Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren | Handleiding

Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren

Deze functie is alleen beschikbaar in Firefox voor desktop- of laptopcomputers.

Deze functie is in de nieuwste versie van Firefox verbeterd. Werk Firefox bij om de verbeterde versie te gebruiken.

Als u problemen met Firefox hebt, kan het opfrissen ervan helpen. De opfrisfunctie verhelpt veel problemen door Firefox terug te zetten naar de standaardtoestand, waarbij uw belangrijke gegevens zoals bladwijzers, wachtwoorden en geopende tabbladen behouden blijven.
Noot: extensies en gegevens ervan worden verwijderd.

Firefox vernieuwen

Firefox opfrissen

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen.

Refresh 35 Win Refresh 35 Mac Refresh 35 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox vernieuwenFirefox opfrissen om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten om zichzelf op te frissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster weergegeven. Klik op Voltooien, en Firefox zal worden geopend.
Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. Als u de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen niet kunt vinden in uw versie van Firefox, kunt u Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken. Zie hiervoor de instructies over hoe u een nieuw profiel kunt maken.

Wat doet de opfrisfunctie?

Al uw Firefox-instellingen en persoonlijke gegevens worden bewaard in een profielmap. Het principe van de opfrisfunctie berust op het aanmaken van een nieuwe profielmap en het behouden van uw belangrijke gegevens.

Add-ons die normaal gesproken in de profielmap van Firefox worden bewaard, zoals extensies en thema’s, zullen worden verwijderd. Add-ons die op andere locaties worden bewaard, zoals plug-ins, zullen niet worden verwijderd, maar eventuele aangepaste voorkeuren (zoals plug-ins die u hebt uitgeschakeld) zullen opnieuw worden ingesteld.

Firefox zal deze items bewaren:

• Bladwijzers
  • Navigatie- en downloadgeschiedenis
  • Wachtwoorden
  • Geopende vensters, tabbladgroepen en tabbladen
  • Cookies
  • Informatie voor het automatisch invullen van webformulieren
  • Persoonlijk woordenboek

Deze items en instellingen zullen worden verwijderd:

Noot: uw oude Firefox-profiel zal in een map met de naam ‘Oude Firefox-gegevens’ op uw bureaublad worden geplaatst. Als het vernieuwenopfrissen uw probleem niet heeft verholpen, kunt u een deel van de gegevens die niet zijn bewaard terugzetten door bestanden naar het nieuw aangemaakte profiel te kopiëren. Als u deze map niet meer nodig hebt, kunt u deze het beste verwijderen, aangezien hij gevoelige gegevens bevat.

Dit artikel wordt, zoals alle ondersteuning voor Firefox, voornamelijk aangeboden door vrijwilligers, die Mozilla met trots onafhankelijk en open source houden. Blijf vrij browsen!