Firefox jumiutuu tai ei vastaa kutsuihin

Kun Firefox jumiutuu, se ei vastaa enää napsautuksiin tai näppäinten painalluksiin eikä se tunnu tekevän mitään. Myös "(Ei vastaa)" -teksti tulee näkyviin otsikkopalkkiin ja hiiri muuttuu lataamista kuvastavaksi, kun sitä pidetään Firefox-ikkunan päällä.Myös hiiri muuttuu lataamista kuvastavaksi, kun sitä pidetään Firefox-ikkunan päällä. Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeita Firefoxin jumiutumisiin riippuen siitä, milloin ne tapahtuvat.

Sellaisten jumiutumisongelmien ratkaisemiseen, joita ei tässä artikkelissa ole erikseen mainittu, tai jos mainitut ohjeet eivät korjaa ongelmaa, lue artikkeli Tutki ja korjaa Firefoxin ongelmia.

Huomaa: Firefoxin virkistämistoiminnolla voidaan korjata monia ongelmia palauttamalla Firefox oletusasetuksiinsa, silti tärkeät tietosi säilyttäen. Harkitse toiminnon käyttämistä ennen pitkän ongelmanratkaisun läpikäymistä.
Huomaa: Jos olet ottanut käyttöön suorituskykytietojen lähettämisen Mozillalle, Mozilla kerää tietoja Firefoxin jumiutumisista, jotta tulevista Firefox-versioista voidaan tehdä parempia.

Firefox jumiutuu sattumanvaraisesti

Jos Firefox tuntuu jumiutuvan täysin sattumanvaraisesti eikä jonkin tietyn toiminnon aikana (kuten sulkemisen tai tiedoston lataamisen yhteydessä), kokeile tämän osion neuvoja.

Luo uusi places-tietokanta

Jos jumiutumiset ovat jaksoittaisia, ne saattavat johtua virheellisestä places-tietokannasta.

Tietoa: "places"-tiedostoon talletetaan muun muassa kirjanmerkit, lomakehistoria ja selaushistoria.

Voit luoda uuden tietokannan seuraavasti:

Varoitus: Tämä tyhjentää sivuhistoriasi ja poistaa päivän aikana luomasi kirjanmerkit.
  1. Mallia "ProfileFolder" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  2. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

Odota, että Firefox on täysin sulkeutunut.
  3. Etsi Firefoxin profiilikansiosta tiedostot places.sqlite ja places.sqlite-journal ja nimeä ne uudelleen nimille places.sqlite.old ja places.sqlite-journal.old (jos tiedostot ovat olemassa).
    • Voit nimetä tiedoston uudelleen napsauttamalla tiedostoa hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla ponnahdusvalikosta Nimeä uudelleennapsauttamalla tiedoston nimeä kerran ja napsauttamalla sitä sitten uudelleen muokataksesi sitä. Lisää sitten tiedoston nimen perään ".old" (ilman lainausmerkkejä).
  4. Avaa Firefox uudestaan.
    • Kun Firefox avautuu, se luo uuden places-tietokannan. Sivuhistoriasi poistuu, mutta Firefox tuo automaattisesti kirjanmerkkisi edellisestä varmuuskopiosta.

Poista laitteistokiihdytys käytöstä

Firefox saattaa jumiutua joillain näytönohjaimilla tai näytönohjainajureilla, kun laitteistokiihdytys on käytössä. Voit poistaa kiihdytyksen käytöstä seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset-paneeli ja sitten Yleiset-välilehti.
  3. Poista valinta asetuksesta Käytä laitteistokiihdytystä jos mahdollista.
  4. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

5. Käynnistä Firefox normaalisti.

Jos ongelma on kadonnut, sen syynä oli todennäköisesti laitteistokiihdytys. Voit kokeilla näytönohjaimen päivittämistä tarkistaaksesi, korjaako se ongelman tai voit pitää laitteistokiihdytyksen pois päältä.

Liitännäisten ongelmien korjaus

Sivut, jotka käyttävät liitännäisiä, kuten Javaa, Adobe Readeria tai Flashia, voivat aiheuttaa Firefoxin jumiutumisen. Lisätietoja ongelmien korjaamisesta ja ongelmallisen liitännäisen määrittämisestä on artikkelissa Korjaa liitännäisistä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.

