Voorkomen dat Norton 360 bladwijzers van Firefox wist

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Norton 360 voor Windows bevat een firewall-onderdeel dat bepaalt welke programma’s met de buitenwereld kunnen verbinden en welke typen verbindingen ze kunnen maken.

Norton 360 kan soms de navigatiegeschiedenis en bladwijzers van Firefox wissen. Het programma bevat ook een functie voor “Bescherming tegen afluisteren”, die Firefox per ongeluk als gevaarlijk kan identificeren en kan voorkomen dat Firefox goed werkt. Dit artikel beschrijft hoe u Norton 360 zo kunt configureren dat Firefox normaal kan werken.

Problemen met bladwijzers, werkbalkknoppen en geschiedenis

Mogelijk hebt u een probleem met een onderdeel van Norton 360 als u bepaalde symptomen ervaart na het upgraden naar of installeren van Firefox 3, waaronder:

• Bladwijzers die verdwijnen
  • Bladwijzers die niet worden opgeslagen
  • Geschiedenis die niet werkt
  • Werkbalkknoppen die niet werken

Zie Bladwijzers en werkbalkknoppen werken niet na upgraden om deze kwestie op te lossen.

Norton 360 versie 3

De firewall van Norton 360 configureren

1. Open Norton 360. Klik op de knop Start van Windows, selecteer Programma’s, dan Norton 360 en tot slot Norton 360.
  2. Klik boven in het venster Norton 360 op de koppeling Instellingen.
  3. Klik onder Gedetailleerde instellingen op de koppeling Firewall.

4. Klik op het tabblad Programmaregels.

De afbeelding ‘c6ea433b87c864003dde223d6113e3f5-1239463128-105-1.PNG’ bestaat niet.

5. Zoek in de lijst naar Firefox, klik erop om het te selecteren en druk vervolgens op Verwijderen. Klik op Ja wanneer om bevestiging voor de verwijdering wordt gevraagd.
  6. Klik op Toevoegen.
  7. Blader naar de Firefox-programmamap (standaard is dit C:\Program Files\Mozilla Firefox\) en selecteer firefox.exe. Het venster Beveiligingsverzoek zal worden geopend.
  8. Klik in het venster Beveiligingsverzoek op het veld Wat wilt u doen? en selecteer vervolgens Toestaan. Klik daarna op OK.

De afbeelding ‘c6ea433b87c864003dde223d6113e3f5-1239463225-625-1.PNG’ bestaat niet.

9. Klik op Toepassen en daarna op Sluiten.
  10. Klik op de X in de rechterbovenhoek van het venster Norton 360 om dit te sluiten.

Firefox Privacy Cleanup configureren

Als Firefox uw privégegevens (d.w.z. navigatiegeschiedenis, cookies, downloadgeschiedenis etc.) niet onthoudt, controleer dan de instellingen ervan bij “Firefox Privacy Cleanup”:

1. Open Norton 360. Klik op de knop Start van Windows, selecteer Programma’s, dan Norton 360 en tot slot Norton 360.
  2. Klik boven in het venster Norton 360 op de koppeling Instellingen.
  3. Klik onder Gedetailleerde instellingen op de koppeling Beheerinstellingen.

4. Klik onder PC-afstelling op de schakelknop naast het item Firefox Privacy Cleanup om dit uit te schakelen.

5. Klik op Toepassen en vervolgens op Sluiten om Norton 360 te sluiten.
  6. Klik op de X in de rechterbovenhoek van het venster Norton 360 om dit te sluiten.

Oudere versies van Norton 360

Firewall

1. Klik met de rechtermuisknop op het Norton 360-pictogram (een gele cirkel) in het systeemvak in de rechteronderhoek van uw scherm. Selecteer Norton 360-hoofdmenu openen. Het venster Norton 360 zal verschijnen.
  2. Klik op het item Instellingen boven in het venster Norton 360 om het venster Instellingen te openen.
  3. Klik onder de header Gedetailleerde instellingen op het item Firewallbeveiliging om het venster Instellingen voor firewallbescherming te openen.
  4. Klik op het tabblad Programmaregels boven in het venster om de lijst van bekende programma’s in Norton 360 te openen.
  5. Zoek naar Mozilla Firefox in de lijst van programma’s en klik erop om het te selecteren.
  6. Klik in de kolom Toegang op de pijl naar beneden om Firefox’ status van Aangepast naar Toestaan te wijzigen.
  7. Klik op Sluiten om het aanbrengen van wijzigingen te voltooien.

Bescherming tegen afluisteren

Als Firefox crasht of niet wil starten na het installeren van Norton 360, controleer dan in Norton 360 de instellingen voor “Bescherming tegen afluisteren”:

1. Klik met de rechtermuisknop op het Norton 360-pictogram (een gele cirkel) in het systeemvak in de rechteronderhoek van uw scherm. Selecteer Norton 360-hoofdmenu openen. Het venster Norton 360 zal verschijnen.
  2. Klik op het tabblad Instellingen boven in het venster Norton 360 om het venster Instellingen te openen.
  3. Klik onder de header Gedetailleerde instellingen op het item Bescherming tegen afluisteren om het venster Instellingen voor firewallbescherming te openen.
  4. Als Firefox zich in de lijst bevindt, klik dan op het item ervan en klik vervolgens op Toestaan/Blokkeren om de status ervan te wijzigen naar Toestaan.
  5. Klik op Sluiten om het aanbrengen van wijzigingen te voltooien.

Firefox Privacy Cleanup

Als Firefox na het installeren van Norton 360 uw privégegevens (d.w.z. navigatiegeschiedenis, cookies, downloadgeschiedenis etc.) niet onthoudt, controleer dan de instellingen ervan bij “Firefox Privacy Cleanup”:

1. Klik met de rechtermuisknop op het Norton 360-pictogram (een gele cirkel) in het systeemvak in de rechteronderhoek van uw scherm. Selecteer Norton 360-hoofdmenu openen. Het venster Norton 360 zal verschijnen.
  2. Klik op het item Instellingen boven in het venster Norton 360 om het venster Instellingen te openen.
  3. Haal aan de rechterkant van het venster onder de header Snelle besturingselementen het vinkje weg naast Firefox Privacy Cleanup.
  4. Klik op Sluiten om het aanbrengen van wijzigingen te voltooien.