Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Kış saati uygulamasının kaldırılması sonrası, takvimde haftasonu günlerinin karışması

  • 1 reply
  • 1 has this problem
  • 2 views
  • Last reply by Selim

more options

Kış saati uygulamasının kaldırılmasından sonra kullandığım uygulama takvimde 2017 Ocak-Mart tarihleri arasında Cuma ve cumartesi günleri hafta sonu olarak görünüyor. 2017 Ocak öncesi ve 2017 Mart sonrası Cumartesi Pazar hafta sonu olarak görünüyor. 2018 2019 ve gelen yıllar için de bu şekilde. Sorunu sadece uygulamaya Mozilla üzerinden eriştiğimde yaşıyorum. Internet Explorer üzerinde bu sorunu yaşamıyorum. Mozilla için herhangi bir patch çalıştırılması gerekiyor mu ya da yapılması gereken farklı bir ayar var mıdır?

JS Console'dan kontrol ettiğimde Date () için doğru tarih geliyor.

new Date().getTimezoneOffset() içinse -180 değerini vereiyor. Sorun bundan kaynaklı olabilir mi?

Bir de sistem kapalı bir sistem olduğu için ayarları online, otomatik düzeltme gibi bir imkanım yok, manuel olarak düzeltmem gerekiyor.

Kış saati uygulamasının kaldırılmasından sonra kullandığım uygulama takvimde 2017 Ocak-Mart tarihleri arasında Cuma ve cumartesi günleri hafta sonu olarak görünüyor. 2017 Ocak öncesi ve 2017 Mart sonrası Cumartesi Pazar hafta sonu olarak görünüyor. 2018 2019 ve gelen yıllar için de bu şekilde. Sorunu sadece uygulamaya Mozilla üzerinden eriştiğimde yaşıyorum. Internet Explorer üzerinde bu sorunu yaşamıyorum. Mozilla için herhangi bir patch çalıştırılması gerekiyor mu ya da yapılması gereken farklı bir ayar var mıdır? JS Console'dan kontrol ettiğimde Date () için doğru tarih geliyor. new Date().getTimezoneOffset() içinse -180 değerini vereiyor. Sorun bundan kaynaklı olabilir mi? Bir de sistem kapalı bir sistem olduğu için ayarları online, otomatik düzeltme gibi bir imkanım yok, manuel olarak düzeltmem gerekiyor.
Attached screenshots

All Replies (1)

more options

Yaşadığınız sorunun yaz saati (DST) hesaplamasıyla ilgisi var gibi görünüyor ama bir çözümü olduğundan emin değilim.

Sorunu örneklerle açıklayarak Bugzilla'da bir bug oluşturmak en doğru yaklaşım olacaktır.

Ben konuyla ilgili olabileceğini düşündüğüm bir bug'la karşılaştım ama JavaScript'e hiç aşina olmadığım için gerçekten ilgili olup olmadığından emin değilim. Zaten o bug da maalesef çözülmemiş.