Kuinka hallinnoin Firefox Sync -tiliäni?

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: How do I choose what information to sync on Firefox?

Firefox Sync -tiliä voidaan hallita joltakin synkronoidusta tietokoneista (laite, tiedot, tili) tai miltä tahansa tietokoneelta (tiedot, tili). Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Firefox Sync -tilin tietoja hallitaan.

Kirjautuminen tilille

Kirjaudu käyttämästäsi tietokoneesta riippuen Sync-tilillesi alla olevien ohjeiden avulla.

Kirjautuminen Sync-tilille synkronoidusta tietokoneesta

1. Käynnistä Firefox.
  2. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  3. Napsauta Sync-palvelu -kuvaketta. Sync-palvelun asetusten paneeli aukeaa.

Manage Sync Account - Win Fx11

Manage Sync Account - Win1
    Manage Sync Mac

Kirjautuminen Sync-tilille mistä tahansa tietokoneesta

1. Avaa tietokoneen selain.
  2. Mene osoitteeseen https://account.services.mozilla.com.
  3. Syötä Sync-tilin käyttäjätunnus ja salasana.
  4. Napsauta Login-painiketta. Sync-tilisi hallintaportaali aukeaa.

Manage Sync Account - Win2

Laitteiden liittäminen, uudelleennimeäminen ja irrottaminen

Seuraavien ohjeiden avulla voi hallita synkronoituja laitteitasi.

Laitteen liittäminen Firefox Sync -tiliin

Katso ohjeita artikkeleista Synkronoi kirjanmerkit, välilehdet ja muut muiden tietokoneiden kanssa ja Jaa Sync-palvelulla pöytäkoneesi Firefoxin kirjanmerkit, salasanat ja muita tietoja Firefox for Androidin kanssa.

Synkronoidun laitteen irrottaminen

1. Avaa Sync-palvelun asetukset -ikkunaominaisuudet -paneeli.
  2. Napsauta Irrota laite, jolloin varmistuskysymys kysyy haluatko varmasti poistaa laitteen.

Sync Mac Deactivate
  3. Varmista poisto napsauttamalla Irrota-painiketta. Laitteesi tietoja ei enää synkronoida palvelimen kanssa ja sinut kirjataan ulos Sync-tililtäsi.

Synkronoidun laitteen uudelleennimeäminen

1. Avaa Sync-palvelun asetukset -ikkunaominaisuudet -paneeli.
  2. Muuta tietokoneesi nimi Sync-tililläsi ikkunan alaosassa olevaan Laitteen nimi: -kenttään. Laitteen nimi vaihdetaan muissa tietokoneissa.

Sync Mac Rename

Synkronoitujen tietojen hallitseminen

Seuraavissa ohjeissa kerrotaan kuinka valitaan, poistetaan, korvataan ja tyhjennetään synkronoitavia tietoja ja kuinka synkronoitaville tiedoille pyydetään lisää tilaa.

Synkronoitavien tietojen valitseminen

Huomaa: Turvallisuussyistä Firefoxin pääsalasanaa ei synkronoida, vaikka salasanojen synkronointi onkin käytössä.
  1. Avaa Sync-palvelun Asetukset -ikkuna ominaisuudet -paneeli.
  2. Valitse Synkronoi-luettelosta tiedot, jotka haluat synkronoida: kirjanmerkit, salasanat, asetukset, sivuhistoria, välilehdet.

Sync Mac Data

Synkronoitavien tietojen valitseminen

Huomaa: Turvallisuussyistä Firefoxin pääsalasanaa ei synkronoida, vaikka salasanojen synkronointi onkin käytössä.
  1. Avaa Sync-palvelun Asetukset -ikkunaominaisuudet -paneeli.
  2. Valitse Synkronoi-luettelosta tiedot, jotka haluat synkronoida: kirjanmerkit, salasanat, asetukset, sivuhistoria, välilehdet, lisäosat.

Sync Mac Data

Synkronoitavien tietojen poistaminen

1. Avaa Sync-palvelun Asetukset -ikkunaominaisuudet -paneeli.
  2. Napsauta Hallinnoi tiliä ja valitse ponnahdusvalikosta Näytä tilavaraus. Palvelimen tilanvaraustiedot näyttävä lomake liukuu alasPalvelimen tilanvaraustiedot näyttävä ikkuna aukeaa.
  3. Napsauta tietoja, joita et halua enää synkronoida, jolloin niiden tarvitsema tila palvelimella vapautuu uudelleen käytettäväksi.
  4. Varmista valintasi napsauttamalla OK-painiketta, jolloin lomakeikkuna sulkeutuu.

Synkronoitavien tietojen nollaus

1. Avaa Sync-palvelun Asetukset -ikkunaominaisuudet -paneeli.
  2. Napsauta Hallinnoi tiliä ja valitse ponnahdusvalikosta Aloita synkronointi alusta.... Synkronointiominaisuudet näyttävä lomake liukuu alasSynkronointiasetukset näyttävä ikkuna aukeaa.
  3. Valitse haluamasi toimenpide:
    • Suositeltu: Yhdistä tämän laitteen tiedot Sync-palvelussa oleviin tietoihin
    • Korvaa kaikki tämän laitteen tiedot Sync-palvelussa olevilla tiedoilla
    • Korvaa kaikkien muiden laitteiden tiedot tämän laitteen tiedoilla
  4. Napsauta painiketta Seuraava >Jatka, jolloin varmistusviesti ilmoittaa, mitä ollaan tekemässä.
  5. Napsauttamalla Seuraava >Jatka synkronoit laitteesi ja Sync-palvelun tiedot uudelleen.

Synkronointitietojen poistaminen

Varoitus: Tämä poistaa kaikki tietosi.
  1. Kirjaudu Sync-tilillesi sivulla https://account.services.mozilla.com.
  2. Napsauta Clear your Sync data.
  3. Varmista valintasi napsauttamalla Clear My Sync Data-painiketta.

Tallennuskiintiön lisätilan pyytäminen

1. Kirjaudu Sync-tilillesi sivulla https://account.services.mozilla.com.
  2. Napsauta Request a quota increase.
  3. Kirjoita tekstikenttään haluamasi lisätilan tarve sekä lyhyt selitys syystä.
  4. Vahvista pyyntösi napsauttamalla Submit Request-painiketta.
    Huomaa: Ennen kuin saat lisätilan käyttöösi, on pyyntösi käsiteltävä ja hyväksyttävä.
  5. Lopeta Sync-tilisi hallinnoiminen napsauttamalla Sign out -linkkiä sivun oikeassa ylälaidassa.

Lisätietoa Sync-palvelun tilakiintiöstä saat artikkelista Kuinka paljon tiedoistani synkronoidaan?.

Sync-tilin salasanan ja avaimen hallinnointi

Seuraavat ohjeet kertovat kuinka Sync-tilin salasana muutetaan ja kuinka luodaan uusi synkronointiavainpalautusavain.

Sync-salasanan vaihtaminen synkronoidulta tietokoneelta

Varoitus: Muut synkronoidut laitteesi lopettavat synkronoinnin, kunnes päivität uuden salasanan myös niihin.
  1. Avaa Sync-palvelun Asetukset -ikkunaominaisuudet -paneeli.
  2. Napsauta Sync-palvelu -paneelissa Hallinnoi tiliä-painiketta ja valitse ponnahdusvalikosta Muuta salasana.... Uusi Muuta salasana -lomake aukeaaUusi Muuta salasana -ikkuna aukeaa.

Sync Mac Password
  3. Kirjoita uusi salasanasi ja varmista se kirjoittamalla se uudelleen.
  4. Varmista salasanan vaihto napsauttamalla Muuta salasana-painiketta ja sulje lomakeikkuna.
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Salasanan muuttaminen miltä tahansa tietokoneelta

Varoitus: Muut synkronoidut laitteesi lopettavat synkronoinnin, kunnes päivität uuden salasanan myös niihin.
  1. Kirjaudu Sync-tilillesi sivulla https://account.services.mozilla.com.
  2. Napsauta Change your password.
  3. Kirjoita uusi salasanasi ja varmista se kirjoittamalla se uudelleen.
  4. Tallenna muutos napsauttamalla Change your Password -painiketta.

Mistä synkronointiavain löytyy?

SynkronointiavaintaPalautusavainta käytetään tietojesi salaamiseen ennen kuin ne lähetetään Mozillan palvelimille. Ajattele sitä avaimena, joka lukitsee tiedot holviin, jonka vain sinä voit avata. Tämä tarkoittaa, ettei Mozilla tai kukaan muukaan voi lukea tietojasi ilman synkronointiavaintasipalautusavaintasi.

Löydät synkronointiavaimesi seuraamalla alla olevia ohjeita jollakin tietokoneella, jolla Sync-tilisi on otettu käyttöön. Jos saatavillasi ei ole synkronoituja laitteita, katso ohjeet artikkelista Olen kadottanut synkronointiavaimeni.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Sync-palvelu -paneeli.
  3. Napsauta Hallinnoi tiliä ja valitse ponnahdusvalikosta Synkronointiavaimeni.Find Sync Key - Win1

sync_tab_sync_key-macff4
    Uusi, synkronointiavaimesi näyttävä ikkuna aukeaa.
    Find Sync Key - Win2

sync_key-macff4
    Vihje: Synkronointiavain kannattaa joko tulostaa tai tallentaa, jotta voit hallita tietojasi myös silloin, kun et ole tällä tietokoneella.

Mistä palautusavain löytyy?

SynkronointiavaintaPalautusavainta käytetään tietojesi salaamiseen ennen kuin ne lähetetään Mozillan palvelimille. Ajattele sitä avaimena, joka lukitsee tiedot holviin, jonka vain sinä voit avata. Tämä tarkoittaa, ettei Mozilla tai kukaan muukaan voi lukea tietojasi ilman synkronointiavaintasipalautusavaintasi.

Löydät synkronointiavaimesi seuraamalla alla olevia ohjeita jollakin tietokoneella, jolla Sync-tilisi on otettu käyttöön. Jos saatavillasi ei ole synkronoituja laitteita, katso ohjeet artikkelista Olen kadottanut palautusavaimeni.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Sync-palvelu -paneeli.
  3. Napsauta Hallinnoi tiliä ja valitse ponnahdusvalikosta Palautusavaimeni. Uusi, palautusavaimesi näyttävä ikkuna aukeaa.
    Vihje: Palautusavain kannattaa joko tulostaa tai tallentaa, jotta voit hallita tietojasi myös silloin, kun et ole tällä tietokoneella.

Uuden synkronointiavaimen luominen

Katso artikkelista Replace your Sync information lisätietoja uuden synkronointiavaimen luomiseen ja laitteiden uudelleen liittämiseen.

Uuden palautusavaimen luominen

Katso artikkelista Replace your Sync information lisätietoja uuden palautusavaimen luomiseen ja laitteiden uudelleen liittämiseen.

Sync-tilin poistaminen

Varoitus: Tämä toimenpide tuhoaa kaikki tietosi, etkä voi enää käyttää Sync-palvelua.
  1. Kirjaudu Sync-tilillesi sivulla https://account.services.mozilla.com.
  2. Napsauta Delete your account.
  3. Kirjoita salasanasi.
  4. Vahvista tilitietojesi poistaminen napsauttamalla Delete My Account -painiketta.