Korjaa laajennuksista, teemoista ja laitteistokiihdytyksestä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia

Jotkin Firefoxin ongelmista aiheutuvat laajennuksista, teemoista tai laitteistokiihdytyksestä. Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka selvität, onko jokin näistä syynä ongelmaan ja annetaan ohjeet ongelman ratkaisemiseksi.

Huomaa: Firefoxin nollaustoiminnolla voidaan korjata monia ongelmia palauttamalla Firefox oletusasetuksiinsa, silti tärkeät tietosi säilyttäen. Harkitse toiminnon käyttämistä ennen pitkän ongelmanratkaisun läpikäymistä.

Käynnistä Firefox vikasietotilassa

Kun Firefox käynnistetään vikasietotilassa, kaikki laajennukset poistetaan tilapäisesti käytöstä, laitteistokiihdytys estetään ja Firefoxissa käytetään vakioteemaa. Tämä auttaa selvittämään, olisiko jokin näistä ongelman syy.

1. Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidan Firefox-painiketta, siirry Ohje-valikkoonAvaa valikkopalkin Ohje-valikkoAvaa Firefox-ikkunan ylälaidan Ohje-valikko ja valitse Käynnistä uudelleen ilman lisäosia.... Firefox käynnistyy vikasietotilassa.
    Huomaa: Firefox käynnistyy vikasietotilaan myös pitämällä Shift pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.pitämällä Option pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.suorittamalla Päätteessä komento: firefox -safe-mode
    Pääte saattaa kysyä myös asennussijaintia (esim. /usr/lib/firefox)
    Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu , napsauta sitten ohjepainiketta Help-29 ja valitse Käynnistä uudelleen ilman lisäosia.... Firefox käynnistyy vikasietotilassa.
    Huomaa: Firefox käynnistyy vikasietotilaan myös pitämällä Shift pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.pitämällä Option pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.suorittamalla Päätteessä komento: firefox -safe-mode
    Pääte saattaa kysyä myös asennussijaintia (esim. /usr/lib/firefox)
  2. Kun Firefoxin Vikasietotila-ikkuna aukeaa, napsauta painiketta Jatka vikasietotilassaKäynnistä vikasietotilassa.

Kun Firefox on käynnistynyt, testaa esiintyykö ongelmaasi edelleen.

Ongelma esiintyy edelleen myös vikasietotilassa

Jos ongelma ei poistu vikasietotilassa, sitä eivät aiheuta laajennukset, teemat tai laitteistokiihdytys. Muita mahdollisia syitä voivat olla liitännäiset tai Firefoxin asetuksiin tehdyt muutokset, joita ei estetä vikasietotilassa.

Ongelma ei esiinny vikasietotilassa

Jos ongelmaa ei esiinny vikasietotilassa, sen todennäköisimmin aiheuttaa laajennus, teema tai laitteistokiihdytys. Seuraa tämän artikkelin ohjeita yksi kerrallaan, kunnes ongelma poistuu.

Poista laitteistokiihdytys käytöstä

Joidenkin näytönohjainten tai näytönohjainten asetusten kanssa Firefox voi kaatua tai sillä voi olla ongelmia tekstin tai verkkosivun osien näyttämisessä, kun laitteistokiihdytys on käytössä. Poista laitteistokiihdytys käytöstä, jotta näet, ratkeaako ongelma sillä.

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Valitse Lisäasetukset-paneeli ja siitä Yleiset-välilehti.
  3. Poista valinta kohdasta Käytä laitteistokiihdytystä jos mahdollista.
  4. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

5. Käynnnistä Firefox normaalisti.

Jos ongelmaa ei enää esiinny, oli laitteistokiihdytys todennäköisesti sen syy. Voi yrittää päivittää näytönohjaimesi ja tarkistaa ratkaiseeko tämä ongelman. Voit myös käyttää Firefoxia ilman laitteistokiihdytystä. Jos ongelma edelleen jatkuu, liittyy se todennäköisesti laajennuksiin tai teemoihin. Jatka siinä tapauksessa seuraavaan kohtaan.

Vaihda Firefoxin oletusteemaan

Jos käytät jotain muuta teemaa kuin Firefoxin oletusteemaa:

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Ulkonäkö -paneeli.
  3. Ota oletusteema käyttöön valitsemalla se luettelosta ja napsauttamalla Ota käyttöön-painiketta.
  4. Napsauta Käynnistä Firefox uudelleen, jos sitä pyydetään.

Kun olet käynnistänyt Firefoxin uudelleen testaa esiintyykö ongelma vielä. Jos ongelma on poistunut, aikaisemmin käyttämäsi teema aiheutti sen. Jos ongelma esiintyy vieläkin, jatka seuraavaan kohtaan.

Poista käytöstä kaikki laajennukset

Voit kokeilla aiheuttaako virheellinen laajennus ongelman poistamalla käytöstä kaikki asennetut laajennukset:

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Laajennukset -paneeli.
  3. Valitse laajennus napsauttamalla sitä luettelosta.
  4. Poista laajennus käytöstä napsauttamalla Poista käytöstä-painiketta.
  5. Toista tämä jokaiselle luettelon lisäosalle
  6. Napsauta Käynnistä Firefox uudelleen.

Kun olet käynnistänyt Firefoxin uudelleen, on kaikki laajennukset poistettu käytöstä. Testaa, vieläkö ongelma ilmenee.

• Jos ongelma ilmenee vielä laajennusten käytöstä poistamisen jälkeen, on vika todennäköisimmin Firefox profiilisi virheellisessä tiedostossa localstore.rdf. Tämän ongelman voit ratkaista nollaamalla työkalupalkit ja työkalut.

Jos ongelmaa ei enää esiinny laajennusten käytöstä poistamisen jälkeen, jokin laajennuksista aiheutti ongelman. Testaa seuraavaksi, mikä laajennuksista aiheutti ongelman:

Testaa virheelliset laajennukset

Voit testata laajennukset ottamalla ne käyttöön yksitellen.

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Laajennukset -paneeli.
  3. Valitse laajennus luettelosta napsauttamalla sen nimeä.
  4. Ota laajennus käyttöön napsauttamalla sen Ota käyttöön-painiketta.
  5. Napsauta Käynnistä Firefox uudelleen.

Kun olet käynnistänyt Firefoxin uudelleen, kokeile jatkuuko ongelmasi. Jos ongelma jatkuu, on juuri käyttöön ottamasi laajennus sen aiheuttaja.

Vihje: Jos laajennuksia on paljon, on nopeampaa ottaa käyttöön useampi kuin yksi laajennus kerrallaan. Menetelmä, joka vaatii vähiten uudelleen käynnistyksiä on seuraava: Ota käyttöön puolet luettelon laajennuksista, käynnistä Firefox uudelleen ja testaa, jatkuuko ongelma. Jos ongelma jatkuu, tiedät, että viallinen laajennus on jokin juuri käyttöön ottamistasi. Jos ongelmaa ei esiinny, tiedät, että viallinen laajennus on jokin vielä käytöstä poistetuista laajennuksista. Toista tätä menetelmää, kunnes viallinen laajennus löytyy.

Kun olet löytänyt laajennuksen joka aiheutti ongelman, poista se käytöstä tai poista se kokonaan ja ota uudeleen käyttöön muut laajennukset Laajennukset-paneelissa.

Laajennusten päivittäminen

Ongelman aiheuttaneelle laajennukselle saattaa olla saatavissa päivitys, jossa ongelma on korjattu:

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Laajennukset -paneeli.
  3. Napsauta painiketta Hae päivityksiä.
  4. Jos päivityksiä löytyy, asenna ne napsauttamalla painiketta Asenna päivitykset.
  5. Kun asennus on valmis, napsauta painiketta Käynnistä Firefox uudelleen.

Kun Firefox käynnistyy uudelleen, on laajennukset päivitetty. Jos ongelman aiheuttaneelle laajennukselle löytyi päivitys, ota laajennus käyttöön ja kokeile, jatkuuko ongelma.

Laajennusten asetusten tarkistaminen

Jotkin ongelmat aiheutuvat siitä, että laajennuksen asetukset ovat ristiriidassa Firefoxin asetusten kanssa (esimerkiksi ongelmat työkalupalkkien kanssa). Siksi on syytä tarkastaa, löytyisikö vika laajennusten asetuksista:

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Laajennukset -paneeli.
  3. Etsi luettelosta laajennus, joka aiheutti ongelman ja napsauta sen AsetuksetAsetukset -painiketta.
  4. Valitse tai poista valinta asetusten vaihtoehdoista ja tarkista, ratkaisiko kyseisen asetuksen muuttaminen ongelman.
  5. Jos löydät asetuksen, jonka muuttaminen ratkaisi ongelman, napsauta OK tai Tallenna ja käynnistä sen jälkeen Firefox uudelleen painikkeesta Käynnistä Firefox uudelleen.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/MAyOQc