Gegevens uit een andere browser importeren

U kunt in Firefox eenvoudig bladwijzers importeren uit andere browsers die op uw computer zijn geïnstalleerd. U kunt uit een aantal van deze browsers ook andere gegevens importeren, zoals navigatiegeschiedenis en opgeslagen wachtwoorden. Als u in een andere browser aanmeldingen en wachtwoorden hebt bewaard, stelt Firefox in een aantal gevallen voor om die aanmeldgegevens te importeren, ten behoeve van het aanmelden bij websites.

Noot: Firefox bewaart of synchroniseert geen aanmeldgegevens uit een andere browser, tenzij u ervoor kiest ze te importeren. Deze aanmeldgegevens worden door de andere browser in leesbare vorm op uw apparaat bewaard.

Uw gegevens uit een andere browser importeren

Gebruik een van de volgende methoden om uw gegevens in Firefox te importeren:

Importeren uit Firefox-instellingen

Vanaf Firefox versie 113 kunt u uw bladwijzers en andere gegevens vanuit het paneel Instellingen van Firefox importeren:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in het paneel Algemeen links op Gegevens importeren onder de sectie Browsergegevens importeren.
    Import data from Firefox settings

De wizard Importeren wordt geopend. Vanuit hier kunt u de browser, het profiel en de gegevens die u wilt importeren kiezen (zie hieronder).

Importeren vanuit het venster Bibliotheek

U kunt gegevens uit een andere brwser in Firefox importeren vanuit het venster Bladwijzerbibliotheek:

1. Klik op de Firefox-menuknop Menu button 1 om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en vervolgens op de balk Bladwijzers beheren onderin. Het venster Bibliotheek wordt geopend.
  2. Klik vanuit de werkbalk in het venster Bibliotheek op import-export-arrowsimport-export-arrowsImporteren en reservekopie maken en kies Gegevens van een andere browser importeren…. De wizard Importeren wordt geopend.
    Fx110BookmarksLibrary-ImportData-winmacOS import
    Tip: een andere manier om uit een andere browser te importeren is door de menubalk in te schakelen (druk op Alt op het toetsenbord om deze tijdelijk in te schakelen), op Bestand in de menubalk bovenin het scherm te klikken en Importeren vanuit een andere browser… te selecteren.

Gegevens kiezen en het importeren voltooien

1. Selecteer in de wizard Importeren de browser, het profiel en de gegevens die u wilt importeren.
    Import Browser Data Chrome 1
  2. Het importeren start. Er kan worden gevraagd om uw systeemwachtwoord om verder te gaan.
    Import from Chrome 1A
  3. Helemaal klaar! Klik op Gereed om het importeren af te ronden.
    Het importeerproces zet de volgende gegevens over naar Firefox:
    • Bladwijzers: webpagina’s die u in uw bladwijzers hebt opgeslagen.
    • Opgeslagen wachtwoorden: uw gebruikersnamen en wachtwoorden.
    • Navigatiegeschiedenis: gegevens over de door u bezochte websites.
    • Extensies: Google Chrome-extensies die overeenkomen met vergelijkbare Firefox-versies.
    • Gegevens voor automatisch invullen van formulieren: gegevens die u gebruikt om onlineformulieren in te vullen.
    • Betalingsmethoden: in Google Chrome opgeslagen betalingsmethoden.
    Import from Chrome 1B
Noot: betalingsmethoden kunnen worden geïmporteerd vanuit Google Chrome in Firefox versie 115 en hoger. Google Chrome-extensies kunnen worden geïmporteerd vanaf Firefox versie 116.

Hierna bevat het Firefox-menu Bladwijzers of de Bladwijzerwerkbalk in Firefox een nieuwe map met de bladwijzers uit de andere browser (bijvoorbeeld een map genaamd Van Microsoft Edge of Van Google Chrome). De Bladwijzerwerkbalk verschijnt automatisch om u te helpen eenvoudig uw nieuw geïmporteerde bladwijzers te vinden.

Noot: als uw andere browser niet in de Importeerwizard wordt vermeld, kunt u de bladwijzers van die browser toch importeren. Daarvoor moet u die bladwijzers eerst exporteren en als een HTML-bestand opslaan (bezoek de ondersteuningswebsite voor uw andere browser als u daarbij hulp nodig hebt). U kunt vervolgens die bladwijzers in Firefox importeren vanuit het HTML-bestand.

Extensies vanuit Chrome importeren

Zie Bladwijzers en andere gegevens uit Google Chrome importeren.

Gerelateerde inhoud