Poista istunnonpalautustiedoston kaksoiskappaleet

Firefox saattaa olla hidas tai lakata vastaamasta, jos sen istunnonpalautustiedostosta on luotu useampia kappaleita:

1. Avaa profiilikansiosi:

Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta sitten Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu.

• Napsauta Ohjelman perustiedot -osiossa Avaa kansioAvaa FinderissaAvaa hakemisto -painiketta. Profiilikansiosi sisältämä ikkuna avautuu.Profiilikansiosi avautuu.
    Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia, seuraa artikkelin Profiilit - kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden käyttäjätietojen säilö ohjeita.

2. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Etsi ja poista sessionstore.js -tiedosto ja kaikki sen kopiot, kuten sessionstore-1.js ja sessionstore-2.js.

Muuta PAC-toteutusta

Jos käytät PAC-tiedostoa välityspalvelinasetusten automaattiseen määrittämiseen, Firefox saattaa jumiutua, kun yrität luoda sivua, jota ei ole olemassa tai jota et ole lähiaikoina avannut. Voit määrittää, käytätkö tällaista tiedostoa, seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Napsauta Lisäasetukset-paneelia.
  3. Napsauta Verkko-välilehteä.
  4. Napsauta Asetukset. Yhteysasetukset-ikkuna avautuu.
  5. Jos Nouda välityspalvelinasetukset osoitteesta -kohta on valittuna ja sen alla olevassa kentässä on verkko-osoite, käytät PAC-tiedostoa. Älä poista valintaa, sillä pääsysi verkkoon estyy. Näytä sen sijaan tämä korjausohje verkkosi ylläpitäjälle.
  6. Napsauta Peruuta.

Firefox jumiutuu Flash-videoiden aikana

Lue artikkeli Flash-videoiden toistaminen hidastaa Firefoxin toimintaa.

Firefox jumiutuu, kun se on ollut pitkään käytössä

Päivitä Firefox

Uusimmat Firefox-versiot sisältävät parannuksia muistinkäyttöön, etenkin Firefoxin oltua päällä pitkään. Päivitä Firefox sen uusimpaan versioon.

Käynnistä Firefox uudelleen

Firefox saattaa jumiutua, jos se on ollut pitkään käynnissä. Voit korjata tämän ongelman käynnistämällä Firefoxin uudelleen.

Jos jätät Firefoxin usein päälle, jotta voisit jatkaa työskentelyä siitä, mihin jäit, voit käyttää myös Firefoxin istunnonpalautustoimintoa. Voit lukea lisätietoja artikkelista Istunnonpalautusasetusten muokkaaminen.

Firefox jumiutuu ladattaessa ensimmäistä ikkunaa

Nopeuta istunnon palauttamista

Jos palautat edellisestä istunnosta useita välilehtiä, Firefox saattaa jumiutua näitä sivuja avatessaan. Varmista, että Lataa välilehdet vasta valittaessa -asetus asetusikkunan Välilehdet-paneelissa, jotta vain viimeinen valittu välilehti ladataan käynnistyksen yhteydessä. Voit myös kokeilla välilehtiryhmien käyttämistä, jotta vain näkyvän välilehtiryhmän verkkosivut ladataan ensin.

Firefox jumiutuu, kun ladataan tiedostoja tai tallennetaan kuvia

Jos Firefox jumiutuu, kun yrität ladata tiedostoa tai tallentaa kuvaa, kokeile näitä ohjeita:

Tyhjennä lataushistoria

Firefox saattaa jumiutua, jos lataushistoriasi on kasvanut liian suureksi. Voit tyhjentää historian seuraavasti:

1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-painiketta (Windows XP:ssä valitse Työkalut-valikko), ja valitse sitten LatauksetNapsauta valikkopalkissa Työkalut-valikkoa ja valitse LatauksetNapsauta Firefox-ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse Lataukset. Lataukset-ikkuna aukeaa.Napsauta Lataukset-painiketta fx20 download icon ja valitse Näytä kaikki lataukset. Arkisto-ikkuna aukeaa.
  2. Napsauta Tyhjennä lista. Lataushistoria tyhjennetään.Poista lataushistoria napsauttamalla Tyhjennä latauslista-painiketta.
  3. Kokeile ladata tiedostoja varmistaaksesi, että Firefox ei enää jumiudu.

