De foutmelding ‘Beveiligde verbinding mislukt’ onderzoeken en oplossen

Avast- en AVG-gebruikers: als u deze fout ziet in Firefox-versie 61 of hoger, bekijk dan de hieronder gegeven oplossing.

Als Firefox geen toegang kan krijgen tot een beveiligde website (één die begint met https), zult u een waarschuwingspagina zien met de titel Beveiligde verbinding mislukt en een melding over de fout.

Beveiligde verbinding kan niet tot stand worden gebracht

Wanneer een website die u bezoekt de communicatie tussen uw computer en de website probeert te beveiligen, controleert Firefox deze poging om er zeker van te zijn dat het certificaat en de methode die de website gebruikt daadwerkelijk veilig zijn. Als Firefox geen beveiligde verbinding tot stand kan brengen, ziet u een foutpagina Beveiligde verbinding mislukt zoals de onderstaande met een beschrijving van de fout, en een mogelijkheid om de fout bij Mozilla te rapporteren en een knop Opnieuw proberen:

fx60SecureConnectionFailed-ErrorCode

De foutpagina bevat ook de volgende informatie:

• De pagina die u wilt bekijken kan niet worden weergegeven, omdat de echtheid van de ontvangen gegevens niet kon worden geverifieerd.
  • Neem contact op met de website-eigenaars om ze over dit probleem te informeren.

Websiteproblemen

Sommige websites proberen verouderde (niet meer veilige) TLS-mechanismen te gebruiken bij een poging om uw verbinding te beveiligen. Als er een probleem is bij het opbouwen van een veilige verbinding, beschermt Firefox u door het bezoeken van zulke websites te voorkomen. Als dit gebeurt, ziet u de foutpagina Beveiligde verbinding mislukt. Als u dit probleem ervaart, neem dan contact op met de eigenaars van de website en vraag hen de TLS-versie bij te werken naar een versie die nog steeds actueel en nog steeds veilig is.

Conflicten met beveiligingssoftware

AVAST- en AVG-beveiligingsproducten

Als u een beveiligingsproduct van Avast of AVG gebruikt, kan dit standaard beveiligde verbindingen onderscheppen. Avast- en AVG-producten zijn mogelijk nog niet gereed voor de meest recente en veilige TLS 1.3-specificatie die in de nieuwste versies van Firefox worden gebruikt. Als resultaat daarvan kunnen Firefox-gebruikers af en toe foutpagina’s met de melding Beveiligde verbinding mislukt en de foutcode SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG zien op beveiligde websites zoals die van Google en andere. Om dit te omzeilen, kunt u het onderscheppen van beveiligde verbindingen uitschakelen in uw instellingen van AVAST of AVG:

1. Open het dashboard van uw Avast- of AVG-toepassing.
  2. Ga naar Menu > Instellingen > Onderdelen en klik op Aanpassen naast Webschild.
  3. Haal het vinkje weg in het vakje naast HTTPS-scanning inschakelen en bevestig dit door op OK te klikken.

Voor meer informatie, zie HTTPS-scans in Webschild in Avast Antivirus op de Avast-ondersteuningswebsite.

ESET- en NOD32-beveiligingsproducten

Als u een beveiligingsproduct van ESET gebruikt, zoals NOD32 Antivirus of ESET Internet Security, kan uitschakelen en weer inschakelen van een van de volgende instellingen helpen de foutmelding te elimineren.

• Inhoudsfilter van toepassingsprotocol inschakelen
  • SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen

Voor gedetailleerde instructies, zie HTTPS-websites willen niet laden of u krijgt de foutmelding ‘Verbinding is niet vertrouwd’ wanneer u een webbrowser gebruikt met een ESET-product bij ESET Support en dit AskVG.com-artikel.

Andere beveiligingsproducten

Andere beveiligingsproducten die standaard beveiligde verbindingen onderscheppen kunnen foutpagina’s Beveiligde verbinding mislukt en Uw verbinding is niet beveiligd op beveiligde websites veroorzaken. Zie de sectie over antivirusproducten van dit artikel voor meer informatie.

Certificaatwaarschuwingen

Firefox gebruikt certificaten voor beveiligde websites om te verzekeren dat uw gegevens naar de bedoelde ontvanger worden verzonden en niet door afluisteraars kunnen worden gelezen. Zie het artikel Wat betekenen de codes voor beveiligingswaarschuwingen? voor een lijst van certificaatwaarschuwingen en foutcodes.

Onjuiste datuminstellingen

Als de datum op uw systeem niet juist is, kan dit ervoor zorgen dat Firefox het certificaat van de website als verlopen of ongeldig detecteert. U dient te verzekeren dat uw systeemklok is ingesteld op de datum en tijd van vandaag (dubbelklik op het klokpictogram op de Windows-taakbalk). Zie het artikel Problemen met tijdgerelateerde fouten op beveiligde websites oplossen voor informatie.