Comodo Firewall Pro configureren

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Comodo Firewall Pro is een freeware-softwarepakket voor Windows dat bepaalt welke programma’s met de buitenwereld kunnen verbinden en welke typen verbindingen ze kunnen maken. Als Comodo Firewall niet juist is geconfigureerd, kan het tegengaan dat Firefox toegang tot het internet heeft, waardoor Firefox de foutmelding “Server niet gevonden - Verbindingsproblemen onderzoeken en oplossen” geeft. Dit artikel beschrijft hoe u Comodo Firewall Pro zo kunt configureren dat Firefox toegang tot het internet heeft.

Noot: dit artikel beschrijft hoe u Comodo Firewall Pro versie 3 kunt configureren. Zie voor Comodo Internet Security het artikel Comodo Internet Security configureren.
  1. Open Comodo Firewall Pro - klik op de knop Start van Windows en klik daarna op Alle programma’s > Comodo > Firewall > COMODO Firewall Pro.
  2. Klik in het paneel Samenvatting onder de kop Beveiligingsmonitor op Toepassingsmonitor.

3. Bepaal in de lijst van Toepassingsregels of er vermeldingen van Firefox of firefox.exe bestaan. Klik op elke vermelding en klik daarna op Verwijderen.
  4. Klik na het verwijderen van alle vermeldingen van Firefox in de lijst van Toepassingsregels op de knop Taken.

5. Klik in het venster Taken op Een nieuwe vertrouwde toepassing definiëren.

6. Klik in het venster Vertrouwde toepassing bij de kop Specificeer toepassing op Bladeren…. Blader naar uw Firefox-programmamap (doorgaans C:\Program Files\Mozilla Firefox\) en kies firefox.exe. Klik onder in het venster Vertrouwde toepassing op OK.

7. Keer terug naar de Toepassingsmonitor door aan de linkerkant van het venster op het pictogram ervan te klikken. U zou Firefox in de lijst moeten zien, ditmaal met volledige toegangsrechten.