Firefoxin palauttaminen – lisäosat poistetaan ja asetukset palautetaan

Tämä ominaisuus on käytettävissä ainoastaan Firefoxin versioissa pöytäkoneille tai kannettaville.

Jos Firefoxin kanssa on ongelmia, sen virkistäminen saattaa auttaa. Virkistäminen korjaa monia ongelmia hukkaamatta kuitenkaan tärkeitä tietoja, kuten kirjanmerkkejä, salasanoja ja avoimia välilehtiä.
Tärkeää: Koska Firefox palautetaan oletusasetuksiin, omat asetuksesi ja muokkauksesi, kuten laajennukset, laajennusten tiedot ja about:config -sivun asetusten muutokset poistetaan. Jos olet tehnyt muutoksia käytettävyysasetuksiin, saatat joutua muuttamaan ne uudelleen virkistämisen jälkeen.

Virkistä Firefox

1. Jos luet tätä artikkelia Firefoxissa, napsauta tätä Virkistä Firefox-painiketta.
    Jos käytät jotain muuta selainta tai luet sivua mobiililaitteella, tämä ei toimi.
  2. Vahvista palauttaminen napsauttamalla Palauta Firefox-painiketta avautuvassa varmistusikkunassa.
  3. Firefox sulkeutuu ja palautetaan. Kun palautaminen on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.

Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia normaalisti, Firefoxin palautuspainike löytyy myös Firefoxin vikasietotilan ikkunasta. Voit tehdä palauttamisen myös käsin luomalla uuden profiilin ja siirtämällä tärkeät tiedot uuteen profiiliin.

Mitä virkistystoiminto tekee?

Kaikki Firefoxin asetukset sekä henkilökohtaiset tietosi tallennetaan profiilikansioosi. Virkistystoiminto luo uuden profiilikansion säilyttäen tärkeimmät tiedot.

Normaalisti Firefoxin profiilikansiossa säilytettävät lisäosat, kuten laajennukset ja teemat, poistetaan. Muihin sijainteihin tallennettuja lisäosia, kuten liitännäisiä, ei poisteta, mutta kaikki niihin tehdyt muutokset - esimerkiksi liitännäisen käytöstä poistaminen - palautetaan oletusasetuksiinsa.

Firefox säilyttää nämä

• Kirjanmerkit
  • Selaus- ja lataushistorian
  • Salasanat
  • Avoimet ikkunat ja välilehdet
  • Evästeet
  • Lomakkeiden automaattisen täytön tiedot
  • Käyttäjän sanaston

Nämä kohteet ja asetukset poistetaan

• liitännäisasetukset
  • käyttäjätyylit (chrome-alikansion, joka sisältää userChrome- ja/tai userContent-CSS -tiedostot, jos ne on aikaisemmin luotu).
Huomaa: Vanha Firefox-profiili sijoitetaan työpöydälle kansioon "Firefoxin vanhat tiedot". Jos palautusvirkistys ei ratkaise ongelmaa, voidaan joitain tallentamattomia tietoja palauttaa kopioimalla tiedostoja uuteen profiiliin. Jos et tarvitse tätä kansiota enää, voit poistaa sen, sillä se sisältää henkilökohtaisia tietoja.

Tämä artikkeli - kuten kaikki muukin Firefoxin tukimateriaali - on enimmäkseen vapaaehtoisten avustajien tuottamaa. He haluavat pitää Mozillan riippumattomana ja avoimena. Selaile siis edelleenkin vapaasti!

// Nämä mahtavat henkilöt auttoivat kirjoittamaan tämän artikkelin:Atte, Aleksi Kinnunen, Jarmo. Sinäkin voit auttaa.