Profiilit - kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden käyttäjätietojen säilö

Kaikki muutokset, joita teet Firefoxissa, kuten aloitussivusi, käyttämäsi työkalupalkit, tallennetut salasanat ja kirjanmerkit tallennetaan erityiseen kansioon, jota kutsutaan profiiliksi. Profiilikansiosi on tallennettu erilleen Firefoxin ohjelmatiedostoista. Jos Firefoxin kanssa tulee joskus ongelmia, eivät nämä tiedot katoa. Voit myös poistaa Firefoxin asennuksen menettämättä asetuksiasi eikä sinun tarvitse myöskään asentaa Firefoxia uudelleen tietojen poistamiseksi tai ongelman korjaamiseksi.

Nämä tiedot on koottu tänne viittaustarkoituksessa. Sinun ei tarvitse seurata näitä ohjeita ellei toisessa artikkelissa niin opastettu.

Mistä löydän profiilini?

Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidan Firefox -painiketta ja mene Ohje-valikkoonNapsauta valikkopalkissa Ohje-valikkoaNapsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu , napsauta sitten ohjekuvaketta Help-29 ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu.

• Napsauta Ohjelman perustiedot -osiossa Avaa kansioAvaa FinderissaAvaa kansio. Profiilitiedostosikansiosi sisältävä ikkuna avautuu.
  • Huomaa: Ellet pysty avaamaan tai käyttämään Firefoxia, seuraa näitä ohjeita.

Profiilin löytäminen Firefoxia avaamatta

1. Napsauta aloitusnäytöllä Työpöytä-ruutua. Työpöytänäkymä avautuu.
    2. Avaa oikopolkuvalikko pitämällä hiirtä työpöytänäkymän oikeassa alakulmassa.
    3. Valitse Hae-oikopolku. Hae-sivupalkki avautuu.
    4. Kirjoita hakupalkkiin %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ painamatta Enter. Näkymään avautuu luettelo Firefoxin profiileista.
    5. Napsauta profiilia, jonka nimessä lukee "default", jolloin se avautuu uuteen ikkunaan.

1. Napsauta Windowsin Käynnistä-painiketta ja kirjoita Käynnistä-valikon alalaidan hakulaatikkoon %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ painamatta Enter -näppäintä. Profiililuettelo tulee näkyviin Käynnistä-valikon ylälaitaan.
    2. Napsauta profiilia, jonka nimessä lukee "default", jolloin se avautuu uuteen ikkunaan.

1. Napsauta Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse Suorita….

2. Kirjoita %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ ja napsauta OK.

3. Profiilikansiot sisältävä ikkuna avautuu.
    4. Kaksoisnapsauta kansiota, jonka nimessä lukee "default", jolloin se avautuu uuteen ikkunaan.
    1. Avaa Mac-käyttäjätilisi Kirjasto-kansio:
      • (OS X 10.6 tai vanhempi) Napsauta Finder-kuvaketta Dockissa. Kotikansiosi, joka on yleensä Mac-käyttäjätilisi nimellä, avautuu. Napsauta tämän ikkunan oikeassa laidassa Kirjasto-kansiota.
      • (OS X 10.7 tai uudempi) Napsauta Finder-kuvaketta Dockissa. Napsauta valikkopalkin Siirry-valikkoa, pidä pohjassa option- tai alt-näppäintä ja valitse Kirjasto. Kirjasto-kansion sisältävä ikkuna avautuu.
    2. Avaa "Application Support" -kansio, avaa sitten "Firefox"-kansio ja lopuksi "Profiles"-kansio.
    3. Avaa kansio, jonka nimessä lukee "default". Tämä kansio on profiilikansiosi.
    1. (Ubuntu) Siirry työpöydälle ja napsauta ikkunan ylälaidassa Siirry-valikkoa ja valitse Koti. Tiedostoselainikkuna avautuu.
    2. Napsauta Näytä-valikkoa ja valitse Näytä piilotiedostot ellei se ole jo valittuna.
    3. Kaksoisnapsauta .mozilla-kansiota.
    4. Kaksoisnapsauta firefox-kansiota. Tämä kansio sisältää profiilikansiosi.

Mitä tietoja profiiliini tallennetaan?

Huomaa: Vain tietojen palauttamisen ja varmuuskopioinnin kannalta hyödylliset tiedot on lueteltu.
    • Evästeet: Eväste on tiedonpalanen, jonka verkkosivu tallentaa tietokoneellesi. Yleensä tiedot ovat sivuston asetuksia ja kirjautumistietoja. Evästeet tallennetaan cookies.sqlite-tiedostoon.
    • DOM-tietovarasto: DOM-tietovarasto on suunniteltu tarjoamaan suuremman, turvallisemman ja helppokäyttöisemmän vaihtoehdon tietojen säilömiseen evästeiden sijaan. Verkkosivujen tiedot tallennetaan webappsstore.sqlite-tiedostoon ja about:* -sivujen tiedot chromeappsstore.sqlite-tiedostoon.
    • Turvallisuusvarmenteiden asetukset: cert8.db-tiedostoon tallennetaan kaikki turvallisuusvarmenteiden asetukset sekä Firefoxiin tuodut SSL-varmenteet.
    • Turvallisuuslaitteiden asetukset: secmod.db-tiedosto sisältää turvallisuusmoduuleiden tietokannan.
    • Lataustoiminnot: mimeTypes.rdf-tiedosto tallettaa tiedot siitä, miten Firefox käsittelee tietyntyyppisiä tiedostoja. Esimerkiksi tieto siitä, että Firefox avaa PDF-dokumentit Acrobat Readerissa, on talletettu tähän tiedostoon. Lisätietoja saat artikkelista Change what Firefox does when you click on or download a file.
    • Liitännäisten MIME-tyyppi: pluginreg.dat-tiedosto tallettaa Internet media type -tiedot, jotka liittyvät asentamiisi liitännäisiin. Katso lisätietoja artikkelista Käytä liitännäisiä pelaamiseen, äänen ja videon toistamiseen ja muuhun.
    • Tallennettu istunto: sessionstore.js-tiedosto tallettaa tiedot parhaillaan avoinna olevista välilehdistä ja ikkunoista. Katso lisätietoja artikkelista Restore previous session - Configure when Firefox shows your most recent tabs and windows.
    • Käyttäjän asetukset: prefs.js-tiedosto tallettaa muokkaamasi asetusten muutokset, kuten ne muutokset, joita olet tehnyt Firefoxin AsetuksetAsetukset -ikkunassa. Valinnainen user.js-tiedosto - jos se on olemassa - ohittaa kaikki muokatut asetukset.
    • Käyttäjän tyylit: Jos tiedostot \chrome\userChrome.css ja \chrome\userContent.css ovat olemassa, ne tallettavat käyttäjän tekemät muutokset siihen, miltä Firefox näyttää tai miltä tietyt verkkosivustot tai HTML-elementit näyttävät tai miten ne toimivat.

Profiilien kanssa työskentely

Share this article: http://mzl.la/1BAQULj