Een extensie heeft mijn startpagina gewijzigd

Dit artikel is van toepassing op Firefox-versie 57 en hoger.
Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.
Extensies zijn add-ons die u kunt installeren om functies van Firefox toe te voegen of aan te passen. Sommige extensies nemen de controle over uw startpagina (de pagina die u ziet wanneer u op het thuispictogram Home Button 57 klikt of een nieuw venster opent) en de Nieuw-tabbladpagina (wat u ziet bij het openen van een nieuw tabblad) over. Als dit gebeurt, zal Firefox u bij de eerste keer openen ervan vragen of deze wijziging in orde is.

De extensie bekijken en uitschakelen

Extensies die uw Nieuw-tabblad-, Nieuw-venster- of startpagina hebben gewijzigd, kunt u als volgt bekijken en uitschakelen vanuit het paneel AlgemeenStartpagina van de optiesvoorkeuren van Firefox:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Klik op Algemeen.
  3. Onder Startpagina wordt aangegeven of een extensie uw startpagina heeft gewijzigd.
    Fx57ExtensionControl-Homepage
  4. Klik op Extensie uitschakelen om de extensie die uw startpagina heeft gewijzigd uit te schakelen. Voor het instellen van een nieuwe startpagina, zie De startpagina instellen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Klik op Algemeen.
  3. Onder Als Firefox start wordt aangegeven of een extensie uw Nieuw-tabbladpagina heeft gewijzigd.
    Fx58ExtensionControl-NewTab
  4. Klik op Extensie uitschakelen om de extensie die heeft gewijzigd wat u ziet bij het openen van een nieuw tabblad uit te schakelen en de standaard Nieuw-tabbladpagina te herstellen.
  5. Onder Startpagina wordt aangegeven of een extensie uw startpagina heeft gewijzigd.
    Fx58ExtensionControl-Homepage
  6. Klik op Extensie uitschakelen om de extensie die uw startpagina heeft gewijzigd uit te schakelen. Voor het instellen van een nieuwe startpagina, zie De startpagina instellen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Startpagina.
  3. Onder Nieuwe vensters en tabbladen wordt aangegeven of een extensie uw Nieuw-tabbladpagina of startpagina heeft gewijzigd.
    Fx61ExtensionControl
  4. Klik op Extensie uitschakelen om de extensie die uw Nieuw-tabbladpagina of startpagina beheert uit te schakelen en de standaardpagina te herstellen.

De extensie volledig verwijderen

1. Klik op de menuknop Fx57menu en daarna op Add-ons.
  2. Klik op Extensies en zoek naar de extensie die de wijzigingen aan uw Nieuw-tabblad- of startpagina heeft aangebracht.
  3. Klik op de knop Verwijderen naast die extensie.