Bladwijzers en persoonlijke gegevens uit een andere browser importeren

U kunt in Firefox eenvoudig bladwijzers importeren uit andere browsers die op uw computer zijn geïnstalleerd. U kunt uit een aantal van deze browsers ook andere gegevens importeren, zoals navigatiegeschiedenis en opgeslagen wachtwoorden.

Als u in een andere browser aanmeldingen en wachtwoorden hebt bewaard, stelt Firefox in een aantal gevallen voor om die aanmeldgegevens te importeren, ten behoeve van het aanmelden bij websites.

Noot: Firefox bewaart of synchroniseert geen aanmeldgegevens uit een andere browser tenzij u ervoor kiest ze te importeren. Deze aanmeldgegevens worden door de andere browser in leesbare vorm op uw apparaat bewaard.

Gegevens van een andere browser importeren

1. Klik op Bestand in de menubalk van Firefox boven in het scherm.
  2. Klik op Importeren vanuit een andere browser….
    • Tip: in Firefox versie 76 en hoger kunt u ook op de menuknop Fx57Menu klikken, daarna op Fx57HelpHelp klikken en in het menu Help Importeren uit een andere browser… selecteren om het importeerproces te starten.
  3. Volg de aanwijzingen van de Importeerwizard die nu wordt geopend.
  1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk. (Als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop fx57menu en daarna op Bibliotheek.) Klik op Bladwijzers en klik daarna op de balk Alle bladwijzers tonenBladwijzers beheren onderin.
  2. Klik in het venster Bibliotheek op import-export-arrows Importeren en reservekopie makenImporteren en reservekopie maken en selecteer Gegevens van een andere browser importeren….
    Bookmark Library Import Data from Another Browser
    • Tip: in Firefox versie 76 en hoger kunt u ook op de menuknop Fx57Menu klikken, daarna op Fx57HelpHelp klikken en in het menu Help Importeren uit een andere browser… selecteren om het importeerproces te starten.
  3. Volg de aanwijzingen van de Importeerwizard die nu wordt geopend.

De Importeerwizard ziet er ongeveer zo uit:

import toolFx78ImportSettingsAndData-win7Import Settings and Data

Selecteer de browser die de bladwijzers of andere gegevens bevat die u in Firefox wilt gebruiken, ga daarna verder naar de volgende schermen om uw selecties te maken en voltooi het importeren.

Hierna bevat het Bladwijzermenu of de Bladwijzerwerkbalk in Firefox een nieuwe map met de bladwijzers uit de andere browser (bijvoorbeeld en map genaamd Van Microsoft Edge of Van Google Chrome). De Bladwijzerwerkbalk verschijnt automatisch om u te helpen eenvoudig uw nieuw geïmporteerde bladwijzers te vinden.

Voor meer informatie, zie:

Noot: als uw andere browser niet in de Importeerwizard wordt vermeld, kunt u de bladwijzers van die browser toch importeren. Daarvoor moet u die bladwijzers eerst exporteren en als een HTML-bestand opslaan. Bezoek de ondersteuningswebsite voor uw andere browser als u daarbij hulp nodig hebt. U kunt vervolgens die bladwijzers in Firefox importeren vanuit het HTML-bestand.

Bladwijzers uit een HTML-bestand importeren

1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk. (Als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop fx57menu en daarna op Bibliotheek.) Klik op Bladwijzers en klik daarna op de balk Alle bladwijzers tonenBladwijzers beheren onderin.
  2. Klik in het venster Bibliotheek op import-export-arrows Importeren en reservekopie makenimport-export-arrowsImporteren en reservekopie maken en selecteer Bladwijzers importeren vanuit HTML…. Het venster Bladwijzerbestand importeren wordt geopend.
  3. Kies het bestand dat de gegevens bevat die u wilt importeren en ga door naar de volgende schermen zoals aangegeven.

Zie het artikel Bladwijzers uit een HTML-bestand importeren voor meer informatie.