Firefox krasjer hele tiden ved oppstart

Et krasj betegner det som skjer når Firefox stenger ned eller avslutter uventet og Mozilla Crash Reporter-vinduet vises. Om Firefox bare krasjer ved oppstart, forteller denne artikkelen deg hvordan du får den til å fungere igjen.

Sjekk om du kan starte i Firefox Feilsøkingsmodus

Først steg er å sjekke om Firefox starter i Feilsøkingsmodus. I denne spesielle modusen slås blant annet maskinvare-akselerasjon midlertidig av, og den deaktiverer installerte utvidelser som kan være årsaken til at Firefox ikke starter.

Prøv en ny-installasjon

Om Firefox fortsetter å krasje ved oppstart, selv i Feilsøkingsmodus, kan en ny-installasjon av den nyeste versjonen Firefox løse problemet.

Vil jeg miste bokmerkene mine, passord og tillegg?
En ny-installasjon vil ikke slette bokmerkene dine, lagrede passord, tillegg, eller annen personlig informasjon. Alt dette lagres adskilt i profil-mappen din.

Slik gjør du en ny-installasjon av Firefox:

1. Avinstaller Firefox. Les Avinstaller Firefox fra datamaskinen din for detaljer.
  2. For å fjerne programfiler som kan ha blitt igjen etter avinstalleringen, sletter du installasjonsmappen til Firefox manuelt. Den finner du normalt i en av disse mappene:
    • C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  3. download firefox win 32x32 Last ned en ny kopi av Firefox.
  4. Dobbel-klikk på filen du lastet ned og følg instruksjonene for å gjennomføre installasjons-prosessen.

Les Installer Firefox på Windows for mer informasjon om hvordan du installerer Firefox.

1. Slett Firefox fra Applications-mappen.
  2. mac download 32x32 Last ned en ny kopi av Firefox.
  3. Åpne filen du lastet ned og dra Firefox-ikonet til Applications-mappen når du blir bedt om det.

Les Hvordan laste ned og installere Firefox på Mac for mer informasjon om hvordan du installerer Firefox.

1. Bruk distributørens pakkebehandler for å avinstallere Firefox (se dennes dokumentasjon). Om det ikke fungerer, slett firefox-mappen fra Home-mappen din.
  2. Installer Firefox ved å bruke pakkebehandleren din eller følg disse stegene for å installere Firefox manuelt:

Avinstaller programvare kjent for å forårsake krasj

Noen programmer er kjent for å forårsake krasj i Firefox og andre nettlesere. Undersøk installasjoner på datamaskinen din og fjern skadevare eller programvare som kan forårsake problemer:

• Sjekk Release Notes for å se om det finnes kjente feil i din versjon av Firefox. Sjekk dokumentasjonen for datamaskinen din om hvordan du avinstallerer programvare som forårsaker problemer.
  • Undersøk om det er installert skadevare på datamaskinen din. Gå til støttesidene for antivirusprogrammet ditt for instruksjoner for å skanne, og for å fjerne skadevare. Les Feilsøking av problemer forårsaket av skadelig programvare i Firefox for mer informasjon.

Få hjelp til å løse problemet

Trenger du mer hjelp, kan du stille et spørsmål i forumet til Mozilla brukerstøtte. Om mulig, få med en krasjrapport-ID når du legger inn spørsmålet ditt. Les Få hjelp til å finne ut av dette krasjet for detaljer.