Het venster Downloads wordt niet geopend

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Volg de instructies in dit artikel als u merkt dat het venster Downloads niet wordt geopend bij het:

• downloaden van bestanden.
  • klikken op het menu Extra en het selecteren van Downloads.

Voor overige downloadproblemen:

Firefox-instellingen wijzigen

Als u een bestand downloadt en Firefox het venster Downloads niet weergeeft, hebt u Firefox misschien zo ingesteld dat het venster Downloads niet wordt geopend:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Vink in de sectie Downloads het vakje voor Downloadbeheerder tonen tijdens het downloaden van een bestand aan.

4. Klik op OKSluit het voorkeurenvenster.

Nadat u het venster OptiesVoorkeuren hebt gesloten, zou Firefox het venster Downloads automatisch moeten openen wanneer u een bestand downloadt.

Als het venster Downloads nog steeds niet wordt geopend na het downloaden van een bestand, ga dan door met de onderstaande instructies.

Werkbalken en bedieningen herinitialiseren

Als Firefox is ingesteld om te onthouden wat u hebt gedownload, maar het venster Downloads nog steeds niet wordt geopend:

Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsmodus… en klik op Herstarten in het dialoogvenster Firefox herstarten in probleemoplossingsmodus?

Noot: u kunt Firefox ook in Probleemoplossingsmodus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de Option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.

1. Selecteer Werkbalken en bedieningen herinitialiseren in het venster Firefox Veilige modus.

2. Klik op Wijzigingen doorvoeren en herstarten.

Hierdoor worden uw Firefox-werkbalken opnieuw ingesteld. Zie het artikel Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen voor het aanbrengen van wijzigingen in de werkbalken. Als het venster Downloads nog steeds niet wordt geopend na het downloaden van een bestand, ga dan door met de onderstaande instructies.

Beschadigd downloadbestand verwijderen

Als Firefox is ingesteld om te onthouden wat u hebt gedownload, maar de downloadlijst nog steeds leeg is:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Verwijder het bestand downloads.sqlite.

Als het venster Downloads nog steeds niet wordt geopend na het downloaden van een bestand, ga dan door naar de sectie Verdere probleemoplossing hieronder.

Verdere probleemoplossing

Als het venster Downloads niet wordt geopend na het uitvoeren van de bovenstaande stappen: