Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 14045
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Een persoonlijke firewall is een beveiligingsprogramma dat alle verbindingen van uw computer met het internet bewaakt. Mogelijk is het een onderdeel van een internetbeveiligingspakket, maar het kan ook een afzonderlijk programma zijn. De meeste persoonlijke firewalls zullen internettoegang voor alle programma’s of een nieuwe versie van een programma blokkeren, tenzij u specifiek toestemming hebt gegeven. Noch Firefox noch andere programma’s kunnen de firewall besturen. Als dat wel zo was, zou dat het doel van de firewall volledig voorbijstreven.

Een firewall zal u normaal gesproken vragen of u een programma toestemming wilt geven om verbinding te maken met het internet. Om Firefox te laten werken moet u toestemming geven. Als u geen toestemming geeft, moet u de firewall zodanig opnieuw configureren dat toegang wordt gegeven.

Noot: in bepaalde gevallen zorgt het uitschakelen van een internetbeveiligingsprogramma of firewall er niet voor dat alle onderdelen ervan inactief zijn. Een programma dat meldt dat het is uitgeschakeld kan Firefox nog steeds blokkeren.

Welke firewall gebruikt u?

Ontdekken welke firewalls zijn geïnstalleerd (alleen Windows)

Enum Process is een toepassing die alle firewalls detecteert. Deze is niet ontwikkeld door Mozilla.

1. Download Enum Process.
  2. Dubbelklik op EnumProcess.exe na het downloaden.
  3. Selecteer Uitvoeren.
  4. Selecteer Simple in het uitrolmenu aan de rechterkant.

De afbeelding ‘simple_enumprocess.PNG’ bestaat niet.
  5. Klik op List Processes.

De afbeelding ‘listprocesses_enumprocess.PNG’ bestaat niet.