Het venster Downloads is leeg

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Als u merkt dat de lijst in het venster Downloads leeg is als u dit opent, volg dan de instructies in dit artikel.

Voor overige problemen bij het downloaden:

Firefox instellen voor het onthouden van downloadgeschiedenis

Als u het venster Downloads opent door op het menu Extra te klikken en Downloads te selecteren, en er geen vermeldingen worden weergegeven, kan dit komen doordat u Firefox niet hebt ingesteld om te onthouden wat u hebt gedownload.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Vink in de sectie Geschiedenis het vakje voor Downloadgeschiedenis onthouden aan.

4. Klik op OKSluit het voorkeurenvenster.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  4. Vink het selectievakje voor Downloadgeschiedenis onthouden aan.
  5. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Nadat u het venster OptiesVoorkeuren hebt gesloten, zal Firefox een lijst van wat u downloadt bijhouden.

Noot: zie het artikel Privégegevens wissen om de lijst van downloads automatisch te laten wissen wanneer Firefox wordt gesloten.
Noot: zie het artikel Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox om de lijst van downloads automatisch te laten wissen wanneer Firefox wordt gesloten.

Als de lijst van downloads nog steeds leeg is na het volgen van de bovenstaande instructies, ga dan door met de volgende instructies.

Werkbalken en bedieningen herinitialiseren

Als Firefox is ingesteld om te onthouden wat u hebt gedownload, maar het downloadvenster leeg blijft:

Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsmodus… en klik op Herstarten in het dialoogvenster Firefox herstarten in probleemoplossingsmodus?

Noot: u kunt Firefox ook in Probleemoplossingsmodus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de Option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.

1. Selecteer Werkbalken en bedieningen herinitialiseren in het venster Firefox Veilige modus.

2. Klik op Wijzigingen doorvoeren en herstarten.

Hierdoor worden uw Firefox-werkbalken opnieuw ingesteld. Zie het artikel Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen voor het aanbrengen van wijzigingen in de werkbalken.

Als het venster Downloads nog steeds leeg is na het volgen van de bovenstaande instructies, ga dan door met de volgende instructies.

Beschadigd downloadbestand verwijderen

Als Firefox is ingesteld om te onthouden wat u hebt gedownload, maar de downloadlijst nog steeds leeg is:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Verwijder het bestand downloads.sqlite.

Als u Firefox opnieuw start, zouden uw downloads in het venster Downloads moeten worden onthouden.

Verdere probleemoplossing

Als het venster Downloads nog steeds leeg is na het uitvoeren van de bovenstaande stappen: