Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

při aktualizaci zmizela uložená hesla - jak je obnovit?

more options

Dobrý den, win7, firefox 67.0.2 (64 bitů), při spuštěné firefoxu se - tak jako již několikrát - prohlížeč nespustil, ale objevila se hláška cca ve změní: povolit programu forefox změnu v počítači? Po povolení se firefox, jak předpokládám, aktualizoval a pak spustil. Tentokrát ale zmizela všechna uložená hesla, k jiné změně nedošlo. Při snaze vstoupit na stránky vyžadující heslo a jméno si prohlížeč pamatuje jméno - nutné kliknout do pole pro jméno, jméno se objeví. V nastavení firefoxu – uložená hesla není nic, ani stránky vyžadující hesla, ani hesla, ani přihlašovací jména. Je možné hesla získat zpět? Pokud ano, Jak?

Děkuji vám, petr haas

Dobrý den, win7, firefox 67.0.2 (64 bitů), při spuštěné firefoxu se - tak jako již několikrát - prohlížeč nespustil, ale objevila se hláška cca ve změní: povolit programu forefox změnu v počítači? Po povolení se firefox, jak předpokládám, aktualizoval a pak spustil. Tentokrát ale zmizela všechna uložená hesla, k jiné změně nedošlo. Při snaze vstoupit na stránky vyžadující heslo a jméno si prohlížeč pamatuje jméno - nutné kliknout do pole pro jméno, jméno se objeví. V nastavení firefoxu – uložená hesla není nic, ani stránky vyžadující hesla, ani hesla, ani přihlašovací jména. Je možné hesla získat zpět? Pokud ano, Jak? Děkuji vám, petr haas

All Replies (7)

more options

Prohledej počítač - hledej soubory logins.json + key3.db a key4.db Pokud se je podaří najít mimo složku současného (asi nového) profilu, tak si ty soubory nakopíruj při zavřeném Firefoxu do současného profilu Firefoxu.

more options

díky za nabídku řešení, soubory logins.json + key3.db a key4.db jsou buď ve složce firefoxu C:\Users\nb\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\zxa7b10v.default nebo ve stejné složce thunderbirdu. Je vhodné použít pro obnovení hesel soubory ze složky thunderbirdu? Není nějaké jiné řešení?

díky a zdavím,ph

more options

Pokud je Firefox\Profiles\zxa7b10v.default tvůj současný profil, tak ti to asi nepomůže. A v Thunderbirdu jsou hesla k mailovým účtům, takže to s Firefoxem nemá nic společného.

Pokud by se ti nějakým způsobem provedla Obnova Firefoxu, měl bys zálohu toho původního profilu na Ploše.

Zkus se podívat do té složky "Profiles", jestli tam není další složka s jiným profilem. Pokud ne (asi ne), tak bohužel. Je vhodné si občas ručně zazálohovat ty zmiňované soubory...

more options

ve složce Profiles není jiná složka Profiles. To znamená, že už neni možnost hesla získat zpět? To je důvod začít použivat jiný prohlížeč, anebo i jiné prohléžeče dělají takové nepříjemnosti svým uživatelům?

more options

To je hlavně důvod, proč dělat zálohy. Tím nemyslím zrovna Synchronizaci, protože i při té už hodně lidí přišlo o data. Klasické okopírování buď celé složky s profilem nebo vybraných souborů, nejlépe na jiný disk nebo diskový odddíl, je pojistka. Kopírovat při zavřených všech oknech Firefoxu.

A je potřeba dávat bacha na to, co se povoluje při odkliknutí.

more options

Vypadá to, že na vině jsou antiviráíky Avast/AVG:

https://www.ghacks.net/2019/06/14/if-you-lost-all-passwords-in-firefox-read-this/

more options

Díky poljos za nalezení řešení. Už vznikl i článek nápovědy tady na fóru a sepsal jsem první postup v češtině na https://www.mozilla.cz/zpravicky/avg-zpusobuje-ztratu-hesel-ve-firefoxu/.