Flash-liitännäinen - Pidä se ajan tasalla ja korjaa sen ongelmia

Adobe Flash Player -selainliitännäisellä voit katsella videoita ja animoitua sisältöä Firefoxissa. Tässä artikkelissa on tietoa Flash Playerin testaamisesta, päivittämisestä, poistamisesta ja ongelmien korjaamisesta.

Huomaa: Firefoxin päivitystoiminto ei päivitä asennettuja liitännäisiä. Katso englanninkieliseltä Adoben tietoturvasivulta lisätietoja Flash Playerin ja muiden Adoben tuotteiden turvallisuus- ja vakausongelmista.

Flashin testaaminen

Vieraile Adoben testisivulla tarkistaaksesi, onko Flash-liitännäinen asennettu ja toimiiko se kunnolla. Jos sivu kertoo, ettei liitännäistä ole asennettu, voit asentaa Flashin seuraamalla artikkelin Asenna Flash-liitännäinen avataksesi videot, animaatiot ja pelit ohjeita.

Flashin päivittäminen

Vieraile Mozillan liitännäisten tarkistussivulla tarkistaaksesi, että Flashin asennus on ajan tasalla. Jos sivusto kertoo, että Flash pitää päivittää, sinun tulee asentaa uusin versio käsin.

1. Mene Flash Playerin lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flashin asennusohjelma.
    Varoitus: Adoben lataussivu saattaa sisältää valintalaatikon, jolla valitaan asennuksen yhteydessä asennettavat lisäohjelmat (kuten Google Chrome tai McAfee Security Scan). Ellet poista valintaa ennen latausta, nämä ohjelmat asennetaan tietokoneellesi Flashin asennuksen päätyttyä.
  2. Kun lataus on valmis, sulje Firefox:

Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

3. Avaa lataamasi Flash-asennusohjelma ja seuraa ohjeita.
Huomaa: Jos Flash-asennusohjelman kanssa on ongelmia, voit ladata täyden Flash-asennusohjelman suoraan Adobe.comista.
  1. Siirry Flash Player -lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flash-asennusohjelma.
  2. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

3. Avaa lataamasi tiedosto (install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Suorita asennusohjelma avaamalla Finderissa Install Adobe Flash Player.app ja seuraa sen ohjeita.
  1. Siirry Flash Player -lataussivulle Adobe.comissa.
  2. Kun ilmoitus aukeaa, tallenna tiedosto (i.e. install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz).
  3. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

4. Avaa Pääte-ikkuna (Terminal) (napsauta Gnomessa Sovellukset (Applications) -valikkoa, valitse Apuohjelmat (Accessories) ja valitse sitten Pääte (Terminal).)
  5. Siirry Pääte-ikkunassa hakemistoon, johon latasit tiedoston (esim. cd /home/user/Downloads).
  6. Pura libflashplayer.so lataamastasi tiedostosta komennolla tar -zxvf install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz.
  7. Vaihda pääkäyttäjäksi (super user), kopioi purettu tiedosto, libflashplayer.so, Firefoxin asennushakemistossa alikansioon plugins. Jos Firefox on esimerkiksi asennettu hakemistoon /usr/lib/mozilla, käytä komentoa sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins ja anna pääkäyttäjän salasana kysyttäessä.

Flashin poistaminen

Huomaa: Adoben poisto-ohjelman suorittaminen poistaa Flashin kaikista selaimista, joissa se ei ole sisäänrakennettuna, kuten Internet Explorerista. Sinulle ehdotetaan Flashin asentamista uudelleen, kun vierailet sivulla, joka vaatii sen, kuten Adoben testisivulla.

Lue englanninkielisestä artikkelista Uninstall Flash Player - WindowsUninstall Flash Player - Mac OS Adobe.comissa ohjeita Flashin poistamiseksi.

Ongelmien korjaaminen

Adoben Flash -liitännäinen kaatui

Jos näet tämän ilmoituksen Flash-sisällön sijasta, katso lisätietoja artikkelista Liitännäinen Adobe Flash kaatui - Estä sen tapahtuminen uudelleen.

Liitännäinen ei vastaa

Firefox näyttää varoitusikkunan, jos Flash-liitännäisen käynnistyminen kestää odotettua kauemmin:

warning-unresponsive-plugin

Katso toimintaohjeita ja ratkaisuja artikkelista Warning Unresponsive plugin - What it means and how to fix it.

Flash-videoiden toistaminen jumittaa Firefoxin

Jos Firefox lopetaa vastaamasta kutsuihin, tai jos Flash-liitännäinen jumittaa tai lakkaa toimimasta, kun toistat Flash-videoita tai pelejä, yritä näitä toimenpiteitä:

• Estä Flashin laitteistokiihdytys:
    1. Mene sivulle Adobe Flash Player Help page.
    2. Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta sivulla olevaa Flash Player -logoa, ja valitse sitten ponnahdusvalikosta Settings.... Adobe Flash Player Settings -ruutu aukeaa.
    3. Napsauta Adobe Flash Player Settings -ikkunan vasemmassa alalaidassa olevaa kuvaketta, jolloin Display-paneeli aukeaa.
    4. Poista valinta Enable hardware acceleration -valintaruudusta.

5. Sulje Adobe Flash Player Settings -ikkuna napsauttamalla Close-painiketta.
    6. Käynnistä Firefox uudelleen.

Flash-videoita ei pysty katsomaan koko näytöllä

Lue ohjeita artikkelista Flash video won't play full screen on YouTube, Facebook and other websites.

Flash ei toimi kunnolla tai Flash ei päivity

Jos Flash-sisältö ei toimi, käyttäytyy oudosti tai aiheuttaa ongelmia, tai jos näet päivityspyyntöjä (esimerkiksi Mozillan liitännäisten tarkistussivulla) vielä uusimman version asentamisen jälkeenkin, poista Flash ja asenna se uudelleen.

Flash ei lataa videota

Jos Flash-videot tai pelit näkyvät mustina, valkoisina tai harmaina, eivätkä käynnisty, katso ohjeita artikkelista Flash 11.3 ei lataa videoita Firefoxissa.

Flash toimii Internet Explorerissa tai Chromessa, mutta ei Firefoxissa

Flash Playerista on kolme erilaista versiota: ActiveX-versio Internet Explorerille, sisäänrakennettu versio Chromessa ja liitännäisversio Firefoxille ja muutamille muille selaimille. Jos haluat saada Flashin toimimaan Firefoxissa, sinun tulee asentaa liitännäinen yllä mainituin ohjein.

Perustuu mozillaZinen informaatioon Flash (mozillaZine KB)

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/LFqi2J