Käytä liitännäisiä pelaamiseen, äänen ja videon toistamiseen ja muuhun

Liitännäiset ovat Firefoxin lisäosia, joilla esitetään sellaista internetin sisältöä, jota Firefoxia ei ole suunniteltu käsittelemään. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka liitännäisiä käytetään ja kuinka niitä hallinnoidaan.

Mitä liitännäiset ovat?

Liitännäinen on pieni ohjelmisto joka käsittelee sellaista internetin sisältöä, jota Firefoxia ei ole suunniteltu käsittelemään. Näihin kuuluvat yleensä patentoidut tiedostomuodot videolle, äänelle, online-peleille, esityksille ja monelle muulle asialle. Liitännäisiä luovat ja jakelevat ulkopuoliset yhtiöt.

Suosittuja liitännäisiä

Ohjeita siitä, kuinka Firefoxin liitännäisiä asennetaan, käytetään ja kuinka niiden ongelmia ratkaistaan, saat seuraavista artikkeleista:

Liitännäisten päivittäminen

Liitännäiset käyttävät kolmansien osapuolten kirjoittamaa koodia, joten on erittäin tärkeää, että liitännäiset pidetään ajan tasalla. Asentamasi liitännäisen turvallisuusaukot saattavat vaarantaa yksityisyydensuojasi.

Voit tarkistaa, ovatko asennetut liitännäiset ajan tasalla Mozillan liitännäisten tarkistus- ja päivityssivulla.

Liitännäisten hallinnoiminen

Voit tarkastaa, mitä liitännäisiä Firefoxiin on asennettu seuraavasti:

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Liitännäiset -paneeli.

Voit poistaa liitännäisen käytöstä valitsemalla sen luettelosta ja napsauttamalla Poista käytöstä-painiketta. Liitännäisen käytöstä poistaminen estää sen toiminnan, mutta ei poista liitännäisen asennusta. Voit ottaa liitännäisen uudelleen käyttöön napsauttamalla Ota käyttöön-painiketta.

Voit poistaa liitännäisen käytöstä valitsemalla sen luettelosta ja valitsemalla sen toimintavalikosta Älä käynnistä koskaan. Liitännäisen käytöstä poistaminen estää sen toiminnan, mutta ei poista liitännäisen asennusta. Voit ottaa liitännäisen uudelleen käyttöön valitsemalla Käynnistä aina.

Liitännäisen poistaminen

• Liitännäisen poistamiseen saat ohjeet yllä olevista artikkeleista liitännäiskohtaisesti.
  • Ohjeet liitännäisen poistamiseksi käsin saat artikkelista Liitännäisen poistaminen käsin.

Ongelmanratkaisu

Jos Firefoxin kanssa on ongelmia, ne saattavat johtua liitännäisestä tai useamman liitännäisen yhteisvaikutuksesta. Apua liitännäisten aiheuttamisen ongelmien tunnistamiseen ja korjaamiseen saat artikkelista Korjaa liitännäisistä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/MKxwUr