McAfee Internet Security configureren

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Na het bijwerken of installeren van Firefox kan uw internetbeveiligingsprogramma per ongeluk voorkomen dat Firefox verbinding maakt met het internet.

Dit artikel beschrijft hoe u het firewall-onderdeel van McAfee Internet Security 2009 (McAfee Personal Firewall) zo kunt configureren dat Firefox de juiste toegangsrechten heeft.

Firefox moet van de lijst van programma’s in de firewall worden verwijderd en vervolgens opnieuw worden toegevoegd:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Klik op de knop Start van Windows en selecteer vervolgens Programma’s > McAfee > McAfee Security Center.
  3. Klik in het linkerdeel van het venster op Menu Geavanceerd.

:: a4814bc1221685e399a5839669950cc8-1282980210-320-3.png  ::
  4. Klik in het menu Geavanceerd op Configureren.
  5. Klik in het menu Configureren op Internet en netwerk.
  6. Klik in het hoofddeel van het venster op Geavanceerd….

:: a4814bc1221685e399a5839669950cc8-1282980210-320-2.png  ::
  7. Klik in het linkerdeel van het venster dat verschijnt op Programmamachtigingen.
  8. Zoek in de lijst van programma’s naar Firefox of firefox.exe en selecteer het.
  9. Klik in de sectie Actie op Programmamachtiging verwijderen en klik op Ja voor bevestiging.

:: a4814bc1221685e399a5839669950cc8-1282980210-320-1.png  ::
  10. Klik op Toegestaan programma toevoegen.
  11. Blader naar de installatiemap van Firefox (bv. C:\Program Files\Mozilla Firefox\) en dubbelklik op firefox (firefox.exe).
  12. Klik op OK om het firewall-configuratievenster te sluiten.
  13. Klik op de X in de rechterbovenhoek van het venster Security Center om dit te sluiten.