Het venster Downloads wordt niet geopend

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Volg de instructies in dit artikel als u merkt dat het venster Downloads niet wordt geopend bij het:

• downloaden van bestanden.
  • klikken op het menu Extra en het selecteren van Downloads.

Voor overige downloadproblemen:

Firefox-instellingen wijzigen

Als u een bestand downloadt en Firefox het venster Downloads niet weergeeft, hebt u Firefox misschien zo ingesteld dat het venster Downloads niet wordt geopend:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Vink in de sectie Downloads het vakje voor Downloadbeheerder tonen tijdens het downloaden van een bestand aan.

f2b4fa0c433b15e0c6a39a0c94f44904-1258696826-708-1.jpg f2b4fa0c433b15e0c6a39a0c94f44904-1258696843-33-1.jpg

4. Klik op OKSluit het voorkeurenvenster.

Nadat u het venster OptiesVoorkeuren hebt gesloten, zou Firefox het venster Downloads automatisch moeten openen wanneer u een bestand downloadt.

Als het venster Downloads nog steeds niet wordt geopend na het downloaden van een bestand, ga dan door met de onderstaande instructies.

Werkbalken en bedieningen herinitialiseren

Als Firefox is ingesteld om te onthouden wat u hebt gedownload, maar het venster Downloads nog steeds niet wordt geopend:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.

1. Selecteer Werkbalken en bedieningen herinitialiseren in het venster Firefox Veilige modus.

f2b4fa0c433b15e0c6a39a0c94f44904-1258696843-33-2.jpg downloadswindowdoesnotopen-safemode-mac.png

2. Klik op Wijzigingen doorvoeren en herstarten.

Hierdoor worden uw Firefox-werkbalken opnieuw ingesteld. Zie het artikel Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen voor het aanbrengen van wijzigingen in de werkbalken. Als het venster Downloads nog steeds niet wordt geopend na het downloaden van een bestand, ga dan door met de onderstaande instructies.

Beschadigd downloadbestand verwijderen

Als Firefox is ingesteld om te onthouden wat u hebt gedownload, maar de downloadlijst nog steeds leeg is:

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Verwijder het bestand downloads.sqlite.

Als het venster Downloads nog steeds niet wordt geopend na het downloaden van een bestand, ga dan door naar de sectie Verdere probleemoplossing hieronder.

Verdere probleemoplossing

Als het venster Downloads niet wordt geopend na het uitvoeren van de bovenstaande stappen: