Firefox wil niet starten – Oplossingen vinden

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 46039
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft wat u kunt doen als het Firefox-venster niet wordt geopend wanneer u op het Firefox-pictogram klikt.

Specifieke foutmeldingen

Mozilla-crashreporter

Als u het venster “Mozilla-crashreporter” ziet bij het starten van Firefox, zie dan Problemen met Firefox-crashes (onverwacht afsluiten) oplossen voor oplossingen.

Firefox is al actief, maar reageert niet

Zie De foutmelding ‘Firefox is al actief maar reageert niet’ - Het probleem verhelpen voor oplossingen.

XULRunner - Error

Als u de melding “XULRunner - Error: Platform version <x.x.x.x> is not compatible with minVersion <x.x.x.x>” ziet na een software-update (waarin “<x.x.x.x>” afhankelijk is van het versienummer), gebruik dan een andere browser om het installatieprogramma van Firefox te downloaden vanaf mozilla.org/firefox, sla dit op uw bureaublad of een andere locatie op, verwijder de installatiemap van Firefox en installeer Firefox daarna opnieuwinstalleer Firefox daarna opnieuwinstalleer Firefox daarna opnieuw.

Er is een fout opgetreden tijdens het opstarten van de toepassing

Deze foutmelding geeft aan dat Firefox niet is geïnstalleerd, of uw snelkoppeling ernaar onjuist is. Verzeker u ervan dat Firefox is geïnstalleerd op de locatie die door de snelkoppeling is aangegeven. Als dit niet zo is, installeer Firefox dan zo nodig en pas de snelkoppeling aan, zodat deze naar de juiste locatie verwijst.

Fout bij openen bestand voor schrijven…

Als u de bovenstaande foutmelding ontvangt tijdens het starten van Firefox op een Windows-systeem, kan het voor Firefox nodig zijn dat u zich aanmeldt als Administrator. U kunt de computer herstarten of, als u een Administrator-account hebt, het programma starten als Administrator.

1. Zoek het bestand firefox.exe in de programmamap van Firefox op uw systeem.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram.
  3. Selecteer Uitvoeren als….Selecteer Als administrator uitvoeren…. Selecteer Deze gebruiker:. Selecteer Administrator of een andere gebruiker met beheerdersbevoegdheden in het keuzemenu voor gebruikersnamen. Voer het vereiste wachtwoord in om u bij deze account aan te melden. Klik op OK.
  4. De Firefox-toepassing wordt gestart door gebruik te maken van de Windows-beheerdersaccount. De gebruiker die tijdens het opstarten van Windows is aangemeld is nog steeds de actieve gebruiker.

Andere foutmeldingen

Als u een andere foutmelding ontvangt (bv. “XML-parsefout: ongedefinieerde entiteit Locatie”, “Beveiligde verbinding mislukt … gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat”), zie dan Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Geen foutmelding

Als u op het Firefox-pictogram klikt maar er wordt geen Firefox-venster geopend en geen foutmelding getoond, is herstarten van uw computer en daarna opnieuw proberen een eerste eenvoudige stap. Als Firefox nog steeds niet start, zie dan de volgende secties.

Firefox wil niet starten na het bijwerken

• Als Firefox niet meer start na een update, controleer dan eerst de sectie Firefox Actuele onderwerpen om te zien of deze een oplossing bevat.
  • Als u bepaalde versies van ZoneAlarm of andere internetbeveiligingssoftware gebruikt die een functie voor “Virtueel browsen” bevat, kan deze tegengaan dat Firefox start. Controleer de virtualisatie-instellingen en wis de virtuele buffer van uw internetbeveiligingssoftware (als deze er is), of bezoek de ondersteuningswebsite van de softwareleverancier voor meer hulp.

Firefox wil niet starten na het installeren van add-ons

Als Firefox voorheen werkte maar dat niet meer doet na het installeren van extensies of thema’s, zie dan Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Firefox heeft eerder gewerkt

Als Firefox eerder heeft gewerkt maar opeens niet meer start, kan dit komen doordat bepaalde gegevens in uw instellingen zijn beschadigd. Het de-installeren en opnieuw installeren van Firefox zou dit probleem niet verhelpen, omdat uw gegevens niet worden verwijderd bij het de-installeren.

Om te testen of dit het probleem is, gebuikt u de profielbeheerder om een nieuw profiel aan te maken. Als het probleem verdwijnt, kunt u daarna uw bladwijzers en andere belangrijke gegevens naar het nieuwe profiel verplaatsen.

Firefox wil niet starten op Mac OS X versie 10.4 of ouder of met een PowerPC-processor

Zie Firefox werkt niet meer met Mac OS X 10.4- of PowerPC-processors.

Firefox wil niet starten vanwege ontbrekende bibliotheken

Als u Firefox hebt geïnstalleerd zonder gebruik te maken van de pakketbeheerder, wees er dan zeker van dat uw systeem over de bibliotheken beschikt die in de systeemvereisten worden genoemd.

Gebaseerd op informatie van Browser will not start up (mozillaZine KB)