Installer Firefox på Mac

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan laste ned og installere Firefox på en Mac.

Merk: Denne artikkelen gjelder bare for Mac.
Firefox krever en Intel-prosessor og Mac OS X 10.5 eller nyere opp til Firefox 16, Mac OS X 10.6 eller nyere fra Firefox 17. Se alle systemkrav. Dersom du bruker en eldre Mac OS-versjon, les Firefox no longer works with Mac OS X 10.4 or PowerPC processors eller Firefox no longer works with Mac OS X 10.5 for å få hjelp.

Installere Firefox på Mac

1. Besøk http://mozilla.org/firefox med hvilken som helst nettleser (for eksempel Apple Safari). Den vil automatisk oppdage plattformen og språket på datamaskinen din, og anbefale versjonen av Firefox som passer best for deg.
  2. Trykk på den grønne nedlastingsknappen for å laste ned Firefox.
    Mac Install 1
  3. Når nedlastingen er fullført, vil filen (Firefox.dmg) åpnes av seg selv og åpne et Finder-vindu som inneholder Firefox-programmet. Dra Firefox-ikonet til oppå Programmer-mappen for å kopiere den dit.
    Mac Install 2a
    Merk: Dersom du ikke ser dette vinduet, trykk på Firefox.dmg-filen som du lastet ned og åpne den.
    Mac Install 2
  4. Etter å ha dratt Firefox til Programmer-mappen, hold ned control-tasten mens du trykker i vinduet, og velg Løs ut "Firefox" fra menyen.
    Mac Install 4
  5. Du kan legge til Firefox i docken for at den skal være lett tilgjengelig. Bare åpne Programmer-mappen og dra Firefox til dock.
    Add to Dock
    Firefox er nå klar for bruk. Bare trykk på ikonet i docken for å starte den.

Starte Firefox første gang

Når du starter opp Firefox første gang vil du bli advart om at du har lastet ned Firefox fra Internett. Ettersom du har lastet ned Firefox fra en offisiell kilde kan du trykke Åpne.

I tillegg, Firefox vil ikke være standardnettleseren din, og du vil få beskjed om det. Det betyr at når du åpner en lenke i e-postprogrammet ditt, en Internett-snarvei eller et HTML-dokument vil den ikke åpnes i Firefox. Dersom du vil at Firefox skal utføre disse handlingene må du trykke Ja for å sette den som standard nettleser. Hvis ikke, eller hvis du bare prøver ut Firefox, må du trykke Nei.

Del denne artikkelen: http://mzl.la/LL4NRo