Lisää uusia ominaisuuksia Firefoxiin lisäosilla

Lisäosilla voi lisätä uusia toimintoja ja ominaisuuksia Firefoxiin. Voit asentaa lisäosia, joilla vertaillaan hintoja, tarkistetaan säätietoja, muutetaan Firefoxin ulkoasua, kuunnellaan musiikkia tai jopa päivitetään Facebook-profiilia. Tässä artikkelissa käsitellään eri lisäosatyyppejä ja kuinka niitä voidaan etsiä ja asentaa.

Minkälaisia lisäosia voi asentaa?

On olemassa pääasiassa seuraavanlaisia lisäosia:

• Laajennukset
    Laajennukset lisäävät Firefoxiin uusia toimintoja tai muokkaavat jo olemassa olevia. On laajennuksia, joilla voidaan estää mainoksia näkymästä, ladata videoita verkkosivuilta, sisällyttää Firefoxiin verkkosivuja, kuten Facebook tai Twitter, ja lisätä toimintoja, jotka ovat tuttuja muista selaimista, kuten käännöskoneet.
  • Teemat
    Teemojen avulla voi lisätä valikko- ja välilehtipalkin alle taustakuvan. Firefoxissa on myös sisäänrakennettuja teemavaihtoehtoja. Lue lisää artikkelista Built-in themes in Firefox - alternative to complete themes.
  • Liitännäiset
    Liitännäisillä voit lisätä Firefoxin yhteensopivuutta erilaisen verkkosisällön kanssa. Esimerkiksi Adobe Flash -liitännäinen tarvitaan monien videoiden ja äänien toistamiseen, verkkopeleihin ja moneen muuhun tarkoitukseen. (Firefox lataa automaattisesti Google Widevine CDM -liitännäisen digitaalisen käyttöoikeuksien hallinnan (DRM) alaisen sisällön katsomista varten ja OpenH264-liitännäisen videopuheluja varten.)

Asennettujen lisäosien tarkasteleminen ja hallinta

Hakukoneita voi tarkastella ja hallita Firefoxin AsetuksetAsetukset -sivun hakupaneelissa. Muut asennetut lisäosat löytyvät täältä:

1. Napsauta Firefoxin päävalikko Fx57Menu auki ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.
  2. Valitse minkä tyyppisiä lisäosia haluat tarkastella, eli Laajennukset-, Teemat- tai Liitännäiset-paneeli.

Ohjeita lisäosan poistamiseen tai käytöstä poistamiseen löytyy artikkelista Lisäosien poistaminen käytöstä tai niiden poistaminen kokonaan.

Kuinka etsin ja asennan lisäosia?

Alla on yleiskatsaus, jotta pääset alkuun:

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Lataa lisäosia.
  2. Jos haluat asentaa suositellun lisäosan, napsauta sinistä + Lisää Firefoxiin tai + Asenna teema -painiketta. Painikkeen teksti riippuu lisäosan tyypistä.
  3. Firefox lataa haluamasi lisäosan ja saattaa kysyä vahvistusta sen asentamisesta. Voit poistaa asentamasi lisäosan napsauttamalla Poista-painiketta.

Suositeltujen lisäosien yläpuolella ja luettelon alalaidassa on Löydä enemmän lisäosia-painike. Sitä napsauttamalla pääset addons.mozilla.org-sivulle, missä voit etsiä lisäosia hakuehdoilla.

Edistyneille käyttäjille: Lisäosia voi asentaa myös tiedostosta. Tiedoston (esimerkiksi .xpi- tai .jar-tiedoston) tallentamisen jälkeen voit asentaa lisäosan napsauttamalla hammasrataskuvaketta gear icon Lisäosien hallinta -välilehden Laajennukset-paneelin oikeassa yläkulmassa. Valitse Asenna lisäosa tiedostosta... ja etsi ja valitse sitten oikea tiedosto.

Eräät laajennukset lisäävät asennuksen jälkeen painikkeen työkalupalkkiin. Nämä pystyy halutessaan poistamaan tai siirtämään valikkoon - lisätietoa löydät artikkelista The Add-on Bar gives you quick access to add-on features.

Lisäosien vianmääritys

Laajennusten, liitännäisten tai teemojen vianmäärityksestä saat lisätietoa seuraavista artikkeleista.

Lisäosien asennuksen ja poistamisen ongelmat

Lisäosien aiheuttamat ongelmat

Huomaa: Mozilla on uudistanut Firefoxin lisäosissa käytettyä teknologiaa. Voit lukea lisää täältä: Firefoxin lisäosatekniikan modernisointi.