Kuinka otan käyttöön seuraamisenestotoiminnon?

Huomaa: Tämä artikkeli ei koske versiotasi Firefoxista. Tarvitset viimeisimmän Firefox -version, jonka voit ladata osoitteesta mozilla.org/firefox.

Monet suositut verkkosivut seuraavat käyttäjiensä toimintaa ja myyvät tai välittävät näitä tietoja eteenpäin muille yrityksille (kuten mainostajille). Firefoxin seuraamisenestotoiminto (Do Not Track) antaa käyttäjän kertoa verkkosivuille, ettei halua toimintaansa seurattavan. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä seuraaminen on, kuinka seuraamisenestotoiminto toimii ja miten sen saa päälle.

Mitä on seuraaminen?

Seuraaminen on termi, joka sisältää monia erilaisia keinoja, joilla verkkosivut, mainostajat ja muut osapuolet tutkivat toimintaasi verkossa. Toimintaa ovat muun muassa vierailemasi verkkosivut, asiat, joista pidät ja et pidä sekä ostoksesi. Näiden tietojen avulla näytetään usein sinulle kohdistettuja mainoksia, tuotteita tai palveluita.

Katso, kuka seuraa sinua verkossa: Lataa Lightbeam -lisäosa Firefoxiin.

Kuinka seuraamisenestotoiminto toimii?

Kun otat käyttöön seuraamisenestotoiminnon, Firefox kertoo kaikille vierailemillesi verkkosivuille (ja niiden mainostajille sekä muille sisällöntuottajille), ettet halua selailuasi seurattavan. Asetuksen kunnioittaminen on vapaaehtoista — yksittäisten verkkosivujen ei tarvitse huomioida sitä. Verkkosivut, jotka tätä asetusta kunnioittavat, lopettavat seuraamisesi automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee tehdä enää mitään.

Seuraamisenestotoiminnon ottaminen käyttöön ei vaikuta verkkosivuille kirjautumiseen tai saa Firefoxia unohtamaan tietojasi — kuten ostoskorien sisältöjä, sijaintitietoja tai kirjautumistietoja.

Huomaa: Saatat nähdä vähemmän aiheeseen liittyviä mainoksia, jos otat käyttöön seuraamisenestotoiminnon.

Miten otan seuraamisenestotoiminnon käyttöön?

Seuraamisenesto on oletuksena pois käytöstä. Saat sen käyttöön seuraavilla ohjeilla:

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

.
  2. Valitse Tietosuoja-osiosta Yleiset-välilehti, ellei se ole jo valittuna

Options window - Advanced panel - Do not track
  3. Valitse Ilmoita sivustoille, etten halua niiden seuraavan minua.
  4. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OKSulje-painiketta.

Kuinka otan seuraamisenestotoiminnon käyttöön?

Seuraamisenestotoiminto on oletuksena pois käytöstä. Saat sen käyttöön seuraavilla ohjeilla:

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Valitse Tietosuoja-osio.
  3. Valitse Ilmoita sivustoille, etten halua niiden seuraavan minua.
  4. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OKSulje-painiketta.
    Do Not Track - Win Do Not Track - Mac Do Not Track - Lin

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/I0d2p0