Valitse toinen latauskansio

Firefox saattaa jumiutua, jos edellinen latauskansio (esim. jaettu levy tai USB-asema) ei ole enää saatavilla. Kokeile seuraavaa ohjetta:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Yleiset-paneeli.
  3. Valitse Lataukset-osiossa Tallenna kansioon ja napsauta Selaa-painiketta
  4. Valitse avautuvassa ikkunassa uusi tallennuskohdekansio.
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Tarkista, pystytkö nyt lataamaan ja tallentamaan tiedostoja ja kuvia. Jos ohjeet toimivat, voit mennä takaisin asetuksiin ja valita kohdan Kysy aina tiedoston tallennuskansio.

Poista käytöstä virustarkistus Firefoxin asetuksista

Joidenkin virustorjuntaohjelmistojen kanssa Firefoxin aloittama virustarkistus tiedoston lataamisen yhteydessä saattaa aiheuttaa Firefoxin jumiutumisen. Voit poistaa virustarkistuksen käytöstä seuraavilla ohjeilla (tämä ei poista käytöstä virustorjuntaohjelmistoasi tai sen toimintoja):

1. Kirjoita osoitepalkkiin about:config ja paina EnterReturn.
    Varoitussivu saattaa avautua. Napsauta Hyväksyn riskin!Hyväksy riski ja jatka, jolloin about:config-sivu avautuu.
  2. Etsi browser.download.manager.scanWhenDone -asetus ja kaksoisnapsauta sitä asettaaksesi sen arvoksi false.

Firefox jumiutuu kun se suljetaan

Joskus suljettuasi Firefoxin se saattaa lakata vastaamasta ja jää tietokoneen muistiin, vaikka Firefox-ikkunoita ei olisi auki. Tämä saattaa estää Firefoxin toimimisen seuraavalla avauskerralla tai saatat nähdä "Sulje Firefox" -ikkunan, jossa on teksti: Firefox on jo käynnissä, mutta ei vastaa kutsuihin.. Sinun tulee tällöin lopettaa kaikki Firefox-prosessit tai käynnistää Firefox uudelleen (katso artikkelista "Firefox on jo käynnissä, mutta ei vastaa kutsuihin" -virheen korjaaminen muita syitä ja ratkaisuja).

Sulje Firefox kokonaan

1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

2. Sulje loputkin avoimet Firefox-ikkunat, kuten lataus- tai arkistoikkuna.

Jos Firefox-prosessit jäävät jatkuvasti tietokoneen muistiin sulkemisen jälkeen, kokeile seuraavia ohjeita.

Korjaa laajennusten aiheuttamia ongelmia

Ongelmallinen laajennus saattaa aiheuttaa ongelmia, minkä voi ratkaista poistamalla laajennuksen käytöstä tai poistamalla sen kokonaan. Voit lukea lisätietoja artikkelista Korjaa laajennuksista, teemoista ja laitteistokiihdytyksestä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.

Päivitä tai poista Java-liitännäinen käytöstä

Java-sovellukset saattavat joskus jättää Firefox-prosessin tietokoneen muistiin, vaikka se olisi suljettu. Yritä päivittää Java-liitännäinen Mozillan liitännäisten tarkistussivulla tai, jos et tarvitse Java-liitännäistä, voit poistaa sen kokonaan käytöstä. Voit lukea lisätietoja artikkelista Verkkosivujen vuorovaikutteisen sisällön avaaminen Java-liitännäisen avulla.

Korjaa verkkoturvallisuusohjelmiston aiheuttamia ongelmia

Toiminnot eri verkkoturvallisuusohjelmistojen välillä (palomuurit ja virustorjuntaohjelmistot) saattavat aiheuttaa jumiutumisia joillakin tietokoneilla. Voit kokeilla palomuurisi asetusten muokkaamista jumiutumisten korjaamiseksi.

Perustuu mozillaZinen informaatioon Firefox hangs (mozillaZine KB)