Tutki ja korjaa Firefoxin ongelmia

Useimmat Firefoxin ongelmat voidaan ratkaista tässä artikkelissa kuvattujen ohjeiden avulla. Kokeile ratkaisuja järjestyksessä, alkaen ensimmäisestä ja jatka seuraavaan, kunnes ongelma korjaantuu. Jos näistä ohjeista ei ole apua, tai tarvitset apua näihin ohjeisiin, voit esittää kysymyksen yhteisön tukifoorumilla.

Huomaa: Katso sivulta Firefoxin suositut aiheet onko ongelmaasi jo valmis ratkaisu.

1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen

Joskus ongelma ratkeaa yksinkertaisesti tietokoneen uudelleenkäynnistämisellä. Käynnistä sitten Firefox uudelleen.

2. Tyhjennä evästeet ja välimuisti

Useat verkkosivujen laatmiseen liittyvät ongelmat ratkeavat Firefoxin evästeiden ja välimuistin tyhjentämisellä:

1. Napsauta Arkisto-kuvaketta 57 library icon, napsauta seuraavaksi Sivuhistoria ja valitse Poista viimeaikaisia historiatietoja….
  2. Valitse Poistettava aika:-pudotusvalikosta Kaikki.
  3. Paina nuolta Yksityiskohdat-sanan vieressä avataksesi tyhjennettävien kohteiden listan.
  4. Valitse Evästeet ja Väliaikaistiedot.
  5. Napsauta Poista tiedot.
  1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, valitse Sivuhistoria ja sitten Poista viimeaikaisia historiatietoja….
  2. Valitse Poistettava aika:-pudotusvalikosta Kaikki.
  3. Avaa tyhjennettävien kohteiden lista painamalla nuolta Yksityiskohdat-sanan vieressä.
  4. Valitse Evästeet ja Väliaikaistiedot.
  5. Napsauta Poista tiedot.
Lue lisätietoja artikkelista Poista selaus-, haku- ja lataushistoria.

3. Käynnistä Firefox uudelleen vikasietotilassa

Vikasietotila on Firefoxin ongelmien ratkaisuun tarkoitettu erikoistila, jossa muun muassa kaikkien laajennuksien käyttö ja laitteistokiihdytys on estetty ja jossa käytetään oletusteemaa ja työkalupalkkien oletusasetuksia. Käynnistä Firefox vikasietotilaan seuraavasti:

1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, napsauta sitten ohjepainiketta Help-29Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta Ohje ja valitse Käynnistä uudelleen ilman lisäosia.... Firefox käynnistyy vikasietotilassa.
    Huomaa: Firefox käynnistyy vikasietotilaan myös pitämällä Shift-näppäin pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.pitämällä Option-näppäin pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.suorittamalla Päätteessä komento: firefox -safe-mode
    Pääte saattaa kysyä myös asennussijaintia (esim. /usr/lib/firefox)

1. Tarkista, jatkuuko ongelma vikasietotilassa.

4. Tarkista liitännäiset

Toisinaan Firefoxin liitännäiset (esimerkiksi Adobe Reader, Flash, Java, QuickTime, RealPlayer ja Windows Media Player) voivat aiheuttaa ongelmia, jotka on ratkaistu liitännäisen uusimmassa versiossa. Tarkista ja päivitä käytössä olevat liitännäiset sivulla Liitännäisten tarkistus ja päivitys. Jos jokin liitännäisistäsi on vanhentunut, napsauta sen kohdalla olevaa Päivitä-painiketta ja seuraa ohjeita. Kun olet päivittänyt kaikki liitännäiset, käynnistä Firefox uudelleen: Mallia "closefirefox" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.. Käynnistä Firefox uudelleen. Jos ongelma ei korjaantunut, voit kokeilla aiheuttaako jokin liitännäinen ongelman estämällä niiden käynnistymisen:

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.
  2. Napsauta luettelosta liitännäistä ja napsauta sitten painiketta Poista käytöstä. Toista tämä kaikille liitännäisille.
  3. Tarkista jatkuuko ongelma, kun liitännäiset on poistettu käytöstä.
  1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.
  2. Napsauta luettelosta liitännäistä ja valitse sen alasvetovalikosta vaihtoehto Älä käynnistä koskaan. Toista tämä kaikille liitännäisille.
  3. Tarkista jatkuuko ongelma, kun liitännäiset on poistettu käytöstä.

Jos ongelma poistui liitännäisten käynnistymisen estämisen jälkeen, katso artikkelista Korjaa liitännäisistä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia lisäohjeita, joiden avulla voit selvittää, mikä liitännäisistä mahdollisesti aiheutti ongelman.

