Firefoxin lisäosatekniikan modernisointi

Lisäosat antavat mahdollisuuden lisätä ominaisuuksia ja toiminnallisuutta Firefoxiin ja mahdollisuuden muokata sen käyttöliittymää ja ulkonäköä. Lisäosia on monenlaisia, mutta laajennukset ovat niistä yleisimpiä. Kuka tahansa voi luoda lisäosan ja jakaa sen ladattavaksi.

Aikaisemmin laajennukset lakkasivat usein toimimasta aina kun uusi Firefoxin versio julkaistiin, koska laajennusten kehittäjien piti päivittää laajennuksensa aina kuuden viikon välein. Koska laajennukset pystyivät myös muokkaamaan Firefoxin sisäistä koodia suoraan, oli myös mahdollista ujuttaa haitallista koodia muuten viattoman oloiseen laajennukseen.

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi - ja myös osana suurempaa panostusta Firefoxin uudistamiseksi kokonaan - olemme siirtyneet uuteen ympäristöön Firefoxin laajennusten kehittämisessä. Uuden standardin mukaiset laajennukset ovat turvallisempia, eikä niiden toiminta keskeydy Firefoxin version vaihtuessa. Voit siis edelleenkin räätälöidä Firefoxia laajennuksilla itsesi näköiseksi. Ne eivät vain enää lopeta toimintaansa Firefoxin version vaihtuessa.

Huomaa: Firefoxin versiossa 57, joka julkaistiin 14. marraskuuta 2017, toimivat vain uudella tekniikalla luodut laajennukset. Suurin osa kaikkein suosituimmista laajennuksista on jo nyt yhteensopivia, joten useimmat käyttäjät eivät huomaa mitään muutosta.

Voit tarkistaa, onko sinulla asennettuna yhteensopimattomia laajennuksia, napsauttamalla valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa.New Fx Menu ja valitsemalla Lisäosat (tai syöttämällä about:addons uuden välilehden osoitekenttään), jolloin Lisäosien hallinta aukeaa. Lisäosien hallinnan pitäisi näyttää kaikkien vanhentuneiden lisäosien päivitykset. Lisätietoa tästä ominaisuudesta voit lukea Mozillan englanninkielisestä blogista.