X
Nhấn vào đây để đến phiên bản di động của trang web.

Diễn đàn trợ giúp

Firefox video lags when in fullscreen since Windows 10 Creator's Update

Được đăng

After updating Windows 10 Pro x64 to the Creator's Update any video, when put to fullscreen, starts to lag. I've tried Firefox portable and the problem still persists. I have Chrome as well, but the problem does not occur. I've tried reinstallation and both 32 and 64 bit versions, but no luck.

Any help is appreciated!

Thanks!

After updating Windows 10 Pro x64 to the Creator's Update any video, when put to fullscreen, starts to lag. I've tried Firefox portable and the problem still persists. I have Chrome as well, but the problem does not occur. I've tried reinstallation and both 32 and 64 bit versions, but no luck. Any help is appreciated! Thanks!

Chi tiết hệ thống bổ sung

Ứng dụng

  • Firefox 52.0.2
  • Chuỗi đại diện người dùng: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0
  • URL hỗ trợ: https://support.mozilla.org/1/firefox/52.0.2/WINNT/en-US/

Tiện ích mở rộng

  • Application Update Service Helper 2.0 (aushelper@mozilla.org)
  • Disable Prefetch 1.0 (disable-prefetch@mozilla.org)
  • Disable TLS Certificate Transparency 1.0 (disable-cert-transparency@mozilla.org)
  • Hide Favicons 1.4.0.1-signed.1-signed (hidefavicons@maarten)
  • HTTPS Everywhere 5.2.14 (https-everywhere@eff.org)
  • Multi-process staged rollout 1.12 (e10srollout@mozilla.org)
  • Pocket 1.0.5 (firefox@getpocket.com)
  • Site Deployment Checker 1.0 (deployment-checker@mozilla.org)
  • uBlock Origin 1.12.1 (uBlock0@raymondhill.net)
  • Web Compat 1.0 (webcompat@mozilla.org)
  • Password Exporter 1.3.3 ({B17C1C5A-04B1-11DB-9804-B622A1EF5492}) (không hoạt động)

Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Đồ họa

  • adapterDescription: AMD Radeon (TM) R9 390 Series
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x67b0
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: aticfx64 aticfx64 aticfx64 amdxc64 aticfx32 aticfx32 aticfx32 amdxc32 atiumd64 atidxx64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: 8192
  • adapterRAM2:
  • adapterSubsysID: 20151462
  • adapterSubsysID2:
  • adapterVendorID: 0x1002
  • adapterVendorID2:
  • crashGuards: []
  • currentAudioBackend: wasapi
  • direct2DEnabled: True
  • directWriteEnabled: True
  • directWriteVersion: 10.0.15063.0
  • driverDate: 4-10-2017
  • driverDate2:
  • driverVersion: 22.19.157.3
  • driverVersion2:
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'available', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_COMPOSITING'}, {u'status': u'disabled', u'description': u'Direct3D9 Compositing', u'log': [{u'status': u'disabled', u'message': u'Disabled by default', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D9_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct2D', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'DIRECT2D'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 hardware ANGLE', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_HW_ANGLE'}]}
  • info: {u'AzureCanvasAccelerated': 0, u'AzureCanvasBackend': u'direct2d 1.1', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'cairo', u'AzureContentBackend': u'direct2d 1.1'}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • supportsHardwareH264: Yes; Using D3D11 API
  • webgl2Renderer: WebGL is currently disabled.
  • webglRenderer: WebGL is currently disabled.
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Direct3D 11

Thay đổi cài đặt

Linh tinh

  • Người dùng JS: Không
  • Có thể tiếp cận: Không
guigs 1072 giải pháp 11697 câu trả lời
Được đăng

Fix common audio and video issues is a good reference to start general troubleshooting.

Recently I saw an increase in video issues for users who do not have Adobe Primetime or the OpenH264 Video Codec , or Widevine Content Decryption Module provided by Google Inc. - these are downloaded when DRM is enabled in your profile.

Can you confirm what plugins you have installed please.

[[Fix common audio and video issues]] is a good reference to start general troubleshooting. Recently I saw an increase in video issues for users who do not have Adobe Primetime or the OpenH264 Video Codec , or Widevine Content Decryption Module provided by Google Inc. - these are downloaded when DRM is enabled in your profile. Can you confirm what plugins you have installed please.

Người tạo câu hỏi

Here are the plugins I have installed. I have tried both enabled and disabled states, but no change.

OpenH264 Video Codec Shockwave flash Widevine Content Decryption Module

I tried the methods in the link you provided (thanks), but results are still the same.

Here are the plugins I have installed. I have tried both enabled and disabled states, but no change. OpenH264 Video Codec Shockwave flash Widevine Content Decryption Module I tried the methods in the link you provided (thanks), but results are still the same.
guigs 1072 giải pháp 11697 câu trả lời
Được đăng

Do you notice a difference between the Adobe Shockwave Player and the Adobe Flash Player? There are a number of branches for Adobe Flash Player. http://www.adobe.com/software/flash/about/

Safe Mode usually tells if it is an addon, however you mentioned already trying that with the video troubleshooting.

I would then try a new profile. Start Firefox with the Profile Manager and create a new profile: Profile Manager - Create, remove, or switch Firefox profiles

Do you notice a difference between the Adobe Shockwave Player and the Adobe Flash Player? There are a number of branches for Adobe Flash Player. [http://www.adobe.com/software/flash/about/] Safe Mode usually tells if it is an addon, however you mentioned already trying that with the video troubleshooting. I would then try a new profile. Start Firefox with the Profile Manager and create a new profile: [[Use the Profile Manager to create and remove Firefox profiles]]
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17530 giải pháp 158511 câu trả lời
Được đăng

You can try to disable hardware acceleration in Firefox.

  • Options/Preferences -> Advanced -> General -> Browsing: "Use hardware acceleration when available"

You need to close and restart Firefox after toggling this setting.

You can check if there is an update for your graphics display driver and check for hardware acceleration related issues.

You can try to disable hardware acceleration in Firefox. *Options/Preferences -> Advanced -> General -> Browsing: "Use hardware acceleration when available" You need to close and restart Firefox after toggling this setting. *https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-extensions-themes-to-fix-problems You can check if there is an update for your graphics display driver and check for hardware acceleration related issues. *https://support.mozilla.org/en-US/kb/upgrade-graphics-drivers-use-hardware-acceleration

Người tạo câu hỏi

Well the problem has stopped, but I can't tell if the problem was a plugin (Hide Favicons) or Silverlight. In the portable version of Firefox, I have no plugins, it is absolute default, but the lag still existed. With the installed version, I tried safe mode, but it didn't help the first time, but it did the second time. So I narrowed it down to the Favicons add-on and the lag stopped. Why the portable version stopped lagging, I'm not sure. I installed Silverlight earlier today for Amazon video. Possibly linked to that. Looks as though Windows Update removed it with the Creator's Update. Either way the problem appears to be solved.

Anyway, thank you both for your help!! I really appreciate it!

Well the problem has stopped, but I can't tell if the problem was a plugin (Hide Favicons) or Silverlight. In the portable version of Firefox, I have no plugins, it is absolute default, but the lag still existed. With the installed version, I tried safe mode, but it didn't help the first time, but it did the second time. So I narrowed it down to the Favicons add-on and the lag stopped. Why the portable version stopped lagging, I'm not sure. I installed Silverlight earlier today for Amazon video. Possibly linked to that. Looks as though Windows Update removed it with the Creator's Update. Either way the problem appears to be solved. Anyway, thank you both for your help!! I really appreciate it!