X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Running custom sync server, can't get past "Please enter a valid server URL" in Firefox Sync setup

Posted

I'm trying to run my own personal sync server and Firefox doesn't seem to think that the URL is valid.

I followed the exact directions here: http://docs.services.mozilla.com/howtos/run-sync.html

Got no errors in building, edited my sync.conf file, started the server. I tried the troubleshooting steps at: http://docs.services.mozilla.com/howtos/run-sync.html#firefox-says-the-server-url-is-invalid

Accessing http://[ipaddr]:5000 works, but gives a 404 (which I understand is expected?), __heartbeat__ and the account pages work.

I've searched for this error a lot and none of the suggested I've found have worked.

I'm trying to run my own personal sync server and Firefox doesn't seem to think that the URL is valid. I followed the exact directions here: http://docs.services.mozilla.com/howtos/run-sync.html Got no errors in building, edited my sync.conf file, started the server. I tried the troubleshooting steps at: http://docs.services.mozilla.com/howtos/run-sync.html#firefox-says-the-server-url-is-invalid Accessing http://[ipaddr]:5000 works, but gives a 404 (which I understand is expected?), __heartbeat__ and the account pages work. I've searched for this error a lot and none of the suggested I've found have worked.

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 11.7 r700
  • VLC media player Web Plugin 2.0.6
  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape "9.5.4"
  • 5.1.20125.0
  • NVIDIA 3D Vision Streaming plugin for Mozilla browsers
  • NVIDIA 3D Vision plugin for Mozilla browsers
  • NPWLPG
  • The plug-in allows you to open and edit files using Microsoft Office applications

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0

More Information

Firefox 22.0 on Windows 7 x64 SP1 (all patches up to date)
No extensions or themes
Sync server is running on Debian 6.0.6 i386

John99
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
747 solutions 10185 answers

Not something I understand, but I did find that error mentioned here

You may get someone on this forum answering but you probably stand a better chance if you use one of the mozillzine fora for this sort of question.

Not something I understand, but I did find that error mentioned here * ''Problem connecting FF mobile to custom sync server''<br /> http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=47&t=2660321 You may get someone on this forum answering but you probably stand a better chance if you use one of the mozillzine fora for this sort of question.

Question owner

Hmm, no, that particular thread is not really relevant, but thanks for looking.

Hmm, no, that particular thread is not really relevant, but thanks for looking.

Helpful Reply

Oooooh, now I feel dumb. I missed the bit about the server URL including the port number.

This is kind of easy to miss in the documentation, I think it should be included in the "server URL is invalid" troubleshooting section (http://docs.services.mozilla.com/howtos/run-sync.html#firefox-says-the-server-url-is-invalid)

So, now I just want to get it running over SSL...

Oooooh, now I feel dumb. I missed the bit about the server URL including the port number. This is kind of easy to miss in the documentation, I think it should be included in the "server URL is invalid" troubleshooting section (http://docs.services.mozilla.com/howtos/run-sync.html#firefox-says-the-server-url-is-invalid) So, now I just want to get it running over SSL...
John99
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
747 solutions 10185 answers

Glad you solved the problem, thanks for posting back.

Glad you solved the problem, thanks for posting back.

Helpful Reply

I may have spoken too soon. I'm able to connect and create an account, but when the "Your First Sync" tab opens up, the progress bar just sits there and never moves. The server is running on my local network, so it certainly shouldn't be taking long.

I may have spoken too soon. I'm able to connect and create an account, but when the "Your First Sync" tab opens up, the progress bar just sits there and never moves. The server is running on my local network, so it certainly shouldn't be taking long.