterDescription: NVIDIA Corporation -- GeForce GTX 770/PCIe/SSE2
  • adapterDeviceID: GeForce GTX 770/PCIe/SSE2
  • adapterDrivers:
  • adapterRAM:
  • adapterVendorID: NVIDIA Corporation
  • crashGuards: []
  • currentAudioBackend: pulse
  • driverDate:
  • driverVersion: 4.5.0 NVIDIA 367.57
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'blocked', u'log': [{u'status': u'blocked', u'message': u'Acceleration blocked by platform', u'type': u'default'}], u'name': u'HW_COMPOSITING', u'description': u'Compositing'}, {u'status': u'unavailable', u'log': [{u'status': u'unavailable', u'message': u'Hardware compositing is disabled', u'type': u'default'}], u'name': u'OPENGL_COMPOSITING', u'description': u'OpenGL Compositing'}]}
  • info: {u'AzureCanvasAccelerated': 0, u'AzureCanvasBackend': u'skia', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'none', u'CairoUseXRender': 0, u'AzureContentBackend': u'cairo'}
  • numAcceleratedWindows: 0
  • numAcceleratedWindowsMessage: [u'']
  • numTotalWindows: 1
  • supportsHardwareH264: No
  • webgl2Renderer: (no info)
  • webglRenderer: NVIDIA Corporation -- GeForce GTX 770/PCIe/SSE2
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Basic

修改過的偏好設定

其他

  • User JS: 否
  • 輔助功能: 否

提出問題者

Also, I'm aware of the force enable option, I'd just like to try and see if there's a problem that causes this or if it's just a weird bug. If there's a problem that disables e10s, there's probably a reason for doing so, meaning a reason not to force enable.

Also, I'm aware of the force enable option, I'd just like to try and see if there's a problem that causes this or if it's just a weird bug. If there's a problem that disables e10s, there's probably a reason for doing so, meaning a reason not to force enable.