Firefoxin asetukset

Tässä artikkelissa esitellään Firefoxin AsetuksetAsetukset -ikkunan paneelit ja niiden sisältämät asetukset. Napsauta Valikko-painiketta New Fx Menu Fx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. Ikkuna sisältää seuraavat paneelit:

Yleiset-paneeli

Paneeli sisältää seuraavat asetukset:

Yleiset
Käynnistys, Aloitussivu ja Välilehdet: Täällä voit asettaa Firefoxin järjestelmäsi oletusselaimeksi, määrittää Firefoxin käynnistyessä näytettävät sivut, asettaa Firefoxin palauttamaan edellisen istunnon käynnistyessään ja määrittää. kuinka ikkunat ja välilehdet avataan.

Kieli ja ulkoasu
Kirjasinlajit ja värit ja Kieli: Täällä voit muuttaa sivuilla käytettäviä kirjasinlajeja ja värejä, valita sivuilla käytettävän kielen ja sen, käyttääkö Firefox kielentarkistusta.

Tiedostot ja ohjelmat
Lataukset, Ohjelmat ja Käyttöoikeuksien hallintaa (DRM) käyttävä sisältö: Täällä voit muuttaa Firefoxin käyttämää latauskansiota ladattujen tiedostojen tallentamiseen, muuttaa ohjelmaa tai toimintoja joita käytetään ladattavien tiedostojen käsittelyyn. ja valita näytetäänkö Firefoxissa DRM-sisältöä.

Firefoxin päivitykset
Täällä voit tarkistaa päivityshistorian tai muuttaa Firefoxin päivitysasetuksia.

Suorituskyky
Täällä voit muokata Firefoxin suorituskykyasetuksia.

Selaus
Täällä voit valita kohdistimella selaamisen asetukset tai asetukset tekstin etsimiselle verkkosivuilta.

Verkon välityspalvelin
Täällä voit muuttaa Firefoxin yhteysasetuksia ja määrittää internetoiin yhdistävän välityspalvelimen.

Aloitussivu-paneeli

Paneeli sisältää seuraavat asetukset:

Uudet ikkunat ja välilehdet
Nämä asetukset määritävät, mitä näet kun avaat Firefoxin aloitussivun, uuden Firefox-ikkunan tai uuden välilehden. Voit asettaa aloitussivuksi Firefoxin oletusarvoisen aloitussivun, tyhjän sivun tai valinnanvaraisen URL:n. Uuden välilehden voi asettaa aukaisemaan joko tyhjän sivun tai Firerfoxin oletusaloitussivun.

Firefoxin aloitussivun sisältö
Näillä asetuksilla voit piilottaa tai näyttää Firefoxin aloitussivun tai uuden välilehden ominaisuudet. Näihin kuuluu verkkohaku, ykkössivustot, Pocketin suositukset, sekä Mozillan ja Highlightsin tiedonmuruset. Lisätietoja näistä ominaisuuksista saat artikkelista About the New Tab page ja Uusi välilehti -sivu – näytä, piilota ja muokkaa sivuja, joilla vierailet eniten.

Haku-paneeli

Tässä paneelissa määritetään Firefoxin oletusarvoisesti käyttämä hakukone sekä muut hakuasetukset. Lisätietoja saat artikkelista Change your default search settings in Firefox.

Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli

Paneeli sisältää seuraavat asetukset:

Selaimen tietosuoja
Lomakkeet ja salasanat, Historiatiedot, Osoitepalkki, Välimuistissa oleva verkkosisältö, Sivustojen tallentamat tiedot,Evästeet ja sivustotiedot, Osoitepalkki, ja Seurannan suojaus: Täällä voit määrittää, mitä Firefox täyttää lomakkeisiin, voit hallita salasanojasi, valita, miten Firefox käsittelee selaus-, lataus-, haku- ja lomakehistoriaa ja sivustojen evästeitä, säätää osoitepalkin toimintaa, tyhjentää Firefoxin välimuistin, hallita verkkosivustojen tallentamia tietoja, hallita sivuston evästeitä, ja tyhjentää välimuistissa olevan verkkosisällön, määrittää kuinka osoitepalkki toimii, hallita Firefoxin seurannan suojauksen ja Älä seuraa-ilmoituksen asetuksia.

Oikeudet
Voit valita, saavatko sivustot lähettää ilmoituksia, näyttää ponnahdusikkunoita ja voit valita tuleeko Firefoxin näyttää varoitus kun sivustot yrittävät asentaa lisäosia.

Firefoxin tietojen keräys ja käyttö
Voit päättää sallitko Firefoxin lähettää teknisiä tietoja ja käyttötilastoja Mozillalle, asentaa ja suorittaa Firefox-tutkimuksia ja lähettää kaatumisilmoituksia Mozillalle.

Turvallisuus
Petolliselta sisällöltä ja vaarallisilta ohjelmilta suojaus, Varmenteet, ja Yhteydettömän tilan käyttäjätiedot: Voit valita, haluatko estää vaarallisen sisällön ja lataukset Firefoxissa, voit tarkastella sivustojen varmenteita ja turvallisuuslaitteita ja voit hallita sivustojen tallentamia tietoja. Petolliselta sisällöltä ja vaarallisilta ohjelmilta suojaus ja Varmenteet: Voit tarkastella ja hallita sivustojen varmenteita ja turvallisuuslaitteita sekä estää vaarallisen sisällön ja lataukset Firefoxissa.

Firefox-tili -paneeli

Tässä paneelissa voit määrittää ja hallinnoida Firefox-tiliäsi, jota tarvitaan joissakin Mozillan palveluissa, esimerkiksi Sync-palvelussa. Katso lisätietoja artikkeleista Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön? ja Kuinka hallinnoin Firefox Sync -tiliäni?

Yleiset-paneeli

Yleiset-paneeli sisältää useimmin muutettavat asetukset, kuten Firefoxin aloitussivun ja sen, kuinka Firefox toimii tiedostoja ladattaessa. Lisätietoja on artikkelissa [Startup, home page, tabs, and download settings.

Haku-paneeli

Haku-paneeli sisältää asetukset Firefoxin käyttämille hakukoneille, kuten käytetylle oletushakukoneelle.Katso lisätietoja artikkelista Change your default search settings in Firefox.

Sisältö-paneeli

Sisältö-paneeli sisältää asetukset sille, kuinka verkkosivut näytetään. Lisätietoja saat artikkelista Kirjasinlaji-, kieli-, ponnahdusikkuna-, kuva- ja JavaScript-asetukset.

Sovellukset-paneeli

Tässä paneelissa voit määrittää, kuinka Firefox käsittelee erityyppisiä ladattuja tiedostoja. Luettelosta voi valita sisältötyypit ja niiden käsittelemiseen käytetyn sovelluksen, kuten tiedoston avaamisen määritetyssä sovelluksessa tai tiedoston tallentamisen. Lisätietoja saat artikkelista Muokkaa tapaa, jolla Firefox käsittelee eri tiedostotyyppejä.

Tietosuoja-paneeli

Tässä paneelissa ovat yksityistietoihin liittyvät asetukset. Paneelista voi määrittää, miten Firefox käsittelee selatessa kerääntyviä tietoja. Lisätietoja on artikkelissa Tietosuoja-, selaushistoria- ja seuranta-asetukset.

Turvallisuuspaneeli

Tämän paneelin asetukset liittyvät selausturvallisuuteen. Lisätietoja on artikkelissa Turvallisuus- ja salasana-asetukset.

Sync-palvelu -paneeli

Sync-palvelu -paneelissa voit ottaa käyttöön tai hallita Firefox Sync -tiliäsi. Firefox Sync on palvelu, jolla voit synkronoida kirjanmerkkisi, sivuhistoriasi, salasanasi ja avoimet välilehtesi toisen Firefox-asennuksen kanssa – oli se sitten tietokoneella tai mobiililaitteessa. Lisätietoja on artikkeleissa Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön? ja Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön?.

Lisäasetukset-paneeli

Tässä paneelissa on asetuksia joita tarvitaan vain harvoin, kuten väliaikaistiedostojen poistaminen, välityspalvelimen asetukset ja päivitysasetukset. Lisätietoja on artikkelissa Lisäasetukset-paneeli: Firefoxin esteettömyyden, selaamisen, järjestelmän oletusten, verkon, päivitysten ja salauksen asetukset.

// These fine people helped write this article:Chris Ilias, Atte, Jarmo. You can help too - find out how.