Aanmeldingsgegevens uit een bestand importeren

Werk om deze nieuwe functie te kunnen gebruiken Firefox bij als u de nieuwste versie nog niet hebt.

Deze functie is momenteel vanwege prestatieproblemen standaard uitgeschakeld (bug 1701660). Lees om de functie in te schakelen het gedeelte beneden.

Firefox laat u aanmeldingsgegevens uit een .csv (comma separated values)-bestand importeren. Deze functie is beschikbaar vanaf Firefox versie 80.

U kunt ook andere gegevens, zoals navigatiegeschiedenis en opgeslagen wachtwoorden uit een andere browser, importeren.

Noot: Firefox slaat geen aanmeldingsgegevens uit een andere browser of bestand op en synchroniseert deze niet, tenzij u ervoor kiest deze te importeren. Deze gegevens worden door de andere browser lokaal in een leesbare vorm op uw computer opgeslagen.

Opmaak importbestand

Het te importeren .csv-bestand dient deze structuur te hebben: "url","gebruikersnaam","wachtwoord","httpRealm","formActionOrigin","guid","timeCreated","timeLastUsed","timePasswordChanged"

Dit dient de standaardopmaak te zijn wanneer u aanmeldingsgegevens vanuit een andere browser of vanuit een exportbestand vanuit Firefox exporteert.

Gebruikersnamen en wachtwoorden vanuit een bestand importeren

1. Klik op de menuknop fx57menuFx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Aanmeldingen en wachtwoordenWachtwoorden. De pagina about:logins van Firefox Lockwise wordt in een nieuw tabblad geopend.
  3. Klik op het Firefox Lockwise-menu (drie puntjes), klik daarna op Uit een bestand importeren….
    LockwiseImportExport
  4. Selecteer het .csv-bestand op uw apparaat om dit te importeren.
  5. Uw aanmeldingen worden toegevoegd/bijgewerkt in Firefox Lockwise.

Hoe schakel ik deze functie in?

Als u Importeren uit een bestand… niet ziet in het menu van Firefox Lockwise, betekent dit dat de functie momenteel is uitgeschakeld. Ga om de functie in te schakelen naar de Configuratie-editor voor Firefox (de pagina about:config), zoek de voorkeursinstelling signon.management.page.fileImport.enabled en schakel deze om naar true.