X
點擊此處開啟此網站的行動版。

技術支援討論區

With FF as default browser, from TB click on link asks to close FF?

已張貼

Windows 10 FF 46.0.1 TB 45 When clicking on a link in TB, an error is passed stating to: "Firefox is already running, but not responding. The old Firefox must be closed to open a new window" See alarm screen.jpg

Windows 10 FF 46.0.1 TB 45 When clicking on a link in TB, an error is passed stating to: "Firefox is already running, but not responding. The old Firefox must be closed to open a new window" See alarm screen.jpg
附加的畫面擷圖

被選擇的解決方法

I had two e-mail accounts that I manage with TB One account had the ProfilerSwitcher extension in it with this variable unchecked (It is checked by default). It worked. by clicking on a link in an email, FF opened it up just fine. However, the other e-mail account didn't have this extension installed and didn't work posting the original error message. Once I installed ProfileSwitcher and deslected the MO_NO_REMOTE parameter this account then worked

Windows 10 TB 45.1.1 FF 47.0

從原來的回覆中察看解決方案 0

額外的系統細節

已安裝的外掛程式

  • ActiveTouch General Plugin Container Version 105
  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape
  • Intel web components for Intel® Identity Protection Technology
  • Intel web components updater - Installs and updates the Intel web components
  • McAfee MSC FF plugin DLL
  • The plugin allows you to have a better experience with Microsoft SharePoint
  • Plug-in for Workspace utilities
  • Shockwave Flash 21.0 r0
  • Plug-in for Workspace Webmail

應用程式

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:46.0) Gecko/20100101 Firefox/46.0

更多資訊

the-edmeister
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5398 個解決方法 40147 個答案
Are you 'playing with' Profiles in Firefox? https://support.mozilla.org/en-US/kb/profiles-where-firefox-stores-user-data

提出問題者

Did some testing and it doesn't seem to be from profiles I start up in "safe" mode and didn't help

Did some testing and it doesn't seem to be from profiles I start up in "safe" mode and didn't help
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17473 個解決方法 157934 個答案

Check the target field in the Firefox desktop shortcut and make sure that you do not start Firefox with the -no-remote switch or have set the environment variable MOZ_NO_REMOTE=1 (Control Panel > System > Advanced > Environment variables).

Check the target field in the Firefox desktop shortcut and make sure that you do not start Firefox with the -no-remote switch or have set the environment variable MOZ_NO_REMOTE=1 (Control Panel > System > Advanced > Environment variables).

提出問題者

I'm not quite understanding you. Would this switch be set on install or update? I've attached screen shots of what I think you're referring to.

thanks in advance.

I'm not quite understanding you. Would this switch be set on install or update? I've attached screen shots of what I think you're referring to. thanks in advance.
the-edmeister
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5398 個解決方法 40147 個答案

No - not from the installation or from an update, it would be something the user set. The environment variable MOZ_NO_REMOTE=1 was deprecated years ago in lieu of a command line 'switch' of -no-remote for Firefox. Either of those could cause that message.

Check the full list in System variables for MOZ_NO_REMOTE=1 - scroll down.

No - not from the installation or from an update, it would be something the user set. ''The environment variable MOZ_NO_REMOTE=1 was deprecated years ago in lieu of a command line 'switch' of -no-remote for Firefox. Either of those could cause that message.'' Check the full list in '''System variables''' for MOZ_NO_REMOTE=1 - scroll down.

提出問題者

O.k so I added the MOZ_NO_REMOTE=1 to System Vars exited out of FF and attempted to open link again and got same error

O.k so I added the MOZ_NO_REMOTE=1 to System Vars exited out of FF and attempted to open link again and got same error
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17473 個解決方法 157934 個答案

You shouldn't use MOZ_NO_REMOTE=1 as that will cause this error as well, so please undo this action.

The most likely cause of this error is still that the -no-remote switch is active somehow, so check all the shortcuts you use to start Firefox and maybe also try to search the Windows Registry for this switch.

You shouldn't use MOZ_NO_REMOTE=1 as that will cause this error as well, so please undo this action. The most likely cause of this error is still that the -no-remote switch is active somehow, so check all the shortcuts you use to start Firefox and maybe also try to search the Windows Registry for this switch.

提出問題者

I kind of understand you. New computer Windows 10 I don't know how to get at the registry little alone find and fix these issues any direction will help

I kind of understand you. New computer Windows 10 I don't know how to get at the registry little alone find and fix these issues any direction will help

提出問題者

Can anyone please help me?

Can anyone please help me?

提出問題者

Can someone help me please? I really don't like to use IE

Can someone help me please? I really don't like to use IE
the-edmeister
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5398 個解決方法 40147 個答案

It sounds like you did something to Firefox or in Windows10 which created that problem; namely either the desktop shortcut for Firefox has the -no-remote command line switch or you added (and haven't yet removed) the MOZ_NO_REMOTE=1 from System Variables.

Did you inspect the "Target:" line for that -no-remote switch in the Firefox desktop shortcut? Did you delete that System Variable?

It sounds like you did something to Firefox or in Windows10 which created that problem; namely either the desktop shortcut for Firefox has the -no-remote command line switch or you added ''(and haven't yet removed)'' the MOZ_NO_REMOTE=1 from System Variables. Did you inspect the "Target:" line for that -no-remote switch in the Firefox desktop shortcut? Did you delete that System Variable?

提出問題者

I don't see anything with the shortcut "Target:"

 "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe"

I also don't see the MOZ_NO_REMOTE=1 in the System Variables.

I don't see anything with the shortcut "Target:" "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" I also don't see the MOZ_NO_REMOTE=1 in the System Variables.

提出問題者

Can someone please help me?

Can someone please help me?
the-edmeister
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5398 個解決方法 40147 個答案

How about that MOZ_NO_REMOTE=1 System Variable?

As you posted in the screenshot.

How about that MOZ_NO_REMOTE=1 System Variable? ''As you posted in the screenshot.''

提出問題者

There is an add-on to TB that has this variable The "Profile Switcher" https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/profileswitcher/?src=ss The default is checked but I have unchecked it. But still have the same problem Note that this is not part of the system VARS

There is an add-on to TB that has this variable The "Profile Switcher" https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/profileswitcher/?src=ss The default is checked but I have unchecked it. But still have the same problem Note that this is not part of the system VARS
the-edmeister
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5398 個解決方法 40147 個答案

Maybe your problem is with Thunderbird, and possibly with that Profile Switcher extension in Thunderbird?

Have you searched the Windows Registry for that System Variable? I can't help you with that as I haven't 'messed with' the Registry since the days of Win98. http://www.tenforums.com/

Maybe your problem is with Thunderbird, and possibly with that Profile Switcher extension in Thunderbird? Have you searched the Windows Registry for that System Variable? ''I can't help you with that as I haven't 'messed with' the Registry since the days of Win98.'' http://www.tenforums.com/

選擇的解決方法

I had two e-mail accounts that I manage with TB One account had the ProfilerSwitcher extension in it with this variable unchecked (It is checked by default). It worked. by clicking on a link in an email, FF opened it up just fine. However, the other e-mail account didn't have this extension installed and didn't work posting the original error message. Once I installed ProfileSwitcher and deslected the MO_NO_REMOTE parameter this account then worked

Windows 10 TB 45.1.1 FF 47.0

I had two e-mail accounts that I manage with TB One account had the ProfilerSwitcher extension in it with this variable unchecked (It is checked by default). It worked. by clicking on a link in an email, FF opened it up just fine. However, the other e-mail account didn't have this extension installed and didn't work posting the original error message. Once I installed ProfileSwitcher and deslected the MO_NO_REMOTE parameter this account then worked Windows 10 TB 45.1.1 FF 47.0