F-Secure Internet Security configureren

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Het softwarepakket F-Secure Internet Security voor Windows bevat een firewall-onderdeel dat bepaalt welke programma’s met de buitenwereld kunnen verbinden en welke typen verbindingen ze kunnen maken. Als F-Secure Internet Security Firefox geen toestemming geeft om verbinding met het internet te kunnen maken, kan Firefox een foutmelding “Server niet gevonden - Verbindingsproblemen onderzoeken en oplossen” genereren wanneer u websites probeert te bekijken.

Deze instructies zijn voor F-Secure Internet Security 2008 geschreven. Overige versies van F-Secure Internet Security vereisen mogelijk een andere procedure.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.
  2. Klik op de knop Start van Windows en klik daarna op Alle programma’s > F-Secure Internet Security 2008> F-Secure Internet Security 2008 openen om het venster F-Secure Internet Security 2008 te openen.
  3. Klik aan de linkerkant van het venster F-Secure Internet Security 2008 op het pictogram Internet-shield.
  4. Klik naast Firewall op de koppeling Configureren…. Het venster Firewall zal verschijnen.

5. Klik aan de linkerkant van het venster Firewall op Toepassingsbeheer om de lijst van toepassingen weer te geven.
  6. Zoek naar Firefox of firefox.exe in de lijst en klik hierop om het te selecteren. Klik daarna op Verwijderen… om het van de lijst te verwijderen.

7. Klik op Toevoegen… om het venster Toepassingseigenschappen weer te geven.
  8. Klik in het venster Toepassingseigenschappen op Bladeren… om het venster Openen weer te geven.
  9. Blader in het venster Openen naar de Firefox-installatiemap. Standaard is dit C:\Program Files\Mozilla Firefox\. Dubbelklik op firefox.exe.
  10. Wijzig in het venster Toepassingseigenschappen zowel Uitgaande (client)verbinding als Inkomende (server)verbinding naar Toestaan.

11. Klik op OK om het venster Toepassingseigenschappen te sluiten.
  12. Klik op OK om het venster Toepassingsbeheer te sluiten.
  13. Klik op de X in de rechterbovenhoek van het venster F-Secure Internet Security 2008 om dit te sluiten.