Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Thunderbird no longer connecting to accounts

  • 7 replies
  • 1 has this problem
  • 43 views
  • Last reply by Matt

more options

Hello, Starting yesterday, Thunderbird fails to connect to several of my email accounts. It asks to input my password for most of them. I put in the correct passwords, but it rejects them. I have checked with the account website (Outlook/Hotmail) and I am definitely using the correct passwords. Thunderbird is useless, now. But I'd like it to work if possible. Could anyone suggest what's happening and how it can be fixed, please? Thank you.

Chosen solution

Okay... totally strange! All is working perfectly today.

Read this answer in context 👍 0

All Replies (7)

more options

To diagnose problems with Thunderbird, try one of the following:

  • Restart Thunderbird with add-ons disabled (Thunderbird Safe Mode). On the Help menu, click on "Restart with Add-ons Disabled". If Thunderbird works like normal, there is an Add-on or Theme interfering with normal operations. You will need to re-enable add-ons one at a time until you locate the offender.
  • Restart the operating system in safe mode with Networking. This loads only the very basics needed to start your computer while enabling an Internet connection. Click on your operating system for instructions on how to start in safe mode: Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, OSX
If safe mode for the operating system fixes the issue, there's other software in your computer that's causing problems. Possibilities include but not limited to: AV scanning, virus/malware, background downloads such as program updates.

Helpful?

more options

Thank you Matt. I tried, but to no avail. Actually, it's getting worse... and I note that I'm not the only one who's having this problem. I can no longer access any of my email accounts. It varies from day to day. Yesterday, only 2 accounts constantly asked me for passwords. Both of which "failed", despite being the correct passwords. Today, all 8 accounts. I've checked by going directly to the account webpages... all is fine. Except that Google is coming back with "suspicious activity" on ALL of them. Hardly likely. Is Thunderbird sending out spurious data causing this apparent "suspicious activity"?

Helpful?

more options

Oh, this is becoming crackers! Each time I fire up TB, different accounts fail. There's no pattern.

P.S. I've managed to cancel the mysterious down-vote, Matt. No idea what had happened. It wasn't I.

Modified by Andrew_alreadytaken

Helpful?

more options

A little more information. I've just fired up Thunderbird and all 11 accounts failed. I closed Thunderbird. A few minutes later, I fired up Thunderbird again... and all 11 accounts were fine. This inconsistency is strange... yes?

Helpful?

more options

This is a few minutes later, I fired up Thunderbird and all 11 accounts failed again. And, if I try to send a message, this message pane appears. If I go to MS website and access my mail, no problem at all.

Modified by Andrew_alreadytaken

Helpful?

more options

Chosen Solution

Okay... totally strange! All is working perfectly today.

Helpful?

more options

I see two bug reports that might be relevant. https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1528136 Particularly the discussion to the end of the topic. and https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1642483

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.