5. Asenna Firefox uudelleen

Jotkin ongelmat saattavat johtua Firefoxin ohjelmatiedostoista. Poista Firefoxin asennus kokonaan ja asenna se uudelleen seuraavien ohjeiden avulla.

Huomaa: Nämä ohjeet kannattaa tulostaa tai avata toisella selaimella.
  1. Lataa Firefoxin uusin versio osoitteesta mozilla.org.
  2. Sulje Firefox: Mallia "closefirefox" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  3. Poista Firefoxin asennus - katso ohjeet artikkelista Firefoxin asennuksen poistaminen tietokoneelta.
  4. Poista Firefoxin asennuskansio, joka on oletusarvoisesti jokin seuraavista:
    • (32-bittinen Windows) C:\Ohjelmatiedostot\Mozilla Firefox
    • (64-bittinen Windows) C:\Ohjelmatiedostot (x86)\Mozilla Firefox
  5. Asenna Firefox uudelleen - katso ohjeet artikkelista Firefoxin asentaminen Windowsille.
  1. Lataa Firefoxin uusin versio osoitteesta mozilla.org.
  2. Sulje Firefox: Mallia "closefirefox" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  3. Poista Firefoxin asennus - katso tarvittaessa ohjeet artikkelista Firefoxin asennuksen poistaminen tietokoneelta - avaamalla Finderissa Ohjelmat-kansio ja raahaamalla Firefox Roskakoriin.
  4. Asenna Firefox uudelleen - katso ohjeet artikkelista Firefoxin asentaminen Macille.
  1. Lataa Firefoxin uusin versio osoitteesta mozilla.org.
  2. Sulje Firefox: Mallia "closefirefox" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  3. Poista Firefoxin asennus - Jos Firefox on asennettu pakkauksenhallintaohjelmalla, tulee se myös poistaa sillä. Lisätietoja saat artikkelista Firefoxin asentaminen Linuxille. Jos Firefox on ladattu ja asennettu Firefoxin lataussivulta, voit poistaa asennuksen poistamalla kansion firefox kotihakemistostasi.
  4. Asenna Firefox uudelleen - katso ohjeet artikkelista Firefoxin asentaminen Linuxille.

Käynnistä Firefox uudelleen ja kokeile, poistuiko ongelma. Jos ongelmaa ei enää esiinny, voit asentaa uudelleen lisäosat ja teemat, jotka eivät aiheuttaneet ongelmaa (kohdassa 3). Jos ongelma ei korjaantunut, jatka seuraavaan kohtaan.

6. Nollaa Firefox

Firefoxin nollaaminen saattaa ratkaista useita ongelmia palauttamalla Firefoxin sen oletusasetuksiin, ilman tärkeiden tietojesi katoamista.

Huomaa: Kun käytät virkistystoimintoa, kirjanmerkkisi, selaushistoriasi, avoimet välilehdet, ikkunat, salasanat, evästeet ja lomakkeen automaattisen täyttämisen tiedot tallennetaan. Laajennukset ja teemat poistetaan ja asetuksiin tekemäsi muutokset palautetaan oletusasetuksiin. Lue lisää.
n varalta. Tässä on muutamia hyödyllisiä haittaohjelmien poistotyökaluja:

1. Jos luet tätä artikkelia Firefoxissa, napsauta tätä Virkistä Firefox-painiketta.
    Jos käytät jotain muuta selainta tai luet sivua mobiililaitteella, tämä ei toimi.
  2. Vahvista palauttaminen napsauttamalla Palauta Firefox-painiketta avautuvassa varmistusikkunassa.
  3. Firefox sulkeutuu ja palautetaan. Kun palautaminen on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.

Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia normaalisti, Firefoxin palautuspainike löytyy myös Firefoxin vikasietotilan ikkunasta. Voit tehdä palauttamisen myös käsin luomalla uuden profiilin ja siirtämällä tärkeät tiedot uuteen profiiliin.

1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen

Joskus ongelma ratkeaa yksinkertaisesti tietokoneen uudelleenkäynnistämisellä. Käynnistä sitten Firefox uudelleen.

2. Tyhjennä evästeet ja välimuisti

Useat verkkosivujen laatmiseen liittyvät ongelmat ratkeavat Firefoxin evästeiden ja välimuistin tyhjentämisellä:

1. Napsauta Arkisto-kuvaketta 57 library icon, napsauta seuraavaksi Sivuhistoria ja valitse Poista viimeaikaisia historiatietoja….
  2. Valitse Poistettava aika:-pudotusvalikosta Kaikki.
  3. Paina nuolta Yksityiskohdat-sanan vieressä avataksesi tyhjennettävien kohteiden listan.
  4. Valitse Evästeet ja Väliaikaistiedot.
  5. Napsauta Poista tiedot.
  1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, valitse Sivuhistoria ja sitten Poista viimeaikaisia historiatietoja….
  2. Valitse Poistettava aika:-pudotusvalikosta Kaikki.
  3. Avaa tyhjennettävien kohteiden lista painamalla nuolta Yksityiskohdat-sanan vieressä.
  4. Valitse Evästeet ja Väliaikaistiedot.
  5. Napsauta Poista tiedot.
Lue lisätietoja artikkelista Poista selaus-, haku- ja lataushistoria.

3. Käynnistä Firefox uudelleen vikasietotilassa

Vikasietotila on Firefoxin ongelmien ratkaisuun tarkoitettu erikoistila, jossa muun muassa kaikkien laajennuksien käyttö ja laitteistokiihdytys on estetty ja jossa käytetään oletusteemaa ja työkalupalkkien oletusasetuksia. Käynnistä Firefox vikasietotilaan seuraavasti:

1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, napsauta sitten ohjepainiketta Help-29Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta Ohje ja valitse Käynnistä uudelleen ilman lisäosia.... Firefox käynnistyy vikasietotilassa.
    Huomaa: Firefox käynnistyy vikasietotilaan myös pitämällä Shift-näppäin pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.pitämällä Option-näppäin pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.suorittamalla Päätteessä komento: firefox -safe-mode
    Pääte saattaa kysyä myös asennussijaintia (esim. /usr/lib/firefox)

1. Tarkista, jatkuuko ongelma vikasietotilassa.

4. Tarkista liitännäiset

Toisinaan Firefoxin liitännäiset (esimerkiksi Adobe Reader, Flash, Java, QuickTime, RealPlayer ja Windows Media Player) voivat aiheuttaa ongelmia, jotka on ratkaistu liitännäisen uusimmassa versiossa. Tarkista ja päivitä käytössä olevat liitännäiset sivulla Liitännäisten tarkistus ja päivitys. Jos jokin liitännäisistäsi on vanhentunut, napsauta sen kohdalla olevaa Päivitä-painiketta ja seuraa ohjeita. Kun olet päivittänyt kaikki liitännäiset, käynnistä Firefox uudelleen: Mallia "closefirefox" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.. Käynnistä Firefox uudelleen. Jos ongelma ei korjaantunut, voit kokeilla aiheuttaako jokin liitännäinen ongelman estämällä niiden käynnistymisen:

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.
  2. Napsauta luettelosta liitännäistä ja napsauta sitten painiketta Poista käytöstä. Toista tämä kaikille liitännäisille.
  3. Tarkista jatkuuko ongelma, kun liitännäiset on poistettu käytöstä.

Jos ongelma poistui liitännäisten käynnistymisen estämisen jälkeen, katso artikkelista Korjaa liitännäisistä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia lisäohjeita, joiden avulla voit selvittää, mikä liitännäisistä mahdollisesti aiheutti ongelman.

5. Nollaa Firefoxin asetukset

Jotkin ongelmat voidaan ratkaista nollaamalla Firefoxin asetukset:

1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, napsauta sitten ohjepainiketta Help-29Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta Ohje ja valitse Käynnistä uudelleen ilman lisäosia.... Firefox käynnistyy vikasietotilassa.
    Huomaa: Firefox käynnistyy vikasietotilaan myös pitämällä Shift-näppäin pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.pitämällä Option-näppäin pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.suorittamalla Päätteessä komento: firefox -safe-mode
    Pääte saattaa kysyä myös asennussijaintia (esim. /usr/lib/firefox)
  2. Valitse Firefox Vikasietotila-ikkunassa vaihtoehto Palauta kaikki asetukset Firefoxin oletusarvoihin.
  3. Tallenna muutokset napsauttamalla Toteuta muutokset ja käynnistä uudelleen-painiketta.

6. Asenna Firefox uudelleen

Jotkin ongelmat saattavat johtua Firefoxin ohjelmatiedostoista. Poista Firefoxin asennus kokonaan ja asenna se uudelleen seuraavien ohjeiden avulla.

Huomaa: Nämä ohjeet kannattaa tulostaa tai avata toisella selaimella.
  1. Lataa Firefoxin uusin versio osoitteesta mozilla.org.
  2. Sulje Firefox: Mallia "closefirefox" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  3. Poista Firefoxin asennuskansio, joka on oletusarvoisesti jokin seuraavista:
    • (32-bittinen Windows) C:\Ohjelmatiedostot\Mozilla Firefox
    • (64-bittinen Windows) C:\Ohjelmatiedostot (x86)\Mozilla Firefox
  4. Asenna Firefox uudelleen - katso ohjeet artikkelista Firefoxin asentaminen Windowsille.
  1. Lataa Firefoxin uusin versio osoitteesta mozilla.org.
  2. Sulje Firefox: Mallia "closefirefox" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  3. Poista Firefoxin asennus avaamalla Finderissa Ohjelmat-kansio ja raahaamalla Firefox Roskakoriin.
  4. Asenna Firefox uudelleen - katso ohjeet artikkelista Firefoxin asentaminen Macille.
  1. Lataa Firefoxin uusin versio osoitteesta mozilla.org.
  2. Sulje Firefox: Mallia "closefirefox" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  3. Poista Firefoxin asennus - Jos Firefox on asennettu pakkauksenhallintaohjelmalla, tulee se myös poistaa sillä. Lisätietoja saat artikkelista Firefoxin asentaminen Linuxille. Jos Firefox on ladattu ja asennettu Firefoxin lataussivulta, voit poistaa asennuksen poistamalla kansion firefox kotihakemistostasi.
  4. Asenna Firefox uudelleen - katso ohjeet artikkelista Firefoxin asentaminen Linuxille.

Käynnistä Firefox uudelleen ja kokeile, poistuiko ongelma. Jos ongelmaa ei enää esiinny, voit asentaa uudelleen lisäosat ja teemat, jotka eivät aiheuttaneet ongelmaa (kohdassa 3). Jos ongelma ei korjaantunut, jatka seuraavaan kohtaan.

7. Tee uusi profiili

Virheellinen profiili saattaa aiheutta monenlaisia ongelmia Firefoxissa. Tarkista aiheuttaako profiilisi ongelmia luomalla uusi profiili. Jos uuden profiilin luominen ratkaisee ongelman, voit kopioida tietosi (kirjanmerkit, tallennetut salasanat jne.) uuteen profiiliin.

1. Käynnistä Profiilien hallinta -työkalu seuraamalla artikkelin Luo ja poista Firefoxin profiileja profiilien hallinnalla ohjeita ja luo uusi profiili.
    Kun luot uuden profiilin , älä poista vanhaa profiilia. Jos poistat vanhan profiilin, menetät kaikki kirjanmerkkisi, historiatietosi, salasanasi ja asetuksesi.
  2. Kun olet luonut uuden profiilin, valitse se Profiilien hallinnassa ja napsauta Käynnistä Firefox.

Kokeile, jatkuuko ongelma myös uudella profiililla. Jos ongelma on poistunut, voit kopioida henkilökohtaiset tietosi uuteen profiiliin. Katso lisätietoja artikkelista Tärkeiden tietojen palauttaminen vanhasta profiilista.

Muita ratkaisuja

Jos olet kokeillut kaikkia näitä vaiheita, eikä ongelma ole poistunut, voi vika olla muissa ohjelmissa tai laitteistossa.

Tämä osio ei sisällä vaiheittaisia ohjeita. Lisätietoja näistä ratkaisuista saat niiden yhteydessä kerrotusta dokumentaatiosta.

Tarkista mahdolliset ristiriidat tietoturvaohjelmistosi kanssa

Jotkin tietoturvaohjelmat (esimerkiksi virustorjunta-, vakoiluntorjunta- ja palomuuriohjelmat) voivat aiheuttaa ongelmia Firefoxille esimerkiksi estämällä sitä avaamasta verkkosivuja tai kaatamalla sen. Usein tällaisen ohjelman asetuksista voidaan poistaa Firefox luotettujen tai sallittujen ohjelmien listalta. Kun ohjelma seuraavan kerran havaitsee Firefoxin, pitäisi kaiken toimia jälleen. Jos ohjelmasi on luetteloitu artikkelissa Configure firewalls so that Firefox can access the Internet voit seuraamalla artikkelin ohjeita säätää ohjelmasi asetukset.

Tarkista järjestelmäsi virusten ja vakoiluohjelmien varalta

Järjestelmä tulisi säännöllisesti tarkistaa virusten, vakoiluohjelmien tai muiden haittaohjelmien varalta. Alla on muutamia hyödyllisiä työkaluja:

Jos tarvitset enemmän apua haittaohjelmien poistamiseen, katso artikkelia Haittaohjelmien aiheuttamien Firefox-ongelmien ongelmanratkaisu.

Tarkista kovalevy ja RAM-muisti virheiden varalta

Ongelmat tietokoneesi kovalevyn tai RAM-muistin kanssa saattavat estää Firefoxia käynnistymästä tai kaataa sen toistuvasti. Tässä muutamia työkaluja tai ohjeita kovalevyn ja muistin tarkistamiseen:

Perustuu mozillaZinen informaatioon Standard diagnostic - Firefox (mozillaZine